új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Noha mostanra szinte az egész világ ismeri, a Dűne fiatal sztárja egészen mással foglalkozott, mielőtt  az Atreides ház jövőjévé vált volna az utóbbi évek legnagyobb mozijában.

    GettyImages-1347368721
    Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

    Timothée Chalamet aVice-nak mesélt arról, hogy 2010 környékén saját YouTube csatornát vezetett, ahol az általa lefestett, egyedi Xbox360 kontrollereket mutatta be.

    A színésztől vásárolni is lehetett, ugyanis 10 dollárt kért egy ilyen munkáért, ami kb. 3-4 ezer forintnak felel meg. 

    A ModdedController360 név alatt futó csatornáról egyébként 2018 óta terjedt a pletyka, hogy Chalameté lehet, amikor egy, a színészről készült Instagram-fan oldal arról számolt be, hogy miközben nézegették a Dűne sztárjának régebbi YouTube csatornáját, szembe jött velük az egyik kontrollerekkel foglalkozó videó, az ott hallható hang pedig nagyon ismerős volt a számukra. 

    Persze idő kérdése volt, hogy rátaláljanak mások is, a most 25 éves színészről pedig lehullt a lepel.

     Itt egy régebbi videó:

  • Szenzációs gólt szerzett magyar idő szerint csütörtök hajnalban az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) érdekelt Portland Timbers támadója, Dairon Asprilla.

    A kolumbiai csatár a San Jose Earthquakes elleni bajnoki mérkőzés 55. percében, 1–0-s állásnál kapott egy indítást, ami azonban hosszú lett, JT Marcinkowski kapus összeszedte a labdát. Viszont utána kiejtette, Asprilla pedig egyet dekázott vele, majd a tizenhatos sarkáról a kapuba ollózott, megszerezve csapata második gólját, amivel egyúttal be is állította a végeredményt. 

    A gól egyébként Redditen meg is kapta a „Puskás Award contender" címkét, nem ok nélkül.

  • Steven Spielberg kultikus filmje óta, emberevő szörnyetegnek van beállítva a fehér cápa, azonban kevesen tudják, hogy ezek az állatok menüjén ritkán szerepel szándékosan az emberhús.

    Kutatók szerint, a cápák nagyon is intelligens ragadozók, akik alulról, meglepetészszerűen csapnak le áldozataikra a mélyből, azonban pont ezért is fordulhat elő, hogy emberre támadnak.

    A kutatás szerint, a cápatámadások javarészt tévedésből történnek, ugyanis összetévesztik a szörfösöket például egy fókával.

    A csapat a cápák viselkedése mellett, a látásukat is vizsgálták, amiről kiderült, hogy a retinájuk nem képes különbséget tenni egy fóka és egy szörfös mozgása között.

    Létezik egy teória, miszerint a legtöbb ilyen cápatámadásban fiatalabb példányok öltek, vagy sebesítettek meg embert. Érdemes tudni, hogy a fiatal cápáknak a látása sokkal rosszabb, ráadásul még csak ekkor kezdenek el ismerkedni a fókahússal.

    2021 során, eddig 72 cápatámadást regisztráltak világszerte.

    (Metro)

  • Hála a francia űrhajós, Thomas Pesquet 360 fokos videójának, nem kell milliókat fizetni azért, hogy valaki szó szerint körbenézzen a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén.

    Az ESA űrhajósa, az ISS jelenlegi parancsnoka november 5-én már a Földön lesz, visszatérése előtt azonban még gyorsan készített egy rövid, de látványos videót az űrállomásról, szúrta ki a Rakéta. Ahogy Pesquet végiglebeg az ISS-en, több modulon is áthalad, ezek a videóban látható sorrendben:

    • A Tranquillity, ahol a kupola is található. Pesquet rendre innen fotózta gyönyörű képeit küldetései során, köztük a Balatont is.
    • A Unity, ami ez első amerikai elem az ISS-en. Ez köti össze a NASA és a Roszkoszmosz elemeit, tehát az amerikai és az orosz részeket az űrállomáson. Jelenleg kikötőmodulként és ebédlőként is használják.
    • A Destiny, ami az egyik legnagyobb elem az ISS-en, ez az amerikaiak kutatólaboratóriuma.
    • A Harmony, ami négy űrhajósnak az alvóhelye, egyben az energiaellátásért felelős részleg.
    • Végül pedig a Colombus, ami az Európai Űrügynökség, az ESA kutatórészlege.

