Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kultúr

Filmszemle

 • 2003. február 6., 10:34

  Ezek a fiatalok?

  Generációs ellentét áll a filmszemle botrányos záróeseménye mögött? Gothár Péter, Fekete Ibolya, Mundruczó Kornél, Muhi András és Kálmánczhelyi annyiban egyetértenek: a szemle gyenge volt.
 • 2003. február 5., 15:14

  Filmszemle: 46 ezer néző, visszafogott értékelés

  13 ezerrel több néző az idei Filmszemlén. Legtöbben a Jött egy busz...-ra és a Bánk Bánra voltak kíváncsiak. Nem határozható meg, merre tart a magyar film, de nem baj - véli a zsűri.
 • 2003. február 4., 17:26

  A Magyar Szépség nyerte a Filmszemle fődíját

  Értesüléseink szerint többen nem értenek egyet a döntéssel - a zsűri elnöke beszédében meg sem említette a győztes filmet.
 • 2003. február 4., 15:25

  A kéket a sárgával

  Osváth András úgy dönt, hogy harmincadik születésnapján elér mindent, amit kisiskolás dolgozata alapján addigi életében elmúlasztott elérni. Vajon sikerül-e elérni neki?
 • 2003. február 4., 13:48

  Hángörien bjúti - Magyar szépség

  Love me kender, love me dúdolja Máté Gábor, Kevin Spacey reinkarnációjaként Gothár Péter új filmjében, majd elmondja, mitől is olyan sírnivalóan szép a magyar élet.
 • 2003. február 4., 13:28

  Ökörködés vs. pszichotrip

  Tapasztalataink szerint a "tanulatlan" rendezők filmjei vagy gátlástalan bohóckodásba vagy mély pszichologizálásba torkollanak. Közös jellemzők viszont a friss ötletek, és a humor.
 • 2003. február 1., 21:16

  Személyiségsorvasztó tréning

  Egy Lolita-történet tragikus végjátéka, klausztroid gyötrődéssel, véres törölközőkkel és szobabiciklivel.
 • 2003. február 1., 19:00

  Jancsó elégedetlen, Szomjas elégedett

  Nem elégedett a Szemle filmjeinek színvonalával Jancsó Miklós. Nem a pénz, hanem az ötlet hiányzott - mondta a rendező. Szomjas György viszont lelkes. Szóba került a 10 milliárd is.
 • 2003. február 1., 18:47

  Rekordnézettség a Filmszemlén

  A Szemlére a félidőig több jegy kelt el, mint tavaly a teljes rendezvényen. A dokufilmek közül a Bozsik Yvette-ről szóló műre voltak a legtöbben kívámcsiak.
 • 2003. január 31., 11:58

  Szent Iván napja: Szentelen

  A magyar sztáripar kiröhögi saját magát. Röhögjön velük Ön is!
 • 2003. január 30., 12:06

  Szipuzás, holokauszt és a tánciskola

  Ha magyar dokumentumfilmeket lőnének fel az idegen lényeknek, tájékoztatás végett, nem kellene tartanunk az inváziótól. De milyen világot dokumentálnak ezek a filmek?
 • 2003. január 30., 12:05

  Sorsszondázók

  Dokumentumfilm? Biztos hajléktalanokról és csövesekről szól. Hogy mást ne mondjunk, a téma az utcán hever. Hogy mást ne mondjunk, ott a lét a tét.
 • 2003. január 29., 11:35

  Medgyessy ígéretei a filmszakmának

  A magyar film nem jut idegen kézre, három éven belül 10 milliárd forint támogatást kap, a Sorstalanság filmváltozatához pedig - ha az alkotók nem ellenkeznek - egy milliárddal járul hozzá a kormány, mondta Medgyessy Péter. Udvari filmgyártás nem lesz, de az EU-t jó lenne népszerűsíteni.
 • 2003. január 27., 21:42

  Szemle előtti lelkigyakorlat

  A magyarok még szenvedélyesen lobogtatják sötét göndör hajukat a mákvirágos domboldalon, amikor az energiatakarékos izzást átfesti a hajnal és elkezdődik a 34. Magyar Filmszemle.
 • 2003. január 27., 13:20

  Kézigránát a porcelánboltban

  Tudósítónk a Filmszemle nyitófilmjének forgatásáról próbál beszámolni, de főleg a tank elleni harcmodorról szerez információkat. Jancsó Miklós, Kapa és Pepe akcióban.
 • 2003. január 23., 16:50

  Rekordnézettséget jósolnak a Magyar Filmszemlére

  Erős mezőny várható az idei filmszemlén, minden generáció jelentkezett néhány emlékezetes filmmel, mondta Koltai Lajos, a Filmszemle Tanács elnöke. Kiderült, hogy Hídember nélkül már EU-kompatibilis a magyar filmgyártás.