Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bergen térségében a tengeri áramlatok olyan sok szemetet sodornak partra, mint  sehol másutt a világon - állapították meg a bergeni Norce kutatóintézet szakemberei.

  A legrosszabb a helyzet Oygarden, Sund és Fjell települések körzetében, ahol kilométerenként számolva a világátlagnál nyolcszor több hulladék kerül a partra

  - írta a Bergens Tidende című norvég lapra hivatkozva az MTI.

  Illusztráció
  Illusztráció
  Fotó: Education Images / Getty Images Hungary

  A tengeri áramlatok modellezése arra utal, hogy a norvég tengerpart egyfajta szennyfogóháló szerepét tölti be. Az áramlatok által a norvég partokhoz szállított szemét egy része továbbsodródik észak felé, de nagyon sok marad ott

  - közölte Eivind Bastesen geológust.

  A kutatók terepen és légi felvételek kiértékelésével vizsgálták a tengerpart szennyezettségét. A helyszíni szemléken 800 strandon és öbölben csaknem 1000 tonna műanyaghulladékot találtak.

 • Ausztráliában hőségriadó van, van, ahol már a 46 fokot is elérte a nappali hőmérséklet. A hőség tavaly óta tombol a kontinensen, amit már az éjszakai állatok is nehezen viselnek.

  Victoria állam Mildura városában sincs ez másképp. A helyi Mildura Dockside Cafe tulajdonosa egy kísérletként nyers húst hagyott a leparkolt autójában, kedd reggel 11 órakor, majd délután 4-kor megörökítette az eredményt: egy teljesen átsült steaket. 

  A képek magukért beszélnek:

  Nálunk még messze van a nyár, viszont ez egy jó bizonyíték arra, miért ne hagyjunk se gyereket, se kutyát az autóban a tűző napon. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, akkor itt egy 2012-ben készült videónk arról, hogy milyen szenvedés a napon parkoló autóban várni.

  Esetleg ezt a 2015-ös videónkat is megnézheti még, amikor tűzforró műszerfalon főztünk:

 • 49948664 290966624939804 8251675981517946880 o
  Fotó: Hallgatói Szakszervezet / Facebook

  Nagy Blanka az elmúlt hetekben két tüntetésen is keményen beszólt a Fidesz-kormányra, amire válaszként erre a hétre országos támadás érte a kormánylapok részéről a 18 éves lányt.

  A propagandaújságok többek közt azt írták, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukásra áll. Az nem derült ki, hogy honnan van ez az információjuk, amiről Nagy Blanka közölte, hogy nem igaz – de ami igazán érdekes lenne, azt sem írták meg, hogy egy gimnazista tanulót pontosan mikor hatalmazza fel arra a bizonyítványa, hogy politikai véleményt formáljon.

  De mivel ezek szerint erre vonatkozóan létezik egy titkos, ősi tudás, az Index olvasójaként most te is elmondhatod, hogy

  Milyen bizonyítvánnyal mondhatja azt valaki a köztársasági elnökre, hogy bajszos fasz?

  • 1776
   Bárki mondhat ilyet, még Bayer Zsolt is
  • 1415
   Bezzeg Kádárnak senki sem mondott ilyet, rend is volt az országban
  • 1088
   Csakis a színötössel, honismeret dicsérettel
  • 467
   3,89-es átlagtól fölfelé szabad mondani
 • A CNBC személyesen is megnézhette a Huawei új kínai kampuszát. Az erről készült riportot úgy hozta le a The Verge, hogy nem csak az iPhone-ok és a MacBookok által erősen inspirált termékeket készít (szinte már koppint) a kínai vállalat, hanem már az európai építészetet is klónozza.

  A Huaweii új főhadiszállása Tungkuanban található. A kampusz 12 kisebb városból áll. Illetve fog állni, de egyelőre 8 készült csak el. A 9 négyzetkilométernyi területen megtalálható Párizs, Verona és Granada kicsinyített mása. Az egész létesítmény olyan nagy, hogy külön villamos is van, amivel a jelenleg 17 ezer alkalmazott el tud jutni egyik helyről a másikra.  Egy nagy tó is van a kampuszon, ami fölött nem egy sima híd, hanem a budapesti Szabadság híd tökéletes mása húzódik. (A képért ide kell kattintani.)

  A városok másolása azért nem annyira nagy újdonság. Csinált már ilyet Las Vegas is.

  (CNBC)