    Ha valakit érdekel, az Indexnek ebben a cikkében végig tudja követni, miként épült fel szerkezeti elemenként az ISS 1998 és 2016 között.

    Pesquet videóját érdemes többször is megnézni, mivel kiszúrhatjuk a háttérben, ahogy az asztronauták közül Megan McArthur éppen dolgozik vagy Mark T. Vande Hei vízilabdameccset néz. Mobil eszközön ujjal, számítógépen az egér bal gombját lenyomva, és a kurzort húzva lehet körbenézni, miközben megy a videó.

  • András herceg ügye látszólag egyre kínosabbá válik a királyi család számára. Mint azt korábban megírtuk, nem is olyan rég egy pazar banketten már nem is osztozhatott egy asztalon Károly herceggel, hanem a terem túlsó végében kellett árválkodnia.

    ASun értesülései szerint a család óhajának megfelelően András yorki herceg „láthatatlan” lesz a jövőre esedékes négy napos nemzeti királyi ünnepségen, amit II. Erzsébet királynő uralkodásának közelgő 70. évfordulója alkalmából tartanak. A platina jubileumi ünnepségek június 2-ától június 5-ig zajlanak.

    Mindez persze még kérdéses, mert az elmúlt napokban a brit uralkodó, bár a kórházból hamar kiengedték, sorra mondja le a hivatalos programjai.

    Szakértők már elkezdtek hangot adni véleményüknek András herceg jóhírnevének helyreállítása kérdésében. Bár a királyi család 61 éves tagja a közvélemény szemében sosem számított különösebben népszerűnek, most úgy gondolják, kisebb csodára lenne szükség, hogy ez a közeljövőben valamelyest változzon.

    A jövő évi programok szervezői állítólag azt is próbálják még kitalálni, hogy mi legyen Harryvel és Meghannal a platina jubileumi események alatt, amelyek között lesznek utcabálok, élő televíziós koncertek és fényjátékok szerte az Egyesült Királyságban.

  • Hwang Dong-hyuk a Squid Game (Nyerd meg az életed) alkotója frappáns választ adott LeBron James sorozat végi véleményére.

    Ugyan a dél-koreai széria hihetetlen népszerűségnek örvend világszerte, viszont a Los Angeles Lakers magasembere látszólag nincs teljesen kibékülve a befejezéssel.

    A 36 éves sztárjátékos legutóbb maga is főszerepetvállalta Space Jam: Új Kezdet című filmben. Sajtótájékoztató közben váltott néhány szót a sorozatról csapattársával Anthony Davisszel.

    Figyelem: hatalmas spoiler olvasható a lejjebb, csak az olvassa tovább, aki látta a sorozatot,  vagy nem zavarja, ha innen tudja meg annak befejezését.

    „A vége nem tetszett viszont. Tudom, hogy ezzel felvezetik a második évadot, de szállj fel a kibaszott repülőgépre és menj a lányodhoz, tesó. Mit csinálsz? Megnyerted a játékot!” – bosszankodott LeBron a sorozat zárójelenétere utalva.

    A dél-koreai forgatókönyvíró most viszont csattanós válasszal reagált erre a Guardianak adott interjújában.

    „James tévedne?” – kezdi nevetve Hwang, mielőtt a kosaras filmes karrierjének csúcspontjára utalna. – „Láttad a Space Jam 2-t?"

    "LeBron James laza, és azt mond, amit akar. Tiszteletben tartom. Nagyon hálás vagyok, hogy megnézte az egész sorozatot. Én viszont nem változtatnám meg a befejezést. Ez az én befejezésem. Ha megvan a sajátja, ami őt kielégítené, akkor talán csinálhatna egy saját folytatást. Megnézem és lehet, küldök neki egy üzenetet, hogy "tetszett az egész sorozatod, kivéve a befejezést"." -

    Dong-hyuk odaszólása persze szórakoztató, de talán mond is valamit. A Space Jam folytatása ugyanis A Rotten Tomatoes értékelése alapján csupán 26%-on áll, míg a Squid Game jelenleg 93%-on. A kezdeti nehézségekről és a folytatással kapcsolatos terveiről is nyilatkozott az alkotó, amit szintén megírtunk.

