Ödön
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai Eventique egy elég menő rendezvényszervező cég Amerikában, ügyfeleik közt ott van a Nike, a Twitter és az Amazon is, mégis olyan botrányba keveredett, ami alaposan megtépázhatja a hírnevét. A cég egyik kirúgott alkalmazottja ugyanis beperelte őket diszkriminációért, vette észre az NBC News hírét a 24.

  Wesley Werneckét a cég vezérigazgatója vette fel senior producernek, és addig nem is volt baj a munkájával, amíg a kollégái el nem kezdték piszkálni a jegygyűrűje miatt, mondván túl nőies. Egy alkalommal Wernecke megunta a dolgot, és arra a kérdésre, hogy a feleségének is ilyen gyűrűje van-e, azt felelte, hogy igen, és Evannek hívják.

  Miután így kiderült, hogy meleg, a főnöke egyre kevesebb mítingre hívta be, és a céges rendezvényekről is mellőzte, ami eléggé megviselte Warneckét. A férfit a főnöke végül kirúgta, miután azt mondta neki, hogy a fizetését a felére csökkentik, mert "sokkal többet fizetnek neki, mint a többi nőnek az irodában" (ami eleve felháborító), majd még egyszer levett a fizetéséből. A vezérigazgató ügyvédje tagadja az állításokat, az ügy feltehetően a bíróságon folytatódik.

 • A Puskás Ferenc stadion pénteki avatóján Orbán Viktor találkozott a Nélküled című számot éneklő határon túli gyerekekkel és kísérőikkel. Megdícsére az előadást, majd rátért az est főszereplőjére, a stadionra: 

  Ötven évig mondták, hogy nem lehet, meg nem tudom, jó, jó, jó... Ha 10 millió ember nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukja be a boltot. Ne vicceljünk már, ez egy komoly ország!

  A miniszterelnök utalása megállja a helyét, a stadiont valóban 10 millió ember építette, összesen 190 milliárd forintba került az államkasszából, vagyis olyan, mintha minden Magyarországon élő ember beleadott volna 19 ezer forintot. 

  A pénteki nyitómeccsről több cikkben is beszámoltunk, Brückner Gergely riportját itt lehet elolvasni, Miklósi Gábor VIP-páholybeli kalandjaiért pedig kattintsanak ide

 • Michael Carroll ma már elmondhatja magáról, hogy mindenen túl van. A férfi 2002-ben 10 millió fontot nyert lottón, és ahogy az egy fiatal brithez illik, szépen el is tapsolta az összest piára, drogra, prostituáltakra. Azazhogy nem az egészet, mert 4 milliót szétosztogatott a barátainak, családjának, vett egy kis kúriát meg sportkocsikat. Ez utóbbiak sincsenek már meg.

  A fennmaradó pénzt 8 év alatt sikerült eltapsolnia: azóta is gyakran emlegeti úgy, mint élete legjobb tíz évét. De mindezek már csak emlékeiben élnek, így, hogy a pénz elszállt, a férfi tíz fontos órabérérét bányászként dolgozik a skóciai Moray-ben.

  A férfi a Mirrornak beszélt arról, hogy változott meg az élete, hogyan szórta a pénzét, ami csak a csövön kifért, napi két üveg vodkával színezve. Nem bánta meg, mondja, de most boldogabbnak nevezi magát, mint akkor, mert visszakapta az életét. Szó szerint visszakapta, mert egy szörnyeteg lett belőle, meggyűlt a baja a rendőrséggel, kokain birtoklásáért ült is, a szomszédai is feljelentették. 

 • A kambodzsai Angkor romvárosban jövő év elejétől betiltják az elefántháton való túrázást, írja az MTI. A népszerű idegenforgalmi attrakciót az állatvédők sürgetésére szüntetik meg, akik régóta hangoztatják a gyakorlat kegyetlenségét.

  Az angkori régészeti komplexum rengeteg turistát vonz, 2018-ban hatmillióan érkeztek a kambodzsai romvárosba. A látogatók zöme az elefántos túrára is befizet, amellyel elefántháton lehet körbejárni az ősi angkori templomok régészeti helyszínén.

  Az elefántokat többé nem lehet üzleti célra használni

  - jelentette ki a templomegyüttes parkját működtető hatóság szóvivője, aki szerint az állatok egyébként is túl öregek. Az Angkorban dolgozó 14 elefántból ötöt már el is szállítottak egy 40 kilométerre fekvő erdős területre, ahol szabadon élhetnek tovább természetes körülmények között, de továbbra is ügyelnek rájuk.

  Kambodzsát régóta bírálják állatvédők a turisták elefántos túrái miatt. Az elefántokat ugyanis a betanítás alatt a gondozók betörik és gyakran agyondolgoztatják. 2016-ban egy nőstény elefánt elpusztult az út szélén, miután az extrém kánikulában kellett turistákat cipelnie a hátán az angkori templom környékén.