Géza
1 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A mai napon mindenki kedvenc hobbitja, Csavardi Samu, azaz Sean Astin is betöltötte az 50. életévét. Telik az idő rendesen, hiszen ki gondolta volna, hogy amikor a kedves, bátor hobbit karakterét alakította, akkor 30 éves volt a színész.

  Anno, olyan teóriák keringtek a karakteréről, Samuról, hogy bújtatva ő a főszereplője a Tolkien regényekben és nem Frodó. Én személy szerint láttam és érzékeltem is a könyvekben és a filmekben is, hogy ez igaz lehet. Emlékezzünk vissza,

  mikor Samunál volt a gyűrű, akkor milyen nemes egyszerűséggel adta vissza azt Frodónak, míg másokat az őrületbe kergetett a hatalma.

  Gondoljunk bele, ha ő nincs akkor Frodó elég gyorsan életét vesztette volna a vadonban. Sean Austin hozta a legtökéletesebben a szerethető hobbit karakterét a vásznonra.

  Látható volt az Adam Sandler féle Távkapcs című filmben és számtalan szinkronhang volt mesékben és játékokban is, de talán, ami még emlékezetes volt tőle az a Stranger Things 2. évadában lévő Bob karaktere, aki egy hősies “nevelőapa” volt a történetben.

  Reméljük látjuk majd még a színészt valamilyen kiemelkedő szerepben.

  Addig is Boldog 50. Születésnapot Sean Astinnak.

  Sean Astin
  Fotó: Rob Kim / Getty Images Hungary

  Ön szerint ki volt a főszereplője a Gyűrűk Ura filmeknek?

  • 219
   Az egy gyűrű
  • 147
   Frodó
  • 87
   Aragorn
  • 72
   Samu
  • 56
   Gandalf
  • 16
   Szauron
 • A volt demokrata elnök mostanában a hatrészes, Spotifyon elérhető, Renegade: Born in the USA című podcast műsorban szerepel a zenész, Bruce Springsteen oldalán, akivel eddig soha nem hallott gyermekkori történeteket is megosztanak. A trailerből kiderül, hogy nem igazán volt megfelelő apafigura Obama életében, akivel egészen 10 éves koráig nem is találkoztak. 

  GettyImages-525607360
  Fotó: Joe Wrinn/Harvard University / Getty Images Hungary

  Az egyik részben arról is mesél, hogy milyen atrocitások érték gyerekkorában a bőrszíne és származása miatt. Volt egy alkalom, amikor kosárlabda edzés előtt az öltözőben egyik barátja mondott rá egy - amerikában akkoriban elterjedt -, rasszista megjegyzést, amit nem hagyott szó nélkül. Hozzáteszi, hogy valószínűleg a barátja nem is tudta, mit jelent a kifejezés, de azért megvédte magát, és beverte az orrát. 

  Arra a kérdésre, hogy miért ütötte meg, Obama ezt válaszolta neki:

  Soha többé ne hívj így.

  (Forrás: Indy100)

 • A DK elnöke egy mémmel segítségével magyarázza el, hogy állítson bárki, bármit ők bizony nem oltás ellenesek. Az elmúlt hetekben ugyanis több alkalommal is felröppent a hír, miszerint az ellenzék vakcina ellenes.

  Néha nagyon nem egyszerű a Fidesszel:)

  Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2021. február 25., csütörtök
 • A rögtön a II. világháború vége után kezdődő hidegháború nemzetközi viszonyai miatt a náci Németország számos magas beosztású vezetője megúszta a felelősségre vonást. Többük későbbi élete is igen kalandosnak bizonyult, példának okáért a különleges műveletek kiagyalójaként elhíresült Otto Skorzenyé, aki Mussolini kiszabadítójaként és Horthy kisebbik fiának elrablójaként életét, korábbi SS-tagsága ellenére, valószínűleg Moszad-ügynökként fejezte be. 

  De ez a történet nem a sebhelyes arcú óriásról szól, hanem arról az emberről, akitől nem kevesebbet remélt Hitler, mint a háború megnyerését. Wernher von Braunnak hívták az illetőt,  és a német rakétaprogram egyik vezetője volt akkoriban. Eljött a háború vége, és az akkor már nemzetközileg ismert von Braun amerikai fogságba, majd hamarosan amerikai alkalmazásba került. Az 1955-ben amerikai állampolgárságot kapott mérnök jelentősen hozzájárult az amerikai holdprogramhoz, többek között az Apollo program, majd NASA egyik vezetőjeként. És hogy miért írunk róla most?

  Az elismert futurista von Braun már gyerekkorában az emberes űrrepülésről, a Hold és a Mars meghódításáról álmodott.  A fenti képen is elképzeléseiről készült festményekkel látható. Pont 15 éve jelent, 2006-ban jelent meg először az eredetileg 1952-ban kiadott könyvének a Project Marsnak teljes változata. És egyik szereplőjét, a személyt, aki eljuttatja az emberiséget a vörös bolygóra, nem hívják másként mint: Elon.

  Véletlenül ismerünk valakit, akit pont így hívnak és pont ez a célja. Elon Musk.