Gerzson
-3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Újra járhatóvá váltak a hóátfúvások miatt korábban közlekedésre alkalmatlanná vált közutak a rendőrség szerint.

  Hajnali 5 órára ismét közúti közlekedésre alkalmassá vált a 8626-os számú út Undnál, a 8606-os út Vadosfa és Vica között, a 8604-es számú út Szil és Vág között, illetve a 8623-as út Egyházasfalu és Szakony között. A rendőrség továbbra is kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!

 • A walesi Porthmadog városában található Eifion Wyn általános iskolában olyan nagy gondot okoznak a gyerekeket terrorizáló sirályok, hogy az iskolavezetés szokatlan lépésre szánta el magát: felbéreltek egy sólymot és egy ölyvet, hogy tartsák távol a kellemetlenkedő állatokat.

  Az iskolaudvarban fészkelő sirályok szokásává vált, hogy zuhanórepülésben csapnak le a rémült gyerekekre, akiknek emiatt tavaly például a legmelegebb nyári napokat is az épületben kellett töltenie.

  A vezetés azért döntött a természetes megoldás mellett, mert a sirályok védett állatok, és szegények amúgy is csak a fiókáikat védték, minek bántanák őket. Maga az ötlet, hogy ragadozó madarakkal kergessék el a kellemetlenkedő állatokat, amúgy már jól bejáratott módszer Nagy-Britanniában: Rufus, a galambriasztó ölyv jó pár éve őrzi már a wimbledoni teniszpályák nyugalmát.

  Kapcsolódó

  A ragadozó, ami nélkül nem lehetne teniszmeccset rendezni Wimbledonban

  Lopták már el, varjak is kergették, de már egy évtizede biztosítja a galambtalan játékot a pályán.