Andrea, Ilma
4 °C
12 °C

Minden, amit eddig tudunk a koronavírus okozta káoszról

2020.02.03. 12:14
Hétfőn is sok hír érkezett a koronavírusról. Ebben a cikkünkben valamennyiről beszámolunk egyben, ha a részletek is érdeklik, kattintson a linkekre.
  • A lakosság megnyugtatása helyett felháborodást váltott ki a kínai politikusok vuhani látogatása, amelynek célja az volt, hogy megmutassák: az ország vezetése felelősségteljesen kezeli a koronavírus-járványt. Egy videóbejátszás miatt azonban rosszul sült el a dolog: az látható rajta, hogy a kórházba érkező politikusokon vannak azok a maszkok, amelyeket az orvosi dolgozóknak szántak, miközben a fertőzöttekkel foglalkozóknak gyengébb minőségű vagy semmilyen védőmaszkjuk nincs.
  • A kínai vezetés egyébként  azzal vádolja  az Egyesült Államokat, hogy ő kelti a koronavírus-járvány körüli pánikot, és érdekében áll a Kínával szembeni globális félelem tüzelése. Kína gazdasága mindenesetre megérzi a vírust:  ötödével kevesebb olaj fogy az országban . A vírus más országoknak is árthat, de például az érintett Japán mindent elkövet azért, hogy a júliusban kezdődő olimpiát a betegség  ne befolyásolja . Mexikóban is érződik a vírus hatása: 240 mexikói felhasználó számára tették  elérhetetlenné  a szolgáltatást az Ubernél, azért, hogy a saját eszközeikkel megpróbálják akadályozni a kínai koronavírus terjedését.