Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mike Tyson, korábbi bokszoló egy rádióműsorban elárulta, hogy havonta 40 ezer dollárt költ marihuánára. Azaz nagyjából 11,7 millió forintnak megfelelő összeget szív el minden hónapban. Az NME a Hotboxin' nevű podcastot szemlézte, ebben beszélget ey ponton Tyson és a másik műsorvezető, a korábban szintén profi sportoló, Eben Britton arról, hogy vajon mennyi pénzt szívnak el egy hónapban.

  Tyson hangosan gondolkodott, így jutott el a 40 ezer dollárig:

  Mennyit szívunk el egy hónapban? 40 ezer dollárt havonta? 40 ezer. Őrület, nem? Ez őrült dolog, mi?

  Mike Tyson podcastot készít.
  Mike Tyson podcastot készít.
  Kép: Hotboxin' / Youtube

  A podcast felvételéről videó is készült, ez fent van a Youtube-on. A stúdióban gyakorlatilag vágni lehet a füstöt, a műsor készítői rengeteget szívnak az adás közben.

  Tysonnak egyébként van egy 420 holdas kannabisz ültetvénye Californiában, hamarosan füves tematikájú parkot is nyit a tanyáján.

 • Tegnap volt már egy posztunk arról, hogy a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára hétfőn Sopronba megy Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár, és ebből az alkalomból még a felújítás alatt lévő régi vármegyeháza állványzatát is kicsinosították. Egy másik olvasónk küldött a Patyomkin-felújításokról egy újabb gyöngyszemet. A belvárosi Hátulsó utcának egy elég ramaty állapotú kis terecskéjét sikerült hirtelen gyönyörűre aszfaltozni/térkövezni a látogatók tiszteletére. Biztos el lesznek ájulva!

  sopron2
  Fotó: Olvasói fotó
 • Gyászolók gyűltek össze Izlandon vasárnap, hogy emléktáblát avassanak az "elhunyt gleccsernek".

  Okjökull hétszáz év után, 2014-ben végezte be, és veszítette el gleccserstátuszát a klímaváltozás okozta olvadásban.

  Azóta már csak Ok-nak nevezik, a jökull (gleccser) szó nem is szerepel a nevében az emléktáblán. Ő volt az első izlandi gleccser, ami elveszítette korábbi nemes státuszát, Ok ma már csak egy jégfoltocska egy vulkán tetején.

  Izland miniszterelnöke szerint Ok halála csak egy folyamat eleje, a következő kétszáz évben több társa is követni fogja a gleccserhalálba.

  A vasárnap emelt emléktáblán ezt az üzenetet hagyták a jövőnek:

  Ez az emléktábla igazolása annak, hogy tudjuk, mi történik, és azt is, mit kéne tenni ennek megállítására. Csak ti fogjátok tudni, meg is tettük-e ezeket.

  Áprilisban több hatalmas jégtömb is leszakadt a délkelet Izlandon lévő Breiðamerkurjökull gleccserről, amik hatalmas hullámokat váltottak ki. A turisták konkrétan az életükért futottak a nehéz, sziklás terepen.

   (BBC)

 • Egy frissen közzétett tanulmány szerint az emojik használata utal az ember kapcsolatteremtő képességére. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy aki intenzíven használ emojikat az online kommunikációban, az nemcsak gyakrabban szexel, de a randizásban is aktívabb és sikeresebb.

  A felmérések az Egyesült Államokban készültek, és ez alapján a lakosság csupán 28 százaléka használ rendszeresen emojikat, és alig 3 százalékra jellemző, hogy minden üzenetben elhelyez egyet. Sokféleképpen indokolták az emberek az emojik használatát, egyesek így próbálják személyesebbé tenni az üzeneteket, mások viszont csak felgyorsítják velük a csevegést, vagy pusztán a trendeknek igyekeznek megfelelni.

  Untitled-5

  Pár lényeges dolgot azonban nem tisztáztak a tanulmány szerzői, például azt, hogy milyen emojik jellemzőek azokra, akik sokat szexelnek, és hogy ők mennyi emojit kaptak viszonzásul a csevegőpartnerüktől.

  (Psychology Today)