Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Reméljük, hogy megvan az új Lost

A Kultrovat podcast legújabb adása

Hétfőn este bemutatkozott az HBO új nagyszabású sorozata, a Westworld, ami egy olyan jövőbeli vidámparkról szól, ahol az emberekhez megszólalásig hasonló androidok szórakoztatják az ide látogatókat. (Ha lemaradt volna róla HBO GO-n regisztráció nélkül bárki megtekintheti.) Lehet robotbanditákra vadászni, robotcsordákat terelgetni robotlóháton ülve, de robotörömlányok is vannak ebben a képzelt világban. A sorozatra nagyon sok pénzt elköltött a csatorna, ez meglátszik a díszleteken, illetve, hogy olyan nagy nevek tűnnek fel benne, mint Anthony Hopkins vagy Ed Harris. Akinek további kedvcsinálóra van szüksége, annak spoilermentes kritikánkat ajánljuk,

a Kultrovat Podcast legújabb adását ugyanis azoknak készítettük, akik már látták a Westworld első részét.
west

Nem véletlenül írtuk a sorozatról, hogy olyan, mint egy hagyma és nagyon sok különböző rétegből áll össze. Ezekről pedig nagyon sokat lehet beszélni és ez valószínűleg hétről-hétre így lesz. A nagyjából 30 perces adásban szóba kerül, hogy mennyire változott meg a történet az eredeti 1973-as filmhez képest, illetve abból, miben hasonlíthat és miben térhet el a jövőben a sorozat. Emellett beszélünk a színészek teljesítményéről, a megvalósítás igényességéről és a meglepő zenehasználatról is. Mindannyian jó véleménnyel voltunk a sorozatról, de nem megyünk el a negatívumok mellett sem, illetve az is téma, hogy kell-e félni a Lost effektustól és attól, hogy sok rejtély megválaszolatlanul marad.

Kultrovat podcast kibeszélő a Westworld első részéről

Kultrovat podcast 9. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Ez miért is jó?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Az eddigi Kultrovat podcastok:

#1 Pilot: Az Oscar-gáláról

#2 Zányi Tamás, az Oscar-díjas Saul fia Golden Reel-díjas hangmérnöke

#3 Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx Bocuse d'orra készülő séfje

#4 Madarász Isti, Ridley Scott és Tom Hanks jó barátja, a Hurok rendezője

#5 Mautner Zsófi, Magyarország főzőnője

#6 Tövisházi Ambrus, zenei producer (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band, Liza, a rókatündér-filmzene)

#7 Kultrovat podcast az Emmy díjátadóról és a nyár legjobb sorozatairól

#8 Kultrovat podcast az amerikai sorozat premierekről

Ne maradjon le semmiről!