    (Guardian)

  • Már csak néhány napot kell várniuk a rajongóknak, hogy november 5-én közel 40 év után kedvükre hallgathassák az együttes legújabb albumát.

    Az ABBA Voyage című lemezéről két dal már el is érhető a nagyközönség számára az együttes hivatalos Youtube-csatornáján.

    Fotó:Youtube
    Fotó:Youtube

    Most viszont még több érdekes részlet derült ki az ABBA 2022-es koncertjéről. Egy kivételesen erre a célra tervezett arénát fognak felállítani a londoni Olimpia Parkban, amely négy évig ad otthont majd a látványterveken is grandiózusnak látszó építménynek.

    A zenekar tagjai hologram formában térnek vissza, a zeneiparban erre valaha alkalmazott legfejlettebb technikát használva. Erre garancia lehet a Star Wars szülőatyjának, George Lucas „Industrial Light and Magic” nevű vizuális effektekkel foglalkozó cégének partnersége.

    A koncepciót részletező Baillie Walsh filmrendező a Guardiannek elmondta:

    "Lényegében filmre vesszük az ABBA-t, majd ezután Wayne McGregor átveszi az összes mozdulatukat, és kiterjeszti azokat a fiatalabb kori valójukra, így az ABBA lelke ott van ezekben a fiatalabb testekben, és mindezt összemossuk, de ez nem 3D-ben történik majd."

     Szóval ezzel a svéd együttes gyakorlatilag azt ígéri, hogy a közönség újra úgy láthatja őket a színpadon, mint egykoron, karrierjük csúcspontján.

    (Guardian)

  • Gordon Ramsay visszavágott, miután Steve Allen, az LBC London műsorvezetője (brit telefonálós rádióműsor - a szerk.) 19 éves lányát becsmérelte.

    GettyImages-532246960
    Fotó: Fox / Getty Images Hungary

    Ramsay lánya, Tilly a Strictly Come Dancing műsorban lépett fel, ami leginkább a Dancing with the Starshoz lehetne hasonlítani.

    A fellépése után, Allen a műsorában tett megjegyzést a lány alkatára, ami nagy felháborodást keltett a hallgatók körében is, pláne, hogy szinte mindenki más dicsérte Tillyt a produkció után.

    " Már most nagyon unom őt (Tillyt) Egy kis pufi valami, észrevettétek? Gondolom az apja főztje miatt" - hangzott el nem túl kedves megjegyzés, majd kiderült, hogy a rádiósnak már korábban voltak hasonló megnyilvánulása, így többen azt akarják, hogy az LBC rúgja ki a férfit.

    Nemrég pedig maga Gordon Ramsay is megszólalt az ügyben egy Instagram-live keretein belül,  ahol elárulta, hogy büszke a kislányára.

    Hiszen csak 19 éves az Istenszerelmére!

    — csattant fel a sztárséf, majd hozzá tette, hogy lánya rengeteget tanul, Zoomon keresztül igyekszik bejutni az egyetemre, emellett még elképesztő mozdulatokat sajátít el táncpartnerétől is.

    Gordon őszintén beszélt arról is, hogy a súlyprobléma mennyire érzékeny téma, legyen szó férfiről vagy nőről, ráadásul ő maga is küzd vele.

    "Muszáj mozognunk, mindennap eszünk, 24 órán át kajával vagyunk körbe véve. Ha nem sportolnánk, akkor 150-180 kiló lennék már, úgyhogy minden tiszteletem a lányomé" - folytatta Ramsay.

    Egyébként Allen elnézést kért a lánytól, aki maga is séfnek készül, illetve a YouTube-on is aktív.

    (Metro)

  • Ritkán látni olyasmit, amit Jayne Rivera művelt közösségioldalán, ahol rendesen kiakasztotta a 307 ezres követőtáborát.

