új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Megölték az Egyiptomot és a Gázai övezetet összekötő rafahi határátkelőhelyért felelős igazgatót – értesült az NBC. A régiót irányító adminisztráció szerint Fouad Abu Butihan vezérőrnagyot a Gázai övezetben ölték meg, izraeli csapások érték az otthonát.

    Izrael korábban azt mondta, hogy katonai csapásokat hajtott végre a Hamász militáns aktivistái ellen Rafahban. Butihan vezérőrnagy a gázai határok és határátkelők vezetője volt.

    Napok óta emberek százai várnak arra, hogy elhagyhassák az övezetet a rafahi határátkelőn keresztül, aminek hétfő reggel kellett volna megnyílnia. Az átkelőhely azonban zárva maradt, mert Izrael és a Hamász is azt állítja, hogy nincs érvényben tűzszünet – írja a Sky News.

  • Justin Trudeau kanadai miniszterelnök akadálymentes humanitárius hozzáférést és humanitárius folyosót sürgetett a Gázai övezetbe – közölte az al Dzsazíra.

    Trudeau hozzátette, hogy Kanadát mélyen aggasztja az ostromlott palesztin területen kialakult súlyos – és egyre súlyosbodó – humanitárius válság.

  • 2000 amerikai katonát helyeztek fokozott készültségbe – közölte a Pentagon

    Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a bevetésre történő felkészülés parancsával mintegy 2000 katonát és egy sor egységet helyezett fokozott készenléti állapotba

    – közölte a védelmi minisztérium. A parancs növeli védelmi minisztérium reagálási képességét a Közel-Kelet változó biztonsági helyzetére való tekintettel. Ugyanakkor egyelőre nem döntöttek amerikai erők bevetéséről.

    Austin egyúttal meghosszabbította az Izraeli partok közelébe vezényelt két amerikai repülőgép-hordozó egyikének ott tartózkodását.

  • A holland kormány további 10 millió eurót (mintegy négymilliárd forint) ad a gázai lakosok humanitárius megsegítésére – jelentette be Liesje Schreinemacher holland külkereskedelmi és fejlesztési együttműködésért felelős miniszter kedden.

    Az NL Times című angol nyelvű holland napilap beszámolója szerint a támogatást többek között az ENSZ-en és a Vörös Félhold nevű segélyszervezeten keresztül juttatja el Hollandia a Gázai övezetbe.

    Schreinemacher a holland nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után közölte, hogy a kormány „rendkívül aggódik”, mivel a nemzetközi segélyszervezetek humanitárius katasztrófára figyelmeztetnek Gázában. Hollandia a támogatást gyógyszerre, élelmiszerre és ivóvízre szánja – mondta.

    A miniszter elismerte, hogy a segélyek eljuttatása a megfelelő helyekre kihívást jelent Gázában, ezért is támogatja egy Egyiptomon keresztül vezető humanitárius folyosó létrehozását a segélyszállítmányok számára.

  • Elutasította az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn éjjel a gázai helyzet megoldására tett orosz javaslatot, amely elítélte a polgári lakosság elleni erőszakot és terrort, de nem tett említést a Hamász terrortámadásáról, amelynek 1300 halálos áldozata volt Izraelben.

    A szavazáson csak Kína, az Egyesült Arab Emirátusok, Mozambik és Gabon támogatta az orosz javaslatot. Négy ország, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Japán ellenezte, a többi hat ország pedig tartózkodott. A 15 tagú Biztonsági Tanácsban a javaslat elfogadásához legalább kilenc igen szavazatra lett volna szükség.

    A Biztonsági Tanácsnak, amelynek feladata a nemzetközi béke és biztonság fenntartása, mindeddig nem sikerült válaszolnia a Hamász Izrael elleni október 7-i terrortámadására, és a válaszul Izraelből indított megtorló légicsapásokra, valamint arra, hogy a Gáza ellen tervezett katonai művelet előtt elrendelték a Gáza északi részén élő polgári lakosság evakuálását.

