Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy ismeretlen kék pólóban és sapkában besétált a San Francisco-i galériába, leemelte Salvador Dalí 20 000 dollár (kb. 6 millió forint) értékű Lángoló zsiráf című alkotását. 

  A Dennis Rae Fine Art galéria igazgatójának  elmondása szerint  az illetőnek volt egy tettestársa is, aki elvonta az alkalmazottak figyelmét a lopás közben. Az eset még vasárnap délután történt. Az esetet számos térfigyelő kamera rögzítette, az egyik alapján egy nő is tettestárs volt, aki az ajtón kívül maradt. 

  Normál esetben állványhoz rögzítik a festményeket, de itt valamilyen okból a zár és a kábeles rögzítés is hiányzott. Nem egyértelmű, hogy esetleg a gyanúsítottak korábban is betértek a galériába és elvágták azokat, vagy az egész műveletet 32 másodperc alatt abszolválták.

  A rézkarccal készített művek kis példányszámban készültek és sorszámmal ellátottak, így pontosan lehet tudni melyik tűnt el, tehát nem is lehet hivatalosan eladni, mondta a galéria vezetője.

  A rendőrség még keresi az elkövetőket.

  via abc7NEWS

 • Nem várt fordulat hozta rá a frászt, a zokogást és a röhögést egyszerre egy írországi temetésen a gyászolókra. Shay Bradley koporsóját éppen leeresztették a sírba, és elkezdték volna a földet lapátolni rá, amikor odalennről kétségbeesett kopogás hangjai hallatszottak, majd a halott elkezdett kiabálni, hogy hahó, engedjék ki, rohadt sötét van odabenn, és különben is:

  Nem, nem támadt fel a halott, csak egy utolsó, morbid tréfával borzolta a családja és baráti köre idegrendszerét  (ez egyébként életében is a kedvenc szórakozása volt). A halálos ágyán az utolsó kívánsága volt, hogy rendezzék meg ezt a viccet, a lánya segítségével rögzítették a hangüzenetet, majd a temetésen egy rejtett hangszóróból játszották le. A Mashable az egyik gyászolót, Bradley unokáját szólaltatta meg, aki azt mondta, ő tudott előre a poénról, a nagyapja kívánsága ugyanis az volt, hogy a felesége és a család fiatalabb tagjai legyenek beavatva, nehogy nagyon megijedjenek, amikor megszólal. Mindenki más elég durván le volt sokkolva az első pillanatokban, de végül az örömkönnyeké lett a főszerep, mondván, ez az életéhez méltó búcsú volt.

 • maxresdefault

  A University of Hawaii egyetem kutatói örökítették meg a különleges jelenséget Alaszka közelében: a bálnák körbe-körbe úsznak, közben kifújják a levegőt, és a buborékrengeteg szabályos köröket rajzol a vízbe. Valahogy így:

  Na de miért jó ez a bálnának? - adja magát a kérdés. A szakértők (majdnem azt mondtam, balneológusok) szerint ezzel egyfajta buborékhálót hoznak létre a vízben, ami összezavarja az épp ott tartózkodó állatokat, amiket aztána  bálna a legnagyobb lelki nyugalommal tud megenni. Az amerikai kutatók most ezt a folyamatot mutatják meg, drónfelvételekkel, sőt, a bálnákra rögzített kamerákkal első szám első személyű nézetből is.

  (via)

 • A 18 éves Chloe Newman gyerekkorában elvesztette a jobb lábát, amikor a Mattel bemutatta a protézissel ellátott Barbie szériáját, akkor jött az ötlet, hogy ilyen babákat adhatna a hasonló sorsú gyerekeknek.

  Családjával együtt hétfőn 430 babát adtak át a Springfieldben található Shriners gyermekkórháznak. Az eredeti terv 100 darab volt, ezt kicsit sikerült túlszárnyalni.

  191015132650-barbie-prosthetic-donation-exlarge-169
  Fotó: Shriners Hospital for Children Springfield

  Édesanyja, Cindy Newman négy darabot talált a helyi Walmartban, és néhanyat sikerült beszereznie az Amazonról, de felvette a kapcsolatot a gyártóval is, hogy minél több babát tudjanak a gyerekeknek vinni. Aztán megkérte Facebookon a családját és a barátait, hogy aki belefut egy ilyen babába küldje el neki, ő pedig kifizeti érte a pénzt. Az ötlet bevált, mert három héten át naponta érkeztek a babák postán, és senki sem kérte vissza azoknak az árát.

  Mattel is beszállt a jótékonysági kampányba, és az összegyűlt babákat megfejelte még további 200 darabbal. 

  Mivel több babát kapott a kórház, mint amennyit a kórházban lévő gyerekeknek tudtak adni, így az intézmény vezetője azt mondta, hogy további ortopédián lévő protézissel rendelkező gyerekeknek adják. 

  190212155718-wheelchair-barbie-exlarge-169
  Fotó: Mattel

  Chloét egy éves korában fogadták örökbe Kazahsztánból, és évente többször kellett vele járni protetikai kezelésre. 

  A WWLP-nek nyilatkozva azt mondta, hogy 

  Úgy gondolom, talán jobban érzik magukat, vagy legalábbis remélem, hogy ezt mondanák: Ó, ez nagyon jó, olyan Barbie-t készítenek, mint amilyen én is vagyok, nem kell szégyellnem magam, ha vannak olyan játékok, mint én. 

  Chloe protézisének mozgatható bokája van, így bármilyen cipőt tud viselni, akár magassarkút is. Emellett minden olyan tevékenységet végez, ami az ő korában szoktak, például bowlingozik, síel, korcsolyázik és pompomlány is a középiskolában.

  via CNN