Orbán
15 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hőség miatt deformálódott XXIII. János pápa bebalzsamozott keze, megolvadt a viasz a 2014-ben szentté avatott pápa kezén, írta a Correre della Sera. A Vatikán az egykori pápa holttestét egy üveg szarkofágban Rómából a Lombardia régióban, Bergamo megyében lévő szülőhelyére, Sotto il Montéba szállíttatta. A közeli Seriatában a szarkofágot hívőknek is megmutatták, többek között a bergamói börtönben is láthatta 200 fogoly.

  A magas hőmérséklet miatt a kézen lévő vékony viaszréteg megolvadt, erősítette meg Giulio Della Vite, Bergamo egyházmegye főtitkára. A szarkofág belsejében argongázzal akadályozzák meg a holttest oxidációját és bomlását. A Seriatéból Bergamóba vezető úton az üvegkoporsó egy nyitott járművön haladt át az embertömegen. „Jeget tettünk a koporsó alá. De nem számítottunk ennyi emberre, az autó csak lassan tudott haladni a napon" – mondta Della Vite. A koporsó június 10-ig marad az egykori pápa szülőhelyén, majd utána, a Vatikánban hozzák helyre a kezet. (MTI)

 • Vannak ezek a furcsa, fényes, jól simogatható padlószőnyegek, amikbe különböző mintákat hagynak az emberek, amikor végigjárják. Ezek a minták ihlették meg az egyik Twitter-felhasználót, aki anime karaktereket rajzol a szőnyegébe, írja a Kotaku.

  A szőnyeg:

   A belerajzolt Rakéta Csapat a Pokemonból:

   Akira is van:

  絨毯に描いたやつです

  あぎとぅ (@agito0219agito) által megosztott bejegyzés,

   És a felhasználó Twitter vagy Instagram oldalain van egy csomó másik rajz is.

 • A Bandai figurakészítő cég évek óta csinálja azt, hogy az amerikai popkultúra nagy karaktereit összekeveri a japán folklórral. Így készültek el a 100 dollárért árult Amerika Kapitány szamurájok meg rohamosztagos szamurájok.

  Most épp a Marvel karakterekre feküdtek rá jobban, és megcsinálták az X-Menből ismert Wolverine szamurájosított változatát. Elég kézenfekvő, főleg azoknak, akik ismerik a karakter Japánhozban játszódó történeteit (amiből inspirálódtak a 2013-as, sajnos elég középszerű Wolverine-film készítői is).

 • Nemrég írtam arról, hogy mennyire régi időket idéz, hogy az MTI a szovjet, ja nem, az orosz gabonatermésről ad ki hírt. Azonnal jelentkezett agrárszakértő olvasónk, mellesleg egykori kollégám, Lajos, és elmagyarázta, mi a pálya, én pedig ezt most tolmácsolom:

  "Az orosz gabonatermés extrémfontos piacbefolyásoló tényező, kb. mint a szaúdi olajkitermelés alakulása. Már csak azért is van hírértéke a dolognak, mert a hektáronkénti terméshozam eléggé nő az oroszoknál, és bár egyelőre messze elmarad az EU-átlagtól, idővel beérheti azt. A szaúdi példát annyiban kiegészíteném, hogy Magyarország méreteihez képest jelentős gabonaexportőr, szóval már csak ezért is van nagy jelentősége annak, hogy mennyi gabona termett az oroszoknál (ami nagyban hat az árakra). Az orosz termésre az egész világ figyel, nálunk meg az egyik legfontosabb tényező abban, hogyan alakulnak az árak. Oroszország, Ukrajna, EU, USA kb ez a négy nagy pólus most, télen meg a brazilok. Ezek adják a világtermelés kb. 80 %-át, a többi futottak még."

  Hát, így.