Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Különleges moziplakát promózza Guy Ritchie új filmjét a kaliforniai West Hollywoodban, vette észre a Kreatív.

  Az Úriemberek című film sztorija, ami az ígéretek szerint egy tipikus Ritchie-féle krimi piti bűnözőkkel és egyéb parodisztikus alvilági figurákkal, végig a fű körül forog. Az alaphelyzet szerint a londoni marihuánabirodalom feje úgy dönt, túlad a bizniszen.

  Ez adta az ihletet Zach “Jesushands” Fernandeznek, aki stílusosan a jelenleg futó Weedconon, azaz a kaliforniai fűfesztiválon mutatta be a film teljes egészében marihuánából készült plakátját. Az alábbi videó bemutatja a készítés folyamatát:

  Az alkotó elmondása szerint a műhöz a marihuánanövény minden részét felhasználta, a levelektől kezdve a száron keresztül a magokig.

  Forrás: Youtube
  Forrás: Youtube
 • A venezuelai államkincstár készpénzállománya aggasztó szintre csökkent, írja a Business Insider. A kasszában már kevesebb mint 800 millió dollár, illetve kb. 200 millió értékű, azonnal készpénzre váltható értékpapír porosodik. A helyzet súlyosságának érzékeltetésére a lap Jay-Z-t, illetve Kylie Jennert hozza fel példának, mint kb. ekkora vagyonnal rendelkező celebek, de nekünk van egy sokkal plasztikusabb illusztrációnk is. Ő:

  meszaros lorinc richie rich

  A Nemzet Gázszerelőjének a Forbes becslése szerint egymilliárd dollár a vagyona, de ez tavaly márciusi adat, a G7 novemberi cikke szerint inkább kétmilliárd lehet a reális szám. 

  A dologhoz azért hozzátartozik, hogy Venezuelának van még otthon 73 tonna aranya, és Londonban, a Bank of England pincéjében még bő 30 tonna, aminek összesen kb. 5,2 milliárd az értéke, de sajnálatos módon a különféle nemzetközi szankciók miatt ehhez vagy nem fér hozzá, vagy nem tudja legálisan pénzzé tenni. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ezzel szemben mi van Mészáros Lőrincék pincéjében.

  A tanulság valószínűleg az, hogy most gyorsan kéne megvenni Venezuelát, mielőtt Soros György veszi meg.

 • Igen, ez még viccesebben hangzik, mintha az RTL-en a Barátok köztbe véletlenül bekerülne egy olyan sztoriszál, amiben a TV2 székháza leég, összedől, és aztán elsüllyed a mocsárban. És mégis: a Thor képregények aktuális szériája azzal nyit, hogy rettentő világpusztító veszedelem közeleg (ez eddig roppant eredeti egy szuperhősös képregénytől): a Fekete Tél nevű, hát izé, még nem tudjuk kicsoda-micsoda, de pont úgy omlik tőle porrá minden és mindenki, ahogy az Infinity War végén Thanos csettintésétől.

  Az új füzet megjelenése előtt kiadott pár oldalas előzetes épp illusztrálja egy határozottan meg nem nevezett párhuzamos univerzum szomorú sorsával. Ahol először feltűnik egy repülő figura, aki kísértetiesen emlékeztet Supermanre, aztán a narrátor felsorolja a világ legnagyobb hőseit (akik nyilván nem tudják megállítani a pusztulást): a Nap istene, a smaragd fény istene, a sebesség, a sötétség, az óceánok és az erő istenei. Nem kell hozzá akrobatikus asszociációs bakugrás, hogy ezeket meg tudjuk feleltetni Supermannek, a Zöld Lámpásnak, a Flash-nek, Batmannek, Aquamannek és Wonder Womannek.

  dc

  Amellett hogy Thor meg a haverjai nyilván megmentik majd az univerzumot, és talán vissza is csinálják a világvégét, én imádnám, ha ezentúl az ilyen beefek határoznák meg a szórakoztatóipart. Mondjuk az új Star Trek sorozat nyithatna is azzal, hogy Picard kapitány véletlenül atomjaira robbantja a Star Wars univerzumot, vagy a Witcher új évadjában Geralt feltrancsírozhatna egy George RR Martinra gyanúsan emlékeztető, idegesítően lassan dolgozó krónikaíró szerzetest, és hasonlók.

  (via Screen Rant)

 • Nem, nem félreértés (bár úgy még jobb lenne a sztori): az Indlovu fantázianevű dél-afrikai gin konkrétan szárított elefántürülék felhasználásával készül. (Szegény Uj Péternek meg anno egész a Kúriáig kellett mennie, hogy büntetlenül kimondhassa, hogy egy bor szar. Ebből is látszik, hogy mennyit fejlődött a magyar sajtószabadság.)

  200116172658-elephant-gin-3-exlarge-169

  A bizarr ötlet egyébként abból indul ki, hogy az elefántnak elég rossz hatékonyságú az emésztése, és az ürülékében egy csomó táp- és ízanyag ott marad az elfogyasztott növényekből. Logikus, hogy akkor főzzünk belőle alkoholt.

  Az anyagot a folyamat kezdetén megszárítják, és gondosan fertőtlenítik, aztán porítva a hagyományos eljárással készült ginhez adagolják, amiben kiegészítő ízesítésül egyébként koriandert és borókabogyót is használnak. Ez egyébként kiváló döntés, hát ki az a hülye, aki megkóstolná az elefántszart csak úgy magában, koriander nélkül???

  A gint főként exportra termelik, eddig 6000 litert gyártottak le belőle, az ajánlott fogyasztói ára 34 dollár (kb. 10 ezer forint), ebből 15% megy vissza egy elefántmentő alapítványnak.

  Ja, hogy az íze milyen? Állítólag meglepően jó.

  Ön szerint?

  • 1797
   Fúj, undorító, visszataszító, gusztustalan (...de azért megkóstolnám)
  • 343
   Fúj, undorító
  • 215
   Fúj, gusztustalan
  • 94
   Fúj, visszataszító

  (via CNN)