új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • hornhub.png

    Pornót szeretne nézni április 1-jén? Akkor át kell verekednie magát egy tréfarépa nyitóoldalon, ahol a Pornhubból Hornhub lett, és különbő viccelődések mennek azzal, hogy blowjob = valaki trombitál, és hasonlók. És nem csak fantáziacímeket találtak ki, hanem tényleg csináltak például videót egy egymagába harsonázó hölggyel.

  • Nagyon nem mindegy ugyanis. Ha az ember kicsit figyeli a politikusok megnyilatkozásait, azt veheti észre, hogy a fideszesek konzekvensen áldottat kívánnak, az ellenzékiek pedig tartják magukat a kellemeshez, míg aki mind a kettőtől különbözni akar, a békéset választja. Ez persze csak az empirikus tapasztalatokon alapuló, nem teljesen tudományos megfigyelés, de hogy olyanunk is legyen, megkérdeztük a Google Trendset, mi a menő idén. Hát ez:

    aaa

    Amiből egyrészt tisztán látszik, hogy kormányváltás lesz, mert a kellemesezők vannak a legtöbben, másrészt viszont mi visz rá egy embert arra, hogy Google-ben keressen rá arra, hogy békés-áldott-kellemes-akármilyen húsvétot?

  • Hogyan kapcsolódik össze a 18. századi festészet, a második világháborús amerikai propaganda és a kedvenc Pókember-képregényem borítója? Eddig fogalmam sem volt, sőt a kérdés sem igazán foglalkoztatott, de a Google új képkeresője  ilyen összefüggésekre segít rámutatni.

    Ugyanazokat a színeket használják. - Legalábbis, a színpalettájuk domináns árnyalatai pont ugyanazok.

    A Google Arts olyan képkeresőt dobott fel a netre, ahol egy fotót feltöltve megállapítja a kereső, hogy mik a fő színei, ebből összerak egy 5 színből álló palettát, aztán feltúrja a saját archívumát, amiben festmények, híres fotók, könyvborítók, képregények, meg MINDEN van, és kiválogatja azokat, amik hasonló színekből építkeznek.

    Azt hihetné, hogy ennek semmi értelme, és nem is áll távol a megoldástól, de mégis, hosszú percekre el lehet veszni benne, és izgalmas kapcsolatokat felfedezni.

  • Észrevett magán valami különöset ma, amikor a híreket olvasgatta a széles nagy világhálón? Április elseje van, ami az online folklórban annyit jelent, hogy ma kötelező vicces (vagy inkább: "vicces") álhírekkel traktálni a nagyérdeműt, amire a közönség - jó esetben - úgy reagál, hogy nem oszt meg mindent ész nélkül, hanem egészséges szkepticizmussal áll a szenzációsnak hangzó hírekhez, és utánanéz az igazságtartalmuknak, mielőtt megosztaná a közösségi médiában, nehogy hülyét csináljon magából. Ismerős, ugye? Van, aki élvezi, van aki unja, de ettől még ma mindenki így viselkedik. Most tessék jól figyelni:

    ÍGY. KELLENE. MINDEN. ÁLDOTT. NAP. HÍREKET. OLVASNI.

    Legyen egy kicsit minden nap április elseje a hírfogyasztásban, mindenkinek jobb lesz úgy.

  • A cím egy szava sem hazugság:

    Miley Cyrus (@mileycyrus) által megosztott bejegyzés,

  • De hát tudjuk, milyen csintalan egy lényről van szó, valószínűleg álcázta magát. Shane Black rendező (Kiss Kiss Bang Bang, Vasember 3.) Predátor-filmje elvileg az idén érkezik.

  • Ráadásul tök jól néz ki! És van körülötte egy elég hosszú angol magyarázat is arról, hogy miért viselkedik így a mikrohullámú sütőben, és mondjuk egy kanál miért nem. (Összefoglalom: azért, mert nagyon vékony fémszálakból áll.)

  • D92RXq.gif

    A harmadik percnél kezdődik a lényeg (a hajtogatás), ha nem érdekli, hogy ki az az úr, aki a világon a legkomolyabban veszi a papírrepülő-hajtogatást. John Collins igazi megszállott: kutatja, oktatja és rendszeresen gyakorolja, hogyan lehet minél tökéletesebb papírrepülőket hajtogatni. A videóban megnézhetik azt is, ahogy az egyik repülője 69 métert (!) repülve világrekordot állít fel a műfajban.

  • 050-056c026d-1c66-4d42-9fae-a8e96df290c5-1020x1818

    Egy csapat kínai kutató olyan megoldást talált ki, amivel tetszőleges arcot húzhatunk a sajátunkra, hogy megtévesszünk vele arcfelismerő kamerákat (térfigyelő kamerákat, meg ilyeneket). Az egyelőre csak laboratóriumi körülmények között működő eszköz  kinézhet úgy is, mint egy hagyományos sapka, az emberi szem számára láthatatlan, infravörös fénnyel vetít megtévesztő képet az arcot figyelő kamerákba, olyan mintázatokkal, amik torzítják az arcfelismerést.

    Az elképesztő trükk az, hogy nem csak torzíthatják a jelet, hogy gépi módszerekkel felismerhetetlen legyen az arc a kamera képén, hanem tetszőleges arc képét is kivetíthetik a kamerának. Egyszerűbben: ha én egy kínai kutató vagyok, de Moby (az énekes) fotóját vetítem magam elé az eszközzel, akkor a térfigyelő kamera azt fogja hinni, hogy Moby vagyok. 

    70 százalékos pontossággal működik a kísérleti rendszer, ha az arcfelismerő kamera ismeri a támadó és a vetített arc képét is, de a jövőben akár teljesen hétköznapi körülmények között is működhet a rendszer a kutatók szerint. 

    Persze, csak addig, amíg valaki ki nem talál egy arcfelismerő-megtévesztő-kivédő rendszert a módszer ellen.

  • Az Andreassen család Norvégia legészakibb részén, Finnmark megyében akarta tölteni a húsvéti ünnepeket. Előre elképzelték, milyen szép lesz kirándulni a havas tájon, esténként pedig a kandallóban lobogó tűz mellett ücsörögni. Egy ismerősük már ott volt, és küldött nekik egy fotót arról a házról, amelyikben lefoglalták a szállást. Amikor a család meglátta a képen a ház fölött magasodó hófalat, azonnal lemondta a romantikus hosszú hétvégét. Andreassenék nem ijedősek: már 20 éve visszajárnak erre a helyre, és jól ismerik a viszonyokat. Erre a húsvéti hosszú hétvégére azonban a meteorológiai szolgálat mínusz 7 fokot jelzett előre, és fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetett. 

  • aubrey-plaza-asmr.png

    Csinált egy ASMR-videót, tudjátok, ebben van az, hogy suttognak emberek, meg megpróbálnak mindenféle zajokkal és hanghatásokkal az emberből libabőröztetést kicsalni, na most ezt a Légió és a Városfejlesztési osztály színésznője is megpróbálja.

  • Na most tényleg kirázott a hideg ettől a képtől: