Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Végleg bezárják a Slágert

2009.11.20. 19:28 Módosítva: 2009-11-20 19:50:59
A rádió amerikai tulajdonosa hivatalosan is bejelentette, hogy kivonulnak a magyar piacról. A Roxy a Sláger egykori munkatársaival is együttműködne, de nem valószínű, hogy a Bumeráng a technorádión folytatná.

Kivonul Magyarországról a korábbi Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa, az Emmis-csoport, pedig már megállapodás-közeli állapotban voltak arról, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján adjanak műsort.

A Sláger Rádió 12 év után, szerda éjfélkor távozott az éterből, miután az Econet-csoporthoz tartozó FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik vételkörzetű, potenciálisan a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvenciát.

Az Index információi szerint a cég ettől még nem vonja vissza a bírósági keresetet, vagyis továbbra is jogi eszközökkel támadja az ORTT döntését, valószínűleg kártérítést követelve a frekvencia, véleményük szerint jogszerűtlen elvesztéséért.

A Sláger az országos frekvencia elvesztése utáni napon bejelentette, hogy maradna a magyar piacon, és megvásárolható frekvenciát keres. Szó volt a Roxy megvétele mellett a Rónai Egonhoz köthető Pont FM-ről, és a több vidéki nagyvárosban is jelenlévő Rádió1 megvásárlásáról. A Sláger a fővárosi frekvenciára építkezve lassan országos hálózatot épített volna ki az eredeti tervek szerint.

slager450

A Rádió1 információink szerint irreálisan magas árat kért volna a frekvenciáért, a Pont FM pedig perben áll a frekvencia használata körüli zavaros ügyek miatt a Rise FM-mel, a Roxy pedig végül csak bérbe adta volna a frekvenciát, eladni nem volt hajlandó, és mindezért a piaci árat jóval meghaladó összeget kért volna.

A Sláger Rádió éppen a hálózatos rádió terve miatt nem engedte el a Boros-Bochkor műsorvezető párost, pedig a reggeli műsor hangjai már majdnem megegyeztek a Neo FM-mel. Most a cég távozásával a 2010 végéig érvényes szerződés is érvényét vesztheti, vagyis a Bumeráng átköltözhet akár a Neóra is. Emellett a Roxy is bejelentette, hogy együttműködésre törekszik az egykori Sláger csapatával, de nem valószínű, hogy Bochkorék a technorádiót választanák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?