Antal, Antónia
-3 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Erre a legjobb bizonyítékot szolgáltatja kollégánk Bődey János mai képei. Amelyeken megcsodálhatja a tél szép arcát, amikor a reggeli zúzmara felöltözteti a tájat. 

  Zúzmara nulla fok alatt alakul ki, mikor az enyhe mozgású és enyhe hőmérsékletű levegőből a szélnek kitett oldalon jégkristályok rakódnak le. Három fajtáját különböztetünk meg, finom, durva és jeges zúzmara.

  Szombattól egy hidegfront készül északnyugati áramlásával kisöpörni a Kárpát-medence felett megült levegőt, ez nyugaton hóesést is hozhat, a hőmérséklet  -2 és +4 fok között lesz. 

 • Ha valaki lemaradt volna a hírről, akkor most pótolhatja: a kormányfő a reggeli rádiós interjújában azt mondta, hogy őt a Soros-hálózat 

  már nyolcszor megölte, ő pedig nyolcszor feltámadott. 

  Elég konkrét szavak, és érdemes róluk elgondolkodni, főleg azért, mert valószínűleg nem szó szerint kell venni őket. Azt hiszem, tudnánk róla, ha Orbán Viktor végrehajtotta volna a feltámadás műveletét, nem is egyszer, hanem nyolcszor, miközben legutóbb kétezer éve sikerült ez valakinek, és neki is csak egyszer.

  CBELO20100405014
  Fotó: Beliczay László / MTI

  Úgyhogy maradjunk annál a verziónál, hogy Orbán csak átvitt értelemben beszélt gyilkosságokról és feltámadásokról. Ez eddig tiszta, a nagy kérdés az, hogy ha már átvitt értelem, szimbólum, metafora, hasonlat, költői kép, ilyesmi, akkor

  vajon van-e jelentősége a nyolcas számnak, és ha igen, mi?

  Megpróbáltunk magyarázatot találni rá, de nincs olyan, ami nagyon adná magát, úgyhogy egyrészt ha valakinek van ötlete, írja meg nekem (rovoa@index.inda.hu), addig is szavazza meg, ön szerint mi a megoldás! (Frissítés: egy olvasói tipp szerint 8 választáson indult eddig, ami nem tűnik rossz iránynak, bele is vesszük a szavazásba, kicsit gyengíti ugyan, hogy az elején még segítette őket Soros.)

  Azért nyolcszor, mert...

  • 408
   Orbán tényleg megjegyzett és számon tart nyolc olyan alkalmat, amikor Soros megnehezítette a dolgát
  • 261
   utalás a macska kilenc életére
  • 233
   nyilván foci, 2013-ban 8-1-re kaptunk ki a hollandoktól, mégsem halt meg a magyar foci, leszünk mi még világbajnokok
  • 162
   semmi extra, ugyanolyan fordulat, mint az "ezerszer megmondtam már"
  • 136
   üzenet a 8-as számot számmisztikai okokból gyűlölő Matolcsy Györgynek
  • 93
   biztos, hogy bibliai utalás, például Jézus nyolcszor mutatta meg magát feltámadás után, a zsidó napszámítás szerint a 8. napon támadt föl, vagy ilyesmi
  • 0
   Olvasói tipp: 8 választás volt eddig 1990 óta
 • Bázisugró eseményt tartottak Acapulco egyik partszakaszán – erről tette közzé az egyik bázisugró kamerájának felvételét az NBC, mivel a férfit ugrás után az egyik szállodához sodorta a szél. A michigani Kody Kosloskit végül az egyik erkélyen tartózkodó idős hölgy segítette le.

 • Egészen megdöbbentő fejtegetéssel rukkolt elő pénteken a Lokál, ezúttal azonban nem a balliberálisokat, a migránsokat vagy a magyarok csodálatos gazdagodását vették górcső alá, hanem

  a kamaszszlenget.

  Ez már önmagában is vet fel kérdéseket, és az a bevezető is aggodalomra ad okot, amiben szerepel egy olyan mondat, hogy „ja, csak szólunk: a vaker és a srác már cinkes”, de az ezután következő kamaszszótár tényleg annyira kínos, hogy ugyanolyan nehéz jellemezni, mint egy lovecrafti szörnyet.

  Még azt se lehet mondani, hogy teljes mellélövés, van benne egy csomó olyan kifejezés – mint a fuckboy, a flexel vagy a friendzone-ol –, amiket tényleg szoktak használni, de mutassanak már nekem egy fiatalt, akinek konzisztensen elhagyja a száját az, hogy 

  gyászos zsiradék.

  És egyáltalán mit keres a listán az, hogy jaszkarizik, amit tíz éve se használt senki, vagy a gatya gatter, aminek a létezését nem vagyok hajlandó elfogadni? És ki mondja azt 2020-ban unironikusan, hogy stabilban vagy, bástya? És miért van az, hogy az egész cikk amúgy egy, a Család.hu-n megjelent szótár kibővített verziója, és miért hagyták ki belőle pont azt, hogy cringe, amit pedig tényleg rengeteg fiatal használ? Mindenesetre ha szeretné tudni, hogy hogy nem beszél senki az égvilágon, de főleg nem az ön gyereke, ide kattintson.

  Ön szerint beszél így bárki?

  • 1393
   Csak irigykedsz a fiatalokra, gyászos zsiradék.
  • 875
   Stabilban vagyok, bástya.
  • 858
   Skippelem ezt a szavazást.
  • 568
   Valaki szabadítson meg a hús börtönéből.

  A Mindeközben már Facebookon is elérhető!