Aladár, Álmos
0 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Florida Keys közelében kapcsoltak le egy húszéves férfit a helyi hatóságok, aki nem bírta kivárni, hogy pornóhoz jusson, és mutogatni kezdte magát. 

  A Miami Herald cikke szerint a férfi elhatározta, hogy pornót szerez, el is indult egy ilyen igényeket kielégítő üzletbe, de aztán odafelé inkább maszturbálni kezdett, és mutogatta magát egy nőnek, aki meg rögtön szólt a rendőröknek. 

  Guare mug

  A járőrök nem sokkal később meg is találták egy parkolóban a férfit, aki elismerte a történteket, azt mondta, hogy türelmetlenné vált út közben. Ráadásként egy kisebb adag marihuánát is találták nála, szóval mindezek egy őrizetbe vételt értek és egy utat a megyei börtönbe. 

 • Volt ez a kicsit nevetséges, pár napig tartó hiszti az Oscar-díjak körül: az Akadémia kijelentette, hogy időt akarnak spórolni, és inkább egyes díjakat nem a rendes közvetítés idején, hanem reklámszünetben adnának át, amin elég érthető módon mindenki felháborodott, mert hát ki tudna megalázóbb dolgot kitalálni, mint közölni valakivel, hogy "Persze, nagyon fontos a te díjad is, semmivel nem ér kevesebbet, mint mondjuk a legjobb férfiszínészé, de azért majd addig adjuk át neked, amik a kedves nézők könnyítenek magukon a reklám alatt, okés?" Szóval az Akadémia gyorsan visszavonta az egészet.

  De Alfonso Cuarón, a 10 Oscarra jelölt Roma rendezője már vérszemet kapott: a Varietynek adott interjújában elmondta, kész, most már végre kimondhatjuk, a technikai díjazottak eleve meg vannak alázva, és erre egyetlen gyógyír lenne: 

  ha a technikai díjakat nem hívnák többé technikai díjaknak.

  Most azt hagyjuk is, vajon tényleg a technikai szó sértő eleve, vagy csak akkor válik lekicsinylővé, ha egyes rendezők azt kezdik terjeszteni róla, hogy szerintük ez lekicsinylő.

  Kíváncsian várjuk az Akadémia válaszát erre a kemény szembesítésre!

 • Hivatalosan is kihaltnak nyilvánították a korallszirti mozaikfarkú patkányt - ez az első emlős, amely az ember okozta klímaváltozás áldozata lett, írja az MTI. Az ausztrál környezetvédelmi minisztérium szerint az 1845-ben felfedezett rágcsálót egy évtizede nem látták már egyetlen élőhelyén, az Észak-Ausztrália külső területein lévő Bramble Cay szigeten. 

  Melomys rubicola
  Melomys rubicola

  A kutatók szerint

  a korallszirti mozaikfarkú patkány a klímaváltozás miatt megemelkedett tengerszintnek esett áldozatául. A korallzátonyon elhelyezkedő szigetet ugyanis az elmúlt évtizedben többször is elárasztotta a víz.

  A kutatók 2009 óta többször jártak a szigeten és kamerákat állítottak fel, de az állatokat nem látták, sem nyomaikat, sem ürüléküket nem találták, holott az IUCN természetvédelmi szervezet adatai szerint 2008-ban még ötven példány élt a szigeten. A hatóságok egyszer megkíséreltek elhozni néhány példányt a szigetről és tenyészteni, a kísérlet azonban kudarcba fulladt. Ráadásul sem állatkertekben, sem tenyészállomásokon nem él egyetlen példány sem.

 • Emlékeznek még a tévéemberre? Ellenbacher Attila különös hobbija, hogy megjavítja a tönkrement tévéket, majd ajándékként - teljesen ingyen, minden hátsó szándék nélkül - kórházaknak és szociális intézményeknek adja. Ha hagyják.

  Untitled-2

  Eztúttal a Bajcsy Kórház-Zsilinszky Kórház egyik részlegének, az úgynevezett Paula utókezelőnek akart segíteni. Itt a tévék rendelkezésre álltak ugyan, de antennahálozat nem volt. Eddig.

  Ellenbacher ugyanis némi jótékony felajánlásból néhány társával közösen maga építette ki a hálózatot a budapesti intézményben. Úgyhogy most már akadálya sem lesz annak, hogy a betegek tévézzenek.