    Az orosz megoldás elutasítása után a brazil javaslatot tárgyalják meg, amely szintén határozottan elítéli a polgári lakosság elleni erőszakot és a terrorizmus minden formáját, de egyúttal elutasítja és elítéli a Hamász október 7-én kezdődött szörnyű terrortámadásait is. Egyelőre nem közölték, hogy a tanács mikor szavaz a brazil javaslatról.

  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök több mint hat órán át tárgyalt a Gázai övezetben kialakult humanitárius krízisről hétfő éjjel.

    A váratlanul hosszú, kedd hajnalba nyúló találkozó során Blinkennek és Netanjahunak légiriadó miatt öt percre bunkerben kellett menedéket keresnie – mondta Matthew Miller amerikai külügyi szóvivő.

    Blinken a találkozót megelőző négy napban hat arab országot látogatott meg diplomáciai útja alatt. Blinken megoldást keres arra, hogy elkerüljék az izraeli–palesztin konfliktus kiszélesedését.

    Ez hosszú háború lesz, és magas lesz az ára, de győzni fogunk Izraelért és a zsidóságért, továbbá az értékekért, amelyekben mindkét ország hisz

    – közölte Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, miután találkozott Blinkennel.

    A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 150 embert elraboltak és túszként tartanak fogva.

    A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen indított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a 2700-at, a sebesülteké pedig a 9700-at.

    Izrael a támadásra válaszul leállította az övezet villanyáram-, üzemanyag-, élelmiszer- és egy időre vízellátását is, az izraeli kormány pedig megfogadta, hogy eltörli a Hamászt a föld színéről.

  • Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint kedden reggel légicsapások sorozatát hajtották végre a Gázai övezetben, célba véve a Hamász főhadiszállásait és rejtekhelyeit.

    A csapások Gáza Zeitoun negyedében, Rafah északi részén, Dzsabalíjában és Hán Júniszban történtek az IDF szerint. Állításuk szerint jelenleg is további csapásokat hajtanak végre a Hamász célpontjai ellen.

    A hadsereg felszólította a Gázai övezet északi részének lakóit, hogy a szárazföldi hadművelet előtt evakuáljanak az enklávé déli részére – írja a The Times of Israel.

  • Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetője kedden kijelentette, hogy senki sem lesz képes megállítani a muszlimokat világszerte és az ellenállási erőket, ha Izrael gázai bűntettei folytatódnak – jelentette az iráni állami televízió alapján a The Jerusalem Post.

    Irán az ellenállási tengely részeként hivatkozik a vele szövetséges fegyveres csoportokra szerte a Közel-Keleten.

    Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetője kedden azt mondta, hogy izraeli tisztviselőket bíróság elé kell állítani a palesztinok ellen a Gázai övezetben elkövetett bűneikért – jelentette az állami televízió.

  • Mintegy félmillió izraeli és hétszázezer gázai hagyta el otthonát a háború miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

    Mintegy félmillió izraeli kényszerült elhagyni otthonát az iszlamista Hamász terrorszervezet október 7-i meglepetésszerű támadása óta – közölte Jonatan Konrikosz katonai szóvivő külföldi újságírókkal. A Gázai övezet környékén huszonöt, a libanoni határnál húsz izraeli települést evakuáltak a hatóságok a civilek védelmében.

    Az izraeli hadsereg a mobiltelefonok számának változásából látja, hogy mely térségeket ürítették ki a Gázai övezet egyes részein – értesült a ynet. Az izraeli hadsereg ott hajt végre légicsapásokat, ahol megfigyelőrendszere alapján kevesebb kárt okoz az ártatlanoknak – jelentette a portál a The New York Timesban megjelent írásra hivatkozva.

    A mobiltelefonok száma becslést ad a hadseregnek a Gázai övezet északi részéről délre menekült emberek számáról. Hétfő délután a telefonok alapján az észak-gázai térség korábbi 1,1 millió lakójából már mintegy 700 ezren távoztak délre.

    A légierő korábban már alkalmazta ezt a módszert Gázaváros leggazdagabb részén, a Rimal negyedben, melynek megtámadása előtt a rendszert irányító katonák felhívtak néhány ott élőt, és arra kérték őket, hogy hagyják el a környéket. Később értesítették a vadászrepülőket, hogy Rimal „zöld lett”, miután a lakosság kevesebb mint negyede maradt ott.

