Eszter, Eliza
15 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az angliai Southampton közelében történt az eset egy 30 éves angol férfival, aki eredetileg csak egy estés bulizásra készült, de öt nap lett belőle. Az ötödik napon a barátaival egy hotelben szálltak meg, de a személyzet felfigyelt a szobájukból jövő marihuánaszagra, és rájuk hívták a rendőrséget.

  A szobába benyitó rendőrök ekkor csodálhatták meg a látványt, ahogy a férfi éppen egy krumpliszsákkal a kezében igyekszik krumplikkal telerakni a fürdőt. A bíróságon egyébként a bíró rá is kérdezett, hogy vajon a férfit itt mi motiválhatta, amire annyit válaszolt, hogy „abban a pillanatban ez egy jó ötletnek tűnt”.

  A szobában és a férfinál végzet házkutatás során annyiféle és olyan mennyiségű drogot találtak, hogy terjesztés gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást. (Vice)

 • Jelenet a BP Underground című filmből
  Jelenet a BP Underground című filmből

  Június 1-jén és 2-án filmfesztivált rendeznek a Premier Kultcaféban, kizárólag olyan filmekből, amik a rendszerváltás előtti kelet-európai ellenkultúrát dolgozzák fel. Azt mutatják be, hogy mitől került ki a forradalom az utcára, és mi közünk van nekünk mindehhez néhány évtized elmúltával. Olyan filmeket vetítenek majd, mint például a 

  Chuck Norris vs. Communism,

  ami könnyen lehet, hogy a valaha volt legjobb dokumentumfilmcím, és egyébként arról szól, hogyan csempészték be a VHS-eket Romániába. De megszólal benne az az ember is, aki a hangalámondásokhoz adta a hangját. A filmeken túl lesz egy koncert a rendszerváltás előtti ellenkultúrák zenéivel és egy kerekasztal-beszélgetés az ellenkultúra mai lehetőségeiről.

  A Courage–Parevo- filmfesztivál teljes programja itt olvasható, ez meg itt az esemény előzetes videója:

 • Ntone Event 2017 Hungarian Open Mind Cup 34
  Fotó: ntone

  Idén már ötödször rendezik meg az Ntone és a Motiváció Alapítvány szervezésében a Hungarian Open Mind Cup – Integráció Határok Nélkül Fesztivált. A rendezvény első sorban fogyatékossággal élők, nevelőszülőknél élő fiatalok, drogprevenció alatt álló fiatalkorúak számára jött létre, akik ezen a napon az irodalom, a zene, a képzőművészet és a sport önkifejező eszközeinek segítségével szerezhetnek új élményeket, megtapasztalhatják a közösség pozitív, építő erejét.

  Az eseménysorozatot és az Ntone Event céget Nagy János alapította, aki már kétszer önállóan, saját forrásból valósította meg a fesztivált. A Motiváció Alapítvány három éve csatlakozott a kezdeményezéshez. A résztvevők a különböző kreatív tevékenység mellett séta-sárkányhajózáson és versenyen is részt vesznek, mely a fesztivál  legnépszerűbb programja. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a szervezők a bérelt sárkányhajók számát 8-ról 14-re emelték, így képesek lesznek egyedülálló módon, egyszerre, háromszázhúsz fogyatékossággal élő vendéggel vízre szállni.

  A rendezvény példaértékű, ami a szervezetek összefogását illeti. Idén a kétezer vendég akadálymentes közlekedésének a megvalósításában több száz magánszemély, számos cég, alapítvány, civil szervezet vesz részt, ahogy a szervezési munkában vagy a vendégek étkeztetésben is. Gyönyörű természeti környezetben lesz majd képzőművészeti kiállítás, színpadi műsorok, kiállítói standok bemutatása, autós/motoros és hőlégballonos bemutató program is.

  A kezdeményezés célja olyan működő modellt és önszerveződő folyamatokat kialakítani országosan és a határon túli országok szervezetei/önkéntesei részére, mely lehetővé teszi a rövid, közép és hosszútávon fenntartható, eredményes és önszerveződő kulturális és sportéletet.

  Az egynapos fesztivált idén május 30-án, Sukorón, a dr. Spinger Ferenc Evezős Pályán rendezik. Bővebb információ itt.

 • Csütörtöktől Egerben rendezik a fallabda országos bajnokságot. Ilyen impozáns környezetben talán még sohasem gyűlt össze a mezőny, a meccseket ugyanis a Dobó téren megépített pályán rendezik.

  Facebook, Magyar Fallabda Szövetség
  Facebook, Magyar Fallabda Szövetség

  A nagy esélyes, Krajcsák Márk is ott lesz.

  A döntőket vasárnap rendezik.