Aliz
6 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az első világháborúban harcolt az a belga katona, akit Lebbeke közelében lőttek meg, de sebesülés nélkül megúszta a német katonával való találkozást. 

  A CNN-en olvasható sztori szerint Optatius Buyssens eredetileg nem is szolgálhatott volna a seregben, idővel azonban önkéntesként mégis csatlakozott. 1914-ben egy felderítő küldetésen vett részt, amikor a zsebében lapuló érmék csörögni kezdtek, emiatt kiszúrta egy német katona, és rálőtt. 

  Buyssens összeesett, viszont az érmék felfogták a töltényt, úgyhogy nem sérült meg. Ezután halottnak tetette magát, pedig az őt meglövő katona fejbe is rúgta, hogy ellenőrizze, halott-e, de miután a német továbbállt, ő és egy társa biztonságba kúszott. A világháborút túlélte, és az ötvenes években halt meg. 

 • Az elmúlt napokban több városban egészségtelen volt a levegő a szálló por miatt. Salgótarjánban csak kifogásoltnak minősítették a levegő minőségét, de ezt a hajnalban készült képet elnézve nem mindenkinek ez a szó jutna eszébe:

  Az éjszaka élénk széllel megjött az első, lehűlést hozó hidegfront, így az Országos Meteorológiai Szolgálat posztja szerint Budapesten jórészt kizöldült a levegő szennyezettségét mutató térkép, és a szennyezettebb helyeken is javult a helyzet. A szél marad, úgyhogy a következő napokban még jobb lesz a helyzet.

 • Óriási hagymabotrány söpör végig Ausztrálian, mert az egyik közkedvelt ételben megváltoztatták, milyen sorrendben pakolják egymásra az összetevőket. 

  Az egész balhé onnan indult, hogy egy nagy ausztrál áruházlánc azt javasolta alkalmazottjainak, balesetvédelmi okokból inkább úgy készítsék az ételt, hogy félbehajtott fehérkenyér aljára rakják a grillezett hagymát, és ne a virsli fölé, ahogy mindenki szereti. Arra hivatkoztak, hogy a kipotyogó hagymán megcsúszhatnak az emberek. Viszont biztosan nem voltak felkészülve arra az országos hisztériára, ami ezután jött.

  Az egy dolog, hogy a közösségi médiában hadjárat indult a reform ellen, de a témát felkapták a tévé- és rádióadók is, ismert műsorvezetők taglalták, mi állhat a döntés miatt. A legsúlyosabb viszont az volt, hogy az ügyben még az ország miniszterelnökét, Scott Morrisont is kikérdezték egy hivatalos eseményen. Morrison elsőre visszakérdezett, hogy miről van szó, aztán kapcsolt, és elmondta, hogy legyen a hagyma alul vagy felül, ő mindig fehér kenyéren fogja enni. 

  De itt még nem volt vége: a helyzet csak eszkalálódott, miután kiderült, hogy az ország nyugati részében sokan nem is kenyérbe, hanem kiflibe rakják a virslit meg a hagymát, így kábé úgy néz ki az étel, mint egy amerikai hotdog. 

  Később az őrületet elindító cég is megszólalt, azt írták, hogy biztosak benne, hogy a hagymaelhelyezés nem befolyásolja az ízt, és a biztonság mindennél fontosabb számukra. 

  (via)

 • Vagy valami ilyesmi. Az új-zélandi Gisborne Herald írta el, hogy meghalt Stan Lee, a Pókember, az X-Men és még egy csomó ikonikus képregényfigura kitalálója.

  A lap Spike Lee halálhírével jött ki, viszont a címlapi kép már Stan Lee-t ábrázolta, nem a kétszeresen Oscar-jelölt rendezőt.

  ld8pfipe75y11