    A hadsereg azért szólította fel a gázaiakat a délre távozásra, mert a Hamász alagútrendszert épített ki az épületek alatt.

    A Hamász maradásra szólította fel a civileket, és Izraelt azzal vádolták, hogy megpróbálja megakadályozni a palesztinok elmenekülését. Izrael szórólapokat dobott le Gázavárosban, menekülésre buzdítva őket, és a támadások előtt a vezérlőteremből katonák telefonálnak a célterület közösségi vezetőinek, kórház- és iskolaigazgatóinak, és amikor telefonjaik alapján „zöld” a terület, értesítik a pilótákat.

  • A Gázai övezet lakossága is a Hamász áldozata, és a szélsőséges iszlamista szervezetnek nincs joga a palesztinok nevében fellépni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben II. Abdalláh jordániai királlyal folytatott megbeszélése után.

    A kancellár hangsúlyozta, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a palesztinok és a Hamász közé, és mindent meg kell tenni a terroristák által a Gázai övezetben „élő pajzsként” használt lakosság szenvedésének enyhítéséért. Ezért gondoskodni kell arról, hogy bejussanak az övezetbe a humanitárius segélyszállítmányok, az emberek ellátásához szükséges élelmiszer, víz és gyógyszerek.

    A Hamász Izrael elleni támadásának nemzetközi összefüggéseiről kiemelte: nyomatékosan felszólítja a Hezbollah libanoni fegyveres szervezetet és Iránt, hogy ne avatkozzanak be a konfliktusba.

    II. Abdalláh kijelentette: nem érkezhet több menekült Jordániába és Egyiptomba, a helyzetet a Gázai övezetben és Ciszjordániában kell rendezni.

  • Az izraeli védelmi erők szóvivője szerint Joe Biden amerikai elnök szerdai látogatása nem fogja késleltetni vagy megnehezíteni a gázai szárazföldi inváziót – írja a The Times of Israel.

    Azt hiszem, az elnök is azt mondta, hogy a Hamászt el kell pusztítani, és pontosan ez a katonai célunk

    – mondta Jonathan Conricus alezredes a CNN-nek.

    Biden háborús látogatása a legújabb demonstrációja annak, hogy Washington támogatást nyújt Jeruzsálemnek. Ő lesz az első államfő, aki a konfliktus kezdete óta Izraelbe látogat.

  • Az éjszakai csapások 71 halálos áldozatot követeltek a Gázai övezet déli részén – írja az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió a palesztin Egészségügyi Minisztériumra hivatkozva.

    A tárca hozzátette, hogy sokan a romok alatt rekedtek. A csapások három területet érintettek Gáza déli részén, köztük Hán Júnis városát, az egyiptomi határátkelőhöz közeli Rafah térségét és Deir el-Balahot.

    A megöltek közül sokan olyan családok, akik Izrael utasítására hagyták el Gáza városát és az övezet északi részét – írja a lap.

  • „Az izraeli hadsereg győzni fog, köszönhetően a küldetéshez való ragaszkodásnak, a kitartásnak és a bátorságnak” – fogalmazott az IDF vezérkari főnöke, Herci Halev a kedd reggel aláírt nyilatkozatában.

    Az IDF győzni fog, mert a mi háborúnk igazságos. Az IDF győzni fog annak a népnek a kitartásának köszönhetően, amelyből származik. Győzni fog a képességeinek köszönhetően, és mert erre a feladatra képeztük ki magunkat. Győzni fogunk, és minden akciónkban az IDF szellemének és értékeinek megfelelően fogunk cselekedni

    – jelentette ki Halevi a The Times of Israel beszámolója szerint.

  • Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint megöltek négy terroristát, akik megpróbáltak átkelni a határon Libanonból, és robbanószerkezetet elhelyezni Hanita északi település közelében – írja a The Times of Israel.

    A hadsereg szerint a sejtet akkor azonosították, amikor megközelítették a határkerítést. Válaszul a hadsereg légitámadást indított a terület ellen.

