Alfréd
-2 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 18 éves, kaliforniai Luis Valenciát hat hónap börtönre ítélte a bíróság San Diegóban  védett állat USA-ba csempészéséért. A védőügyvéd narratíváját gyengíti, hogy a srác mobiljában olyan üzeneteket találtak, amikben azzal dicsekszik, hogy majmokat, juguárokat és tigriseket csempészett az országba Mexikóból. Mexikóban és a mexikói határ közelében elég nagy üzlet egzotikus állatok csempészészni, nemrég két mexikói állam között szagolt ki egy rendőrkutya egy kéthónapos tigriskölyköt, amit egy műanyagdobozban rejtettek el. A San Diegóba csempészett tigriskölyköt a helyi állatkertben helyezték el, egyelőre jól szolgál az egészsége. (CBS)

 • "A Crime Writers olyan, mintha a készítők meg akarták volna találni a beer-pong-féle iszunk-hányunk-belefekszünk jellegű bulijátékok abszolút ellentétét, az értelmiségi összejövetelek saját, bőrkötéses, aranybetűs ereszdelahajam-kellékét. És tökéletesen sikerült is nekik: ha az emberben elveszett egy író, akár olyan mélyen is, hogy egy hadsereg se tudná napfényre parancsolni, nagyon jól fog szórakozni a Crime Writersen, tettesként és áldozatként is."

  Így lelkendeztünk nemrég az ötlettől a grafikán át a kiadásig mindenben teljesen magyar, nagyon ötletes és kreatív társasjáték, a Crime Writers kapcsán. A játék lényege, hogy az egyik játékosnak egy komplett kis krimitörténetet kell írnia a tettes, az áldozat, az indíték, a gyilkos szerszám és a tetthely megjelölésével (és titokban tartásával), a többieknek pedig pusztán a cím alapján ki kell találniuk az egészet.

  És a játék fejlesztői nem elégedtek meg azzal, hogy itthon kiadták a Crime Writerst, most arra gyűjtenek közösségi finanszírozással, hogy az angol nyelvű piacra is betörjenek, amihez eddig a támogatók már majdnem félmillió forintot dobtak össze, ami jól hangzik ugyan, de a projekt megvalósításához 3,5 millió forintra lenne szükség - ha ez összejönne, utána jöhetne a német verzió. Úgyhogy aki egy jót akar játszani a külföldi ismerőseivel, lakjon akármelyik országban, ide kattintva ruházhat be a játékra.

 • Az IMAX és a Warner Brother Studios filmet készít a pandabocsokról:

  Elsősorban azt mutatják be, hogy sikerült kínai és amerikai szakértőknek visszaszoktatni a vadonba a fogságban született Qian Qiant. A filmet majd áprilisban mutatják be Pandas címen, bár nálunk jó eséllyel nem lesz látható.

 • Négy is van belőlük Budapesten, kettő az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában, egy-egy a CEU-n és az ELTE-n. A négy kutatócsoport közösen dolgozik azon, hogy minél többet megtudjon a csecsemők és kisgyermekek gondolkodásáról, a programban önkéntes alapon vehetnek részt a kisgyerekes szülők. Mi is jártunk egy ideig, míg a kisgyerekesség kategóriájából ki nem öregedtek a gyerekek, hasznos is, érdekes is.

  Aki még nem ismeri a munkájukat, az szombat délután a CEU-n nyílt napon nézheti meg, milyen módszerekkel milyen kutatásokat csinálnak, de a szervezők szerint úgy általában a fejlődéslélektanról is megtudhatnak egy csomó mindent, akik elmennek. A programok ingyenesek, csak regisztrálni kell, amit itt lehet megtenni.