Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hirtelen amúgy nem tudom eldönteni, hogy vajon a gigantikus Oreo, vagy az azték naptárak replikáiba rejtett metamfetamin az izgalmasabb, de az biztos, hogy jelen esetben az utóbbiról van szó: az amerikai hatóságok a héten hozták nyilvánosságra, hogy még júliusban egy Hawaiiról Kaliforniába tartó szállítmányban

  közel 12 kiló metamfetamint találtak az 500 éves műtárgyak replikáiba rejtve.

  4500723 101718-kabc-11pm-azted-meth-vid
  Fotó: abc7.com

  A csempészek amúgy ugyanebben a szállítmányban még további 5 kiló drogot akartak bejuttatni az államba, csak azokat őrölt kávéba rejtették el. Az ügyben kilenc embert tartóztattak le.

 • A PISA-tesztek évről évre azt mutatják, hogy hiába a magyar zseni, az ösztönös lángész, hamarabb lesz Lázár János láncdohányos, mint hogy megértsünk egy három szónál hosszabb, bonyolultabb mondatot. De most egy közszolgáltató mindent megváltoztat!

  Aki a következő bő két hétben a fővárosban tömegközlekedni akar, annak egy PISA-teszt meg se kottyan. Elég, ha olyasmi kérdéseket megválaszol, hogy mondjuk:

  El tudsz-e érni egy iskolaszünetben érvényes, pénteki munkanapi menetrendben közlekedő, temetőket érintő, sűrűbben vagy nagyobb kapacitással közlekedő járattal egy olyan M3-as metrót, ami teljes üzemidőben közlekedik, és ha igen, arról át tudsz-e szállni egy 0:30-ig közlekedő M2-es metróra?

  Persze az iskolai/iskolai szüneti munkanap/pénteki munkanap/szombat/vasár- és ünnepnapok és a csak a metróközlekedésre kitalált öt színkód segítségével még számos tetszetős feladat kihozható a közelgő 16 napból. Sőt, hogy a legkisebbekről se feledkezzünk meg: simán kiadhatna melléküzemágban egy kifestőt is a BKV ebből.

  menetrend
 • red dead redemption 2 - publicity - h 2018

  A zseniális westernjáték folytatása október 26-án jelenik meg, de most megjelent hozzá egy új, egyperces előzetes, ami ugyan az eddigiekhez olyan sokat nem tesz hozzá, de azért hype level végtelen. 

  PS4-re és Xbox One-ra jön ki.

 • Na nem azért, hogy megszexuálja valaki, hanem azért, hogy bizonyítsa: nincsenek titkai, takargatnivalói, titkos szeretői, a haverjait cseten kutyázó másik haverjai, és így tovább. Mert a BUÉK című új magyar filmnek pont ez az alapfelállása, azaz van egy szilveszteri buli, amin a baráti társaság tagjai kiteszik a telefont az asztal közepére, és ha jön valami, legyen az üzenet, szexfotó, hívás vagy értesítés a szopóálarc postára adásáról, azt közösen olvassák el/fel. A film remake, olasz eredetiből készült, de a mi verziónk érezhetően a komikumra épít. (Kár, hogy az előzetes alapján úgy néz ki, mint egy Válótársak-epizód, és nem úgy, mint egy mozifilm.) Bemutató decemberben.