  • A jeruzsálemi egészségügyi minisztérium hétfőn „mélységes csalódottságának” adott hangot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon válaszával kapcsolatban, amelyet a konfliktusövezetben a polgári élet veszélyeztetettségének csökkentésére irányuló izraeli erőfeszítésekre, valamint a Hamász atrocitásaira és emberiség elleni bűncselekményekre adott.

    Miközben a Hamász izraeli városokban tombolt, csecsemőket gyilkolt, nőket erőszakolt meg, betegeket és időseket ejtett túszul, köztük holokauszttúlélőket, a WHO nagyrészt az ellenségeskedések beszüntetésére összpontosított

    – áll a minisztérium szokatlan nyilatkozatában.

    „Izrael azon erőfeszítéseit, hogy életeket mentsen a civileknek a Gáza északi részén lévő konfliktusövezetből való evakuálásával, perverz módon kiforgatták és rágalmazták a Hamász azon törekvéseinek szolgálatában, hogy továbbra is emberi pajzsként használja a gázai civileket” – tették hozzá.

    A minisztérium azzal folytatta, hogy a Hamász továbbra is támadja az izraeli civileket és az egészségügyi infrastruktúrát, terrorbunkereket rejt a kórházak alá, és rakétavetőket telepít az egészségügyi létesítmények mellé – írja a The Jerusalem Post.

  • Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hétfőn sikeresen célba vette Oszama al-Mazinit, a Hamász politikai irodájának egyik magas rangú tagját és a Hamász Súra Tanácsának vezetőjét – közölte közös közleményében az IDF szóvivői egysége és a Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat.

    Mazini volt a vezetője azoknak a tárgyalásoknak, amelyek fogolycseréhez vezettek, és amelynek keretében kiszabadították Gilád Salit IDF-katonát a Hamász fogságából.

    A 2006 júniusában elfogott és 2011 októberéig Gázában fogva tartott Salitot csak akkor engedték szabadon, amikor Izrael beleegyezett egy fogolycserébe, amelynek keretében 1027 palesztin foglyot engedtek szabadon, köztük azokat, akik izraeliek megöléséért felelősek voltak terrortámadásokban – írja a The Jerusalem Post.

  • Szombaton Kairóban tartanak egy csúcstalálkozót, amelyen „a palesztin ügy fejleményeiről és jövőjéről, valamint a békefolyamatról” is szó lesz.

    A találkozóra eddig Katar és Kuvait vezetőit hívták meg az egyiptomiak a The Times of Israel szerint. Aznap Antony Blinken amerikai külügyminiszter is Kairóban tesz látogatást.

  • Az Európai Unió fokozza a palesztin népnek nyújtott sürgősségi támogatását, melynek keretében humanitárius légihidat létesít Gáza megsegítésére – jelentette be az Európai Bizottság.

    Kiemelték, hogy a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-én elkövetett terrortámadása és az azt követő események katasztrofális humanitárius helyzetet okoztak a gázai lakosság számára.

    Az EU növeli a palesztin népnek nyújtott sürgősségi segítséget.

    A részleteket ismertetve közölték: az EU humanitárius légihídja több, Egyiptomba tartó repülőjáratból áll majd, ezek életmentő felszerelésekből szállítanak utánpótlást a gázai humanitárius szervezeteknek.

    Az első két légi járat még a héten elindul, és lakhatást biztosító felszereléseket, gyógyszereket, higiéniai eszközöket és más humanitárius rakományt szállítanak.

    Az EU „azonnali hatállyal” megháromszorozza, azaz 50 millió euróval több mint 75 millió euróra növeli a Gázának nyújtott humanitárius támogatását – adta hírül az MTI.

  • Az Egyesült Királyságban tartózkodó palesztin diplomácia vezetője szerint Izrael „nem a Hamász, hanem a népem tömeges lemészárlására” készült attól a pillanattól kezdve, hogy a palesztin fegyveresek október 7-én támadást intéztek.

    Husam Zomlot a BBC HardTalk című műsorában azt mondta, hogy „hinnünk kell Izrael védelmi miniszterének, amikor azt mondja, hogy a palesztinok egyszerűen csak emberi állatok”.

