István, Vajk
17 °C
34 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ebben ugyanis szebbnél szebb szakállkölteményeket, formákat, típusokat és dizájnokat láthat. Mint például egy sajátos kis karácsonyfát egy osztrák férfi arcán, kürtöt egy másikén, vagy úthengert egy harmadikén, amit valószínűleg hajcsavarókkal készített fel gondosan erre a fontos megmérettetésre.

  Mivelhogy vasárnap már negyedszerre csődültek össze a szélrózsa minden irányából a szakáll-fenntartó férfiak az éves Brit Szakáll- és Bajuszversenyre Blackpool városában.

  (BBC)

 • Nem tudom, mikori ez a videó, de érdemes figyelni a jobb alsó sarkot: brutális sprint, óriási szerelés, az NFL-ben lenne a helye.

 • Ami persze csak a lánykori neve volt, 2002-től Puskás Ferenc Stadionnak hívták. De a lényeg, hogy 1953. augusztus 20-án, vagyis ma 65 éve adták át az ország legnagyobb és multifunkcionális stadionját. Az építkezés költségeit már 1945-ben elfogadta a parlament – a végleges költsége 160 millió forint volt, és hogy tudjunk viszonyítani: egy kiló kenyér 3 forint volt 1953 szeptemberében –, az első vázlattervek 1948-ban készültek el.

  Az avatóünnepségen magyar-norvég atlétikai versenyt és Honvéd-Szpartak Moszkva futballmeccset is rendeztek, mindkettő magyar sikert hozott. Az avatáson a magyar párt- és állami vezetők mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság akkor elnöke, az amerikai Avery Brundage is jelen volt, de mivel imperialista országból érkezett, a díszpáholyba nem engedték be, a sajtóteraszról nézhette végig a ceremóniát.

  letöltés
  Fotó: Magyar Rendőr

  A stadionban az átadáskor nagyjából 78 ezer férőhely volt, és bár hivatalosan sosem érte el a százezres kapacitást, egy 1955-ös magyar-osztrák futballmeccset 104 ezren néztek meg itt. Később az állóhelyeket felszámolták, a kapacitása hetvenezer alá csökkent. 1965-től koncerteket is rendeztek itt, Louis Armstrong volt az első fellépő, a Queen, a Metallica, a Guns and Roses, az AC/DC, Michael Jackson, a Depeche Mode és a U2 is koncertezett itt. A bontása 2016 elején kezdődött, az új stadiont várhatóan jövőre adják át, az építése így nézett ki idén tavasszal a szomszédos sportarénából.

  image uploaded from ios (3)
  Fotó: Huszti István
 • A szilveszteri petárdázás mellett az augusztus 20-i tűzijáték is a frászt hozza házi kedvenceinkre. Hogy megelőzzük a bajt – és az ideges rohangálást – érdemes megfogadni az Orpheusz Állatvédő Egyesület tanácsait:

  • az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyünk magunkkal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd kisállat számára a tűzijáték pánikot okoz,
  • az otthon tartott házi kedvencet a tűzijáték hang és fényhatása idején zárt helyen tartsuk,
  • a biztonság kedvéért tegyünk kedvencünk nyakába a gazdi elérhetőségét tartalmazó bilétát, hogy ha szükséges, gyorsan tudjon egy esetleges megtaláló kapcsolatot teremteni a gazdival,
  • ha megtörtént a baj, az elveszett kisállatokat érdemes a lakhely legalább 10 km-es körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.