    Fotó:Twitter
    Fotó:Twitter

    A fiatal nő meglehetősen aktív TikTokon és Instagramon is, olyannyira, hogy még édesapja temetéséről is posztolt, ráadásul a lehető leggyomorforgatóbb módon.

    Jayne ugyanis több képet megosztott magáról, amint elhunyt édesapja nyitott koporsója mellett pózol.

    Azt hinné az ember, hogy ilyen nincs, de sajnos mégis. Mutatjuk a képeket:

     Az egyik képen még édesapja kezei is látszanak, miközben a fiatal modell zavartalanul pózol a kamerának.

     A kommentelők persze kivétel nélkül tiszteletlennek és gusztustalannak tartották a fotókat, a fiatal influencer pedig végül törölte is Instagramról magát.

    (News)

  • Bár minden úgy alakult, ahogyan szerették volna, egy fiatal amerikai szerelmespár esküvőjét csak még szebbé tette az, hogy Tom Hanks is megjelent a nagy napon.

    Diciembre és Tashia Farries múlt pénteken a Santa Monica-i strandon fogadtak örök hűséget egymásnak. Az ifjú pár csupán családtagokat és néhány közeli barátot hívott meg az esküvőre, és a boldogító igen kimondása után éppen közös képeket készítettek szeretteikkel, amikor az Oscar-díjas színész váratlanul megjelent – írja a People magazin.

    Farriesék a Metro című brit napilap riportjában azt mondták, Hanks nagyon közvetlen volt: ahelyett, hogy a távolból figyelte volna a meghitt ceremóniát, úgy döntött, odamegy és meglepi a szerelmeseket. Bár a színész nem igazán az alkalomhoz megfelelően öltözött fel, hiszen kényelmes melegítőt viselt, boldogan elcsevegett és fotózkodott a Farriesékkel.

  •  Az X-Faktor mentora a körömfestés után ismét felkavarta az állóvizet az interneten, miután megmutatta, hogy egy arany-swarovski fogdíszt csináltatott magának.

    Fotó:Instagram/ByeAlex
    Fotó:Instagram/ByeAlex

    A kép persze megosztotta követőit, sokaknak bejött az extrém újítás, míg másoknak már kevésbé nyerte el a tetszését, ami Alexet mondjuk pont nem zavarja. 

    "Jó dolgodba már nem tudod mit csinálsz" - írta valaki a kép alá, de volt olyan is, aki megjegyezte, hogy hiába kedveli az énekest, a stílusa az egyre rosszabb lesz.

    Nemrég ByeAlex aztán ismét megvillantotta új fogsorát, amihez a következő sorokat fűzte:

     "igen. mindig lesznek emberek, akik meg fogják mondani, hogy kellene kinézned, viselkedned, és gondolkodnod. mindig. meg fogják mondani szerintük mihez kellene tartanod magadat, mihez kellene igazodnod; és attól lennének jobban ha te is a mások által előre kitaposott normák alapján élnél. engem egész életemben próbáltak megállítani. basztattak a stílusom, külsőm, zeném, magatartásom miatt… mondd, hol lennék én most, ha úgy cselekszem, ahogy nekik tetszik? sehol. na de hol vannak ők most? sehol. byealex meg itt van. láv jú bébik, ne legyetek szürkék… soha ne!"

    A kép alá persze záporozni kezdtek ismét a kommentek:

    byalex itt van byalex az ász te vagy a példaképem ha lány lennék akk hujjujjujj

    — írta egy lelkes rajongó, akivel többen egyet is értettek, de ezúttal sem maradtak el a kritikusok

    "Nem kell szürkének lenni, de bohóc se...nem külsővel kell szint változtatni ahhoz hogy érdekesebb legyél, mert attól hogy kívül színes vagy belül lehetsz szürke" - vetette oda egy másik követő.

    "Imádom a zened a munkásságod de rendes undorító vagy ezzel a grillzel" - érkezett egy hasonlóan kritizáló megszólalás.

    Önnek tetszik ByeAlex arany-swarovski fogdísze?

