Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sanghajban megnyitnak 150 új közvécét, ami már önmagában nem rossz, elég csak megnézni a budapesti közvécék helyzetét, de az igazán jó az, hogy a sanghaji vécé jelez, ha túl sok ideje foglalod.

    15 perc után küld egy riasztást egy önkormányzati dolgozónak, aki utána megnézi, hogy minden rendben van-e a sok ideje foglalt vécében. Ez amiatt hasznos, mert így senki nem tudja elvenni mástól a vécéhasználat lehetőségét, ugyanakkor a South China Morning Post megszólaltatott egy sanghaji lakost, aki nem örült az innovációnak. "Kicsi korom óta fél órát szoktam a vécén ülni, ez azt jelenti, hogy kétszer is bekopognának hozzám. Ez nyugtalanító" – mondta a lapnak.

  • A nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején igen népszerűek voltak a shoot-em-up néven is emlegetett oldalnézetes lövöldözős játékok - R-Type, Project-X, Apydia megvan valakinek? Persze a műfaj azóta is él, de főleg japán játéktermi gépeken, illetve azok átirataiban. Ritka az olyan csemege, mint a most megjelent Remote Life, aminek mutatjuk is a trailerét:

    A Next Gamelevel nevű indie csapat játékában a játékmechanika szépen megőrizte az évtizedes hagyományokat, de e keretek között a pályatervezés mégis elég trükkös lett, a biomechanikus szörnyeket felvonultató grafika pedig nagyon pofás. Kérdés persze, hogy mennyire nehéz, bár van, aki pont azt szereti, ha már az első pályán is csak vért izzadva lehet továbbjutni. De hát pont erre való az ingyenes demó, hogy ezt kiderítsük.