ORTT: később kell sugározni a Big Brothert

2002.09.19. 17:41
Ellentétes a médiatörvénnyel, különösen annak a gyermekek védelmére vonatkozó kitételeivel a tv2 Big Brother című televíziós produkciója - állapította meg csütörtökön hozott döntésében az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).
realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Vékony Éva, az ORTT szóvivője az MTI-nek elmondta: a testület a múlt héten kérte fel irodáját a produkció szeptember 1-11. között, főműsoridőben sugárzott adásainak vizsgálatára; ezen az elemzésen alapul a most született döntés.

Hozzátette, a médiahatóság egyúttal felhívta a műsorszolgáltatót a sérelmezett magatartás megszüntetésére, utalva arra, hogy a változtatásra még módja van a társaságnak a sorozatból hátralévő mintegy három hónap alatt.

Az ORTT Panaszbizottságának csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az elmúlt két és fél hónapban a grémiumhoz érkezett 189 panasz közül 42 az alig két és fél hete sugárzott Big Brother - különösen annak internetes közvetítése - ellen szólt.

Az Index megkeresésére a tv2 illetékese közölte: a testület hivatalos állásfoglalását eddig nem kapták meg, a döntésről kizárólag a sajtóból értesültek. A csatorna ezért egyelőre nem kívánta kommentálni az ORTT határozatát.