  • A hírhedt szektavezér, Charles Manson hamvait is felhasználta közös tetkójukhoz az a páros, akik mostantól bőrükön hordják Amerika egyik legelvetemültebb bűnözőjének arcképét.

    GettyImages-876995010
    Fotó: Mirrorpix / Getty Images Hungary

    Patrick Boos a TMZ-nek mesélt arról, hogy felesége, Deanne akart lenni az első nő, akinek tetoválásához Manson hamvait is használják, de a férj nem szerette volna, ha kedvese egyedül csinálja végig, így ő is csatlakozott hozzá. Ryan Almighty, aki felvarrta a párra Manson arcképét, elárulta, hogy a hamvakat vörös tintával keverték össze, illetve a fekete kontúrvonalakhoz is felhasználta a művelet során.

    Az egyik leghátborzongatóbb az egészben az az, ahogy a tetoválóművész beszerezte a tintához kevert maradványokat.

    Mint mondta, olyan emberektől kapta, akik Manson temetésén begyűjtötték a szétszórt hamvakat, amiket egyébként már egyszer felhasznált Boos "Helter Skelter" feliratú tetoválásához is.

    Aki nem tudná, Manson imádta a Beatlest, azonban a Helter Skelter számukat meglehetősen bizarr módon értelmezte.

    A szektavezér, aki maga is érdeklődött a zene iránt, úgy gondolta, hogy a Beatles ebben a dalban egyfajta faji háborút vetít előre, ahol a feketék elnyomják, és felülkerekednek a fehéreken a jövőben.

    A spéci tinta egyébként minden volt, csak olcsó nem, ugyanis 1600 dollárba (nagyjából 500 ezer forint) került a párnak a két portré.

  • Idén novemberben jelenik meg a közkedvelt japán író, Murakami Haruki második önéletrajzi ihletésű kötete. A Miről beszélek, amikor a futásról beszélek? című kötetben Murakami a hosszútávfutás iránti szeretetéről ír, rövid feljegyzések és beszámolók mutatják be, hogyan készült fel a 2005-ös New York City Maratonra, kiegészítve életének személyesebb részleteivel.

    November 23-án megjelenő, Murakami T: The T-Shirts I Love (magyarul A pólók, amiket szeretek) című kötete hasonlóan épül fel, ám a futás helyét az író életében fontos szerepet betöltő pólók veszik át a főszerepet. A novelláskötet képekkel kiegészítve enged betekintést Murakami életébe a szerző kedvenc pólóin keresztül.

    Az eddig sem volt titok, hogy Murakami imádja a pólókat, a japán Uniqlo még közös kollekciót is készített az íróval együttműködve leghíresebb könyvei alapján. Új novelláskötetének ötlete saját elmondása szerint abból eredt, hogy egyszerűen szeret írni, és ha éppen nem egy könyvön dolgozik, pihenésként naplót vezet. Emellett gyűjti a hanglemezeket és a pólókat, innen indult, hogy miért ne vezetné végig élete történetét a felsőin keresztül?

    A Vanity Fairnek adott interjúban a japán művész elmondta, nem szándékosan kezdett el pólókat gyűjteni, egész egyszerűen így alakult. Ha meglát valamit, ami megtetszik neki, szeszélyből megveszi. A modern kori divatikonokat nem követi, és nem is érdekli a divat – még úgy sem, hogy sokan őt magát tartják ikonnak –, az alapján választ, mi tetszik neki, és mi nem. Elmondta, gyakran jár használt ruhákat árusító boltokba is, szeret turkálni.

    A sikeres turkáláshoz pedig egy jó tanácsa van: nem szabad az időn aggódni és rohanni, mert akkor elszalasztjuk a kincseket.

    Elmondása szerint erre úgy jött rá, hogy jóval több szabadideje lett, mint amivel tudna mit kezdeni. Ez, illetve az, hogy soha nem állították még meg egy turkálóban, hogy ő-e Murakami, szerinte közrejátszott abban, hogy több száz darabosra nőtt az évek alatt pólógyűjteménye.

    A Murakami T: The T-Shirts I Love című kötet november 23-án jelenik meg angolul 192 oldalon, a Knopf gondozásában.