    Zomlot szerint az élet Gázában jelenleg olyan, „mintha egy horrorfilmben élnénk”, és azt is elárulta, hogy kiterjedt családjának egy részét kiirtották az izraeli bombázások.

  • Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn figyelmeztette Teheránt és a Hezbollahot, hogy ne tegyék próbára Izraelt.

    „Van egy üzenetünk Iránnak és a Hezbollahnak – mondta Netanjahu a Knesszetben tartott beszédében. – Ne tegyenek próbára minket északon! Ne ismételjék meg korábbi hibájukat, mert az ár, amit fizetni fognak, sokkal rosszabb lesz.”

    Sürgette a nemzetközi közösséget, hogy támogassa Izraelt a Hamász elleni háborúban.

    A mi háborúnk a ti háborútok is. Ha mi nem állunk össze egységes fronton, akkor ez titeket is elér

    – mondta az izraeli miniszterelnök a The Jerusalem Post beszámolója szerint.

  • Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hétfő este a Hezbollah terrorista mozgalomhoz tartozó katonai célpontokra mért csapást Libanonban, miután Irán a Hezbollah és más proxycsoportok által a térségben végrehajtott csapásokkal fenyegette meg Izraelt – írja a The Jerusalem Post.

    Az első jelentések szerint a csapások célpontja a dél-libanoni Aitarun közelében egy, az Avivimtól északra található létesítmény volt. Az IDF szerint a célba vett helyszíneket a Hezbollah terrorizmus irányítására használta. A csapások válaszul érkeztek a Hezbollah hétfői, IDF elleni támadásaira.

  • Több mint egy héttel a Hamász izraeli mészárlásai után még mindig nem sikerült azonosítani több mint 350 feltételezett civil áldozat holttestét – közölte Chen Kugel, az izraeli nemzeti orvostani intézetének igazgatója. Néhány holttest a felismerhetetlenségig megégett, mások pedig már erősen elbomlottak, mielőtt megtalálták őket – írja a The Guardian.

    Kugel attól tart, hogy a legjobban sérült holttestekhez érve lelassulhat az ütem, amellyel a családoknak válaszokat tudnak adni, és néhány áldozatot talán soha nem fognak azonosítani.

    Rengeteget dolgoztunk az elmúlt kilenc napban... Most vagyunk a csúcson, az azonosítás üteme csökkenni fog, mivel elérjük a nehéz eseteket. Attól tartok, lesznek olyan [áldozatok], amelyeket soha nem fogunk megtalálni, és soha nem leszünk képesek azonosítani (...) Az embereknek fel kell készülniük erre

    – mondta az igazgató.

    Hétfőn többtucatnyi holttest – vagy egyes esetekben olyannyira sérült emberi maradványok gyűjteménye, amelyek alig felismerhetőek – érkezett az orvostani intézetbe egy hűtőkamionban.

  • A palesztinizraeli konfliktus kiéleződéséről tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel – közölte hétfő éjjel a Kreml sajtószolgálata.

    A tájékoztatás szerint a megbeszélés középpontjában a palesztin–izraeli konfliktus „hirtelen eszkalálódása miatt kialakult válsághelyzet állt”. Putyin őszinte részvétét fejezte ki az életüket vesztett izraeliek családtagjainak és hozzátartozóinak, egyúttal hangsúlyozta, hogy határozottan elutasít és elítél minden olyan akciót, amelynek áldozatai civilek, köztük nők és gyermekek.

    Az orosz vezető tájékoztatta az izraeli miniszterelnököt azokról a lépésekről, amelyeket Oroszország tett a helyzet normalizálásának, az erőszak további eszkalálódásának megakadályozása és egy, a Gázai övezetben bekövetkezendő humanitárius katasztrófa megelőzése érdekében. 

    Putyin közölte, hogy Oroszország továbbra is kész előmozdítani a konfliktus diplomáciai rendezését.

