Henrik, Roland, Örkény
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Old Town Road sikere hónapok óta töretlen. Mi még áprilisban mutattuk be, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy egy teljesen ismeretlen rapper, Lil Nas X a semmiből szállította az év legnagyobb slágerét. Azóta eltelt néhány hónap, de hiába jött új dallal Justin Bieber vagy éppen Taylor Swift, az első helyet senkinek sem sikerült megszereznie, ott továbbra is az Old Town Road található, immáron 15 hete.

  Ilyen hosszú ideig vezetni a listát óriási dolog, egészen konkrétan 1996-ban fordult elő utoljára, hogy egy ismeretlen előadó az első dalával ennyire uralni tudta az amerikai slágerlistát. Akkor ez a Macarena remixének sikerült, ami 14 héten keresztül őrizte az első helyét. Most ezt a rekordot döntötte meg Lil Nas X.

  A bűvös szám a 16. Ennyi héten keresztül sikerült a Despacitonak, illetve Mariah Carey és a Boyz II Men közös dalának a One Sweet Day-nek megőriznie az elsőséget. Vagyis még két hét és az Old Town Road ezt a rekordot is megdöntheti.

  (via)

 • Steve Wozniak a CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására fog részt venni a Novathon konferencián október 30-án, és a mesterséges intelligenciáról, az innovációról, meg úgy általában a technológia jövőjéről fogja megosztani a gondolatait.

  Wozniak 1976-ban alapította meg az Apple Computert az azóta meghalt Steve Jobs-zal, de már 1985-ben ki is szállt, és azóta inkább kritikusan nyilvánul meg a céggel kapcsolatban, például mert az szerinte nem fizet elég adót.

  A konferencián ezen kívül a pénzügyi szektor jövőjéről, a terület digitalizációjáról és a bankolás okostelefonos megújulásáról lesz még szó. Akit érdekel akár Wozniak, akár a többi téma, szeptembertől fog tudni regisztrálni a rendezvényre – derül ki a bank közleményéből. 

 • A legjobb dolog abban, hogy időnként választásokat tart az ország, kétségkívül az, hogy ilyenkor a felelős politikusok ész nélkül szeretnek mindenféléket átadni, így aztán évek óta halogatott beruházások fejeződnek be, legyen akár építkezés, akár felújítás. Az őszi önkormányzati választások közeledtével a ferencvárosi, Vaskapu utcai gyerekorvosi rendelő és védőnői szolgálat is megújult, a váróteremben pedig egy kifejezetten a Makovecz Imre-i értelemben vett organikus-generikus stilizált műfát is sikerült elhelyezni.

  Elsőre meglepő a látvány, de a fotót beküldő olvasónknak tetszett az ötlet, szerinte több ilyen, a hétköznapi hangulattól eltérő megoldás kellene mindenfelé.

  IMG 0681
  Fotó: Olvasónk, Cila
 • A rendőrség idén júliusban megjelent hivatalosan az Instagramon, és de jól tette!

  Fotó:Instagram/Police_hu
  Fotó:Instagram/Police_hu

  A Szerv hivatalos kommunikációjában, közleményeiben, válaszaiban mindig nagyon kimért, és szakmai, a rendőrök itt egyenruhások, és senki sem simán csak rendőr, mindenki valami hosszú, soknevű helyen dolgozik, minimum a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozója, vagy a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának munkatársa.

  És július elején - a BVOP után nem sokkal - elindították Instájukat a rendőrök: Gál Kristóf szavalta egyenruhában a Belga Rendőrmunka című számát, aztán magyar rendőrök szelfiznek horvát kollégáikkal Zadarban, de azt is elindították, hogy jól fotózó rendőrök fotóit teszik ki, nyilván azokat, amiben a villámló ég előtt rendőrautó parkol.

  Aztán egy hete egy megható videót töltöttek fel egy 6 éves kisfiúról, aki miután édesanyja életét megmentette azzal, hogy hívta a segélyhívót. A fiút bevitték a tevékenységirányító központba, találkozott a rendőrrel, akivel telefonon beszélt, és ajándékokat is kapott. És az instasztorikról nem is beszélve

  Vannak régi fekete-fehér fotók rendőrladákról, sőt, ezt a szörnyű #bottlecupchallenge-t is egy életre nyerték meg ezzel a posztjukkal. De a vasárnapi posztjukkal tényleg végleg megmutatták, hogy mindenkinél jobban értik az Instagramot, a kommentelőket, és 2019 Magyarországát:

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Roswellnél is ott voltunk... ***** #hatersgonnasayitsfake #hatersgonnahate #believe #iwanttobelieve #ufo #alien #rendőrség #police #hivatás

  Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,

  Szóval kövessék csak bátran a Police_hu Instát!