  • Akadnak olyan emberek, akiket megáldotta a sors azzal a tulajdonsággal, hogy hiába isznak át egy komplett éjszakát, másnap olyan frissek, mintha mi sem történt volna.

    Azonban a többség nem ilyen szerencsés.

    Kiszáradt száj, szétrobbanó fej és gyomorfájás. Ezek a másnaposság gyakori jelei, amik ellen mindenki másképp veszi fel a harcot.

    Néhányan egész nap ágyban maradnak inkább, míg mások első útja a legközelebbi gyorsétterembe vezet, hogy belapátoljanak magukba némi kalóriát.

    Azonban van egy orvos, aki azt állítja, hogy ezek nem nyújtanak megoldást a másnaposság poklára, amire mindössze egyetlen egy módszer van, ezt viszont nem ajánlja senkinek.

    Dr. Karl Kruszelnicki szerint, amitől rosszul lettünk, az majd meg is gyógyít, vagyis tényleg működik a kutyaharapást szőrével módszere. Azaz ha túl akarunk esni a másnaposságon, akkor még több alkoholt kellene bevinni a szervezetünkbe.

    Sajnos még egy kis alkohol a gyógymód rá 

    – mondja a 73 éves orvos, aki azzal magyarázza ezt, hogy az alkohol meggátolja, hogy a szervezetünk még több etanolt bontson le, ami gyakorlatilag a rosszullétet is okozza az éjszakázás után.

    A probléma ezzel a módszerrel azonban az, hogy ez a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy valaki alkoholista legyen.

    (Mirror)

  • 244056504 5081190525229102 212115371487362157 n
    Fotó: Southsea Folk / Facebook

    A helyiek nem voltak éppenséggel elragadtatva, amikor meglátták azt a dinoszauruszszobrot, ami egy spániel méretével vetekszik, ellenben 35 ezer fontjába (15 millió forintba) került a városnak.

    A körülbelül 46 centi magas szobor, amit az angliai Porsmouth-ban, a Southsea Commonnál állítottak fel, határozottan kisebb, mint elődje, ami a maga 16 méteres magasságával igazi látványosságnak számított, amíg 2010-ben a tűz áldozatává nem vált.

    A „Southsea Dinó” néven ismert óriás pusztulását a helyiek valódi tragédiaként élték meg, ezért is akartak neki emléket állítani a szobornak. 

    El is indult egy gyűjtés az ügyben, hogy összeszedjenek 10 ezer fontot azért, hogy egy kisebb szobrot tegyenek a helyére.

    Íme egy kép az eredeti szoborról:

    Végül nem kevesebb, mint 15 millió forintnak megfelelő angol fontot sikerült összeszedni, ez is jól mutatja, milyen sokat jelentett az eredeti dinoszaurusz a helybélieknek. Így nem csoda, ha kissé kiakadtak a végeredményen.

    „Elkölteni 35 ezer fontot egy dinoszauruszra, őrület” – írta valaki Facebookon, majd feltette a kérdést, hogy hány fiatalokkal foglalkozó intézmény tudta volna használni ezt az összeget.

    Akadt, aki egyenesen szánalmasnak titulálták a szobrot, ami szerinte igazi pénz pocsékolás volt.

    Szobrot állítottak egy kamu dinónak, ami leégett 11 évvel ezelőtt? Csak én érzem, vagy tényleg megőrült a világ?

    – írta egy másik felhasználó.

    (Metro)

  • A 36 éves világbajnok nem akárhogy lepte meg a Mercedes csapatának központjába látogató három kisdiákot, akik mit sem sejtettek arról, hogy a szakállas öregúr maszkja mögött ki is van valójában.

    Lewis Hamilton a látogatás elején egy idős munkásnak adta ki magát a gyerekek előtt, akiket azért hívtak meg, mert az autóiparban szeretnének dolgozni a jövőben, így nagy érdeklődéssel érkeztek a központba.

    GettyImages-1272280954
    Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images Hungary

    Hamilton arcát profik sminkelték, szinte teljesen felismerhetetlenné vált a maszk alatt az F-1-espilóta, aki végül leleplezte magát a diákok előtt. Majd leültek beszélgetni a tanulás és a pozitív hozzáállás fontosságáról.