Mária
18 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1

  A helyszín Dél-Korea, az üzletlánc az E-mart,  a neve "Napi egy banán", a lényege meg hogy hat, különböző érettségű banánt pakolnak össze, amiket szépen sorban lehet enni, naponta egyet – a hatodikra a zöld is sárga lesz.

 • Ismerjék meg Perry Hillt, a Miami Marlins egyes védőit (first baseman) edző Perry Hillt, aki sajátos trükkel védekezik a forróság ellen:

  salátalevéllel béleli ki a sisakját.

  DkkF4G-VsAAcEtD

  A trükk működik káposztalevéllel, egészen addig hűsít, amíg a fej hője meg nem főzi a levelet, bár manapság egy tasak jégzselé lehet, hogy hatékonyabb hűtést ad.

  Miamiban 29-31 fok között van épp a hőmérséklet, nagyjából annyi, mint Magyarországon, úgyhogy elő a salátalevelekkel mindenki!

 • Korábban írtunk róla, hogy négy magyar filmnek is sikerült bekerülnie a montreali filmfesztivál (Montreal World Film Festival) programjába. Most viszont kiderült, hogy Nagypál Orsi Nyitva című filmje, illetve további három másik is meghívást kapott az A-kategóriás fesztiválra. A Nyitva a Fókusz elnevezésű (Focus on World Cinema) szekcióban lesz majd látható.

  A film előzetesét itt lehet megnézni, Radnay Csilla és Kovács Lehel főszereplésével a történet egy hosszú évek óta együtt élő párról szól, akik megpróbálják visszahozni a szenvedélyt a kapcsolatukba. A Nyitva forgatásán az Index is ott járt, beszéltünk a rendező Nagypál Orsival és a két főszereplővel is arról, hogy milyen társadalmi témákkal foglalkozik majd a romantikus komédia.

  A hazai bemutató október 18-án lesz.

  Ott lesz még Montreálban Sándor Pál Vándorszínészek című filmje, Elek Dóra Világlátó Baltazár című dokumentumfilmje és Molvay Norbert Jövő szerdán című rövidfilmjét is megnézheti a kanadai fesztivál közönsége.

 • A fővárosi Olimpiai parknál lévő rakparti részen a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak nézhetik majd meg az augusztus 20-i esti tűzijátékot

  - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki hozzátette, a helyszín kiválasztásánál mind a megközelíthetőséget, mind a látványt figyelembe vették.

  Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta: a kormány a fogyatékosügyi képviseletekkel, szervezetekkel is egyeztetett arról, hogy a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak, hol tudnák méltó módon és körülmények között megtekinteni az este 9 órakor kezdődő tűzijátékot. Így választották ki az V. kerületi Olimpiai parknál lévő rakparti részt, és

  ha a létszám indokolja, a parkot is megnyitják majd a mozgáskorlátozottak számára.

  Azt ajánlják, hogy már 8 óra körül közelítsék meg a helyszínt.