Timót, Xénia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van egy olyan érzésem, hogy az emberek jelentős része ellopja, vagy fogalmazzunk úgy, hazaviszi azokat a piperecuccokat a szállodákból, amelyeket kis kiszerelésben odakészítenek a fürdőszobába - de lehet, hogy ebben nagyon tévedek. Mármint arra gondolok, amelyiket az ember ki sem bontja, mert éppen aznap úgysem akart hajat mosni, vagy mert két tusfürdőt is odakészítettek, és csak egyet bontott fel; amit valaki már felbontott, azt persze nyilván úgysem tudná újra használni a hotel.

  Önök hogy vannak ezzel a kérdéssel? Hazaviszik azokat a piperecuccokat, amelyeket fel sem bontottak?

  • 416
   Persze, jól jön az még.
  • 341
   Eszembe sem jutna ilyesmi!
  • 95
   Nemcsak a pipereholmikat viszem haza, de mindent, ami megtetszik: papucsot, fürdőköpenyt, törölközőt, tollat, noteszt és így tovább
 • Kilenc hónapon keresztül töltötte fel a dalait a Youtube-ra Dodie Clark, de csak most mondta el, hogy mindegyikben titokban énekelt egy-egy szót úgy, hogy sok videóval később kijöjjön belőle egy titkos dal:

 • Annyira nyilvánvaló, sőt, kézenfekvő a szóvicc, hogy csak több mint hatvan évvel az első Trabantok elkészülte után készült el a trabantos kézműves sör, a

  TraBeer.

  A sör ráadásul kettős értelemben is magyar innováció eredménye. Egyfelől ugyanis egy magyar kézműves sörfőzde, a törökszentmiklósi Ugar Brewery terméke, olyan, szerintem káprázatos nevű sörök mellett, mint a Flexman (4,8%-os american pale ale), a Hopjuliska (6%-os american pale ale), vagy névre a személyes kedvencem, a Stróman (6,5%-os New England IPA). 

  Másfelől a Trabeer annak az expedíciónak a tiszteletére készült, amiről korábban én is írtam: négy magyar még a nyáron kitalálta, hogy két darab 30 éves kétütemű Trabanttal elautózik az északi sarkkörre. Ennek a túrának a tiszteletére készült előbb négy, majd aztán még egy kartonnal, szóval tényleg elég limitált példányban a 6%-os TraBeer, amiből a tervek szerint nyárra készül nagyobb mennyiség. És ami így néz ki a túrázók által készített fotón:

  trabeer
  Fotó: Trabantszerelem.hu
 •  A Bon Appétit nevű gasztrooldalnak/YT-csatornának egy komplett sorozata van arról, hogy próbálnak szemétkajákat saját kútfőből lemásolni, csináltak például már Snickerst is, most pedig a Pringlest próbálja lekopizni az egyik szakácsuk. A végeredményt nem tudom még, mert a húsz perces videó felénél tartok, de nehéz abbahagyni. Főleg azért, mert olyan, mint egy Mythbusters összekeverve azokkal a videókkal, amikben megmutatják, hogyan csinálnak valami népszerű élelmiszert.