Szergej Lavrov: Moszkva kész tárgyalni a Nyugattal

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index vasárnapi hírösszefoglalója

Index
2024.03.24. 06:36
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Magyarország területére 2024. március 23-án az ukrán–magyar határszakaszon 6915 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 5937 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

    A beléptetettek közül a rendőrség 26 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

  • Szombat este Shahed típusú támadó drónokat észleltek Ukrajna területén – írja az Ukrajinszka Pravda.

    A légierő helyi idő szerint fél kilenckor jelentette, hogy Mikolajiv és Herszon régiókban támadó drónokat láttak. Nem sokkal később Poltava régióban is jelentették őket. Este tízkor az ukrán légierő már egy Shahed UAV Harkiv felől Poltava déli része felé való mozgásáról számolt be.

    Percekkel később szintén egy Shahed drónt jelentettek, mely Herszon felől Mikolajiv felé repült.

  • „A világ vezetői közül csak Zelenszkijnek »volt annyi esze«”, hogy Oroszországot hibáztassa a moszkvai terrortámadásért” – fogalmazott szarkasztikus hangnemű Telegram-bejegyzésében Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

    „Volodimir Zelenszkijt semmilyen átok nem tudta olyan erővel megsemmisíteni, mint saját önleleplező nyilatkozata” – fogalmazott Zaharova.

    Volodimir Zelenszkij közösségi oldalán megosztott videobejegyzésében beszélt a moszkvai terrortámadásról. Nyilatkozatáról az alábbi linken olvashat bővebben.

  • Kedves olvasóink!

    Indul az Index vasárnapi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!