Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szeretném hinni, hogy nem léteznek ekkora aligátorok, viszont egy floridai golfpályáról két éven belül másodjára kerül elő egy olyan felvétel, amin egy dinoszaurusz nagyságú aligátor a füvön grasszál, élvezkedik.

  Amúgy neve is van: Chubbs, és 4,5 méteresnek mondják, így néz ki a napokban előkerült felvételen, aminek a végén leheveredik. 

  4,5 méter egyébként majdnem elképzelhetetlenül nagy méret egy ekkora állatnál, de hogy jobban el tudják képzelni, lemértük a hosszt Presinszky Judit kollégámmal, Németh Sz. Péter fotósunk pedig közénk rakott egy képzeletbeli aligátort. Szóval ekkora, agyrém: 

  A két évvel ezelőtti videón ennél egy fokkal mozgalmasabb volt Chubbs, azon keresztülmászott a pályán, akkor amúgy sokan megkérdőjelezték, hogy valóban igazi-e a felvétel, de a legenda ezek szerint tovább él.

  A Buffalo Creek golfpálya vezetője szerint egyébként Chubbs már jó ideje náluk él, és nem érkezett rá panasz, mert nagyon békés. 

  Igazi a videókon látható aligátor?

  • 5
   Engem meggyőztek, hogy igen
  • 0
   Dehogy is, kamu az egész
  • 0
   Nem tudom eldönteni
 • Egy olvasónk küldte a fotót, ami gyönyörűen szemlélteti a felesleges szemétgyártást és a környezetszennyezést. Tényleg, egy ELEKTROMOS TALPRESZELŐHÖZ miért van szükség ennyi csomagolásra?!

 • „Azt fogom javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket” – jelentette be a volt miniszter egy konferencián, de azt tegyük hozzá gyorsan, hogy Lázár János most a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként nyitott frontot a témában.

  Szerkesztőségünkben is azonnal elkezdődtek a találgatások, mi lehet a háttérben. A dohánypiac zsarolása? Egyszerű csicskamunka, amit el kell végeznie valakinek? Vagy kormányunknak tényleg ennyire fontos gyermekeink és unokáink egészsége?

  Mi csak annyit kérdezünk önöktől: helyesnek tartják a javaslatot vagy sem?

  Egyetért Lázár János javaslatával?

  • 1585
   nem értek egyet
  • 1322
   egyetértek
 • A budai Lövőház utca egy sétálóutca, az árufeltöltés és szemétszállítás idejét leszámítva autóforgalom nélkül. Ezért is hajlamos az ember azt képzelni, hogy ide nem jut annyi a szmogból, szállóporból és egyéb mocsokból, mint a város többi részébe, hétvégenként például gyerekek sivalkodnak négykézláb a járdán. Ma reggel pár munkás néhány takarítóeszközt tesztelt a térkövön, amiről elképesztő dolog derült ki: SZ.Í.N.E.S! 

  A takarítás pár perc alatt elképesztő mocskot, sarat oldott fel, és varázsolta elő a színeket.

  Az utca többi része is ilyen lenne, a szemfülesebbek észrevehetik a nagyon halványan felsejlő mintázatot az egységes szürke mocsok alatt:

  Remélem, hogy a különleges kísérlet (mármint hogy ha takarítunk valamit, az tiszta lesz, ha meg nem, akkor mocskos) meggyőzi az önkormányzatot, és valamikor nekiesnek az egész utcának!