    Az orosz államfő Netanjahut megelőzően Bassár el-Aszad szíriai, Ebrahim Raiszi iráni, Abdel-Fattah asz-Szíszi egyiptomi és Mahmúd Abbász palesztin vezetővel tárgyalt. A Kreml által kiadott tájékoztatás szerint Putyin és hivatali partnerei aggodalmukat fejezték ki a harci cselekmények eszkalálódása, valamint amiatt, hogy a konfliktus regionális háborúvá fajulhat.

    A Kreml a konfliktus kiéleződésének okát a rendezési folyamat hosszas stagnálásában nevezte meg. Oroszország elvi álláspontja szerint újra kell indítani a folyamatot a probléma hosszú távú és igazságos megoldása, valamint a független Palesztina – Izrael békés szomszédja – létrehozása érdekében.

  • Joe Biden szerdán Izraelbe látogat – közölte a Közel-Keleten tartózkodó Antony Blinken külügyminiszter washingtoni idő szerint hétfő késő este. Tanácsadók hétfőn már közölték, Joe Biden elnök megfontolás tárgyává teszi, hogy ellátogat-e Izraelbe, elfogadva Benjamin Netanjahu múlt pénteken elhangzott meghívását.

    Az elnök hétfőn lemondta országon belüli utazását Colorado államba egy kampányeseményre, és a Fehér Ház nemzetbiztonsági szakértőivel találkozott, valamint telefonon egyeztetett német, egyiptomi és iraki állami vezetőkkel az Izraelben és Gázai övezetben kialakult biztonsági és humanitárius válságról.

    Daniel Hagari, az izraeli védelmi erők szóvivője hétfőn, még az amerikai elnök utazásának bejelentése előtt úgy fogalmazott, hogy Joe Biden útja stratégiai jelentőségű lenne.

    Az amerikai védelmi miniszter 2000 katona készenlétét rendelte el korábban, akik szükség esetén Izraelbe vezényelhetők – közölték a Pentagon illetékesei hétfőn.

    A közlés szerint az amerikai katonák egészségügyi és logisztikai feladatok elvégzéséhez adnának támogatást. A tisztségviselők azt is világossá tették, az Egyesült Államoknak nem áll szándékában, hogy katonákkal bármilyen módon részt vegyen az izraeli hadsereg katonai műveleteiben a Hamász ellen.

  • Rendkívül kevés vizet hagytak a Gázában élő lakosoknak – számolt be a Sky News.

    Rahaf Abuzarifa egy 21 éves fiú, aki 18 emberrel él együtt a Gázai övezet déli részén található Han Junesz városában.

    A fiatal arról számolt be, hogy a lakóhelyén jelenleg nincs vízellátás, ezért mindenkinek egy-egy kétliteres palackot kell beosztania, amely nagyjából három napig elég.

    „A háború kezdete óta mindenki egyszer tudott fürdeni”  közölte a fiú, hozzátéve, hogy nem maradt más választásuk, mint a gyakori átöltözés.

  • Hoszein Amirabdollahian iráni külügyminiszter az iráni állami tévében arról beszélt hétfő éjjel, hogy „órákon belül” megelőző csapásokat hajthatnak végre Izrael ellen – írja a Reuters.

    A miniszter azt mondta, hogy a „Ellenállási Front” (ez a kifejezés Iránban a palesztin, libanoni, szíriai és más, Iránhoz közel álló iszlamista mozgalmakra utal) vezetői nem fogják engedni Izraelnek, hogy következmények nélkül bevonuljon Gázába.

    Minden lehetőség nyitva van, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Gáza népe ellen elkövetett háborús bűnöket

    – mondta, hozzátéve: ha a felek nem tudnak tűzszünetet kötni, akkor szerinte mindenképp új front fog nyílni Izraelben.

    A külügyminiszter azt nem árulta el, hogy konkrétan kik/hogyan hajthatják végre ezeket a csapásokat. Az is megkérdőjelezhető, hogy ha tényleg készülnének valamire, akkor ezt célszerű lenne-e bejelenteni előtte. 

    Az iráni tárcavezető az utóbbi napokban számos alkalommal megfenyegette Izraelt és támogatóit. 

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Kezdődik az Index keddi élő hírfolyama az izraeli–palesztin konfliktus eseményeiről. A hétfői percről percre cikkünk legfontosabb hírei a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!