Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Oroszország egyik legnagyobb városában viszonylag ritka látvány lehet, hogy elefántok róják az utcákat, pár nappal ezelőtt ez mégis megtörtént. A beszámolók szerint a két elefánt közül az egyik elindult egy lakóépület felé, és a férfit, aki az ormányánál fogva próbálta visszatartani, arrébb is tolta.

  Egy helyi cirkusz szerint a két elefánt, Karla és Ranni egy olasz társulathoz tartozik, és az állatok akkor szabadultak ki, amikor éppen összepakoltak, hogy továbbinduljanak a következő fellépésük helyszínére. Ranni állítólag nem merészkedett túl messzire, de Karla sokkal kalandvágyóbb, és "elindult egy kis városnézésre".

  A gondozóknak idővel sikerült kötelet vetni az egyikük lábára, de komoly erőfeszítésre volt szükség, hogy visszahúzzák, mert túlságosan tetszett neki, hogy a hóban játszadozhat. Végül mindkét állatot sikerült visszaterelni a helyükre. 

  (Forrás: AP News)

 • Szomorú történetnek indult, de minden esély megvan a happy endre! Tegnap még csak arról adhattunk hírt, hogy Elián nevű kisfiú elvesztette az alvós majmát az Ugocsa utcában, és nagyon várja haza, kiplakátolták vele a környéket.

  Erre most egy olvasónk által küldött képből úgy tűnik, plakátra feszítve megkerült a majom is,

  és mint kiderült, pont annyira keresi Eliánt, mint Elián őt. Még nem találkoztak, de nagyon úgy néz ki, hogy ebből boldog viszontlátás lesz, a Gellérthegyen, a Gombocz Zoltán utca 6. alatt várja gazdáját.

 • e7ca62454de69d5baed13dde9e1b741c0d721615b0a2ff3a97fe9abae3544860

  A nemi egyelőnség jegyében akciót indított Svájcvan a genfi hatóság, hogy a közlekedési táblákon szereplő piktogramokon ne csak férfiak szerepeljenek, hanem például terhes nők, idősek vagy akár egynemű párok. A Local tudósítása szerint összesen 250 gyalogos közlekedési táblát alakították át az akció részeként Genfben.

  Azonban nem mindenki örül a kampánynak. Több civil szervezet szerint sértő és megalázó, hogy például azonos fizetések helyett ilyen drága és értelmetlen akciókkal próbálják felhívni a figyelmet a nemi egyenlőtlenségekre. Az sem tetszik a helyieknek, hogy egy ennyire értelmetlen kezdeményezésre 20 millió forintnak megfelelő svájci frankot költöttek el a hatóságok ahelyett, hogy a rászorulókat segítették volna vele.

  A város polgármestere döbbenten áll a reakciók előtt, és azt nyilatkozta, hogy 13 éves politikai pályafutása alatt még nem találkozott ennyire erőszakos, soviniszta, konzervatív reakciókkal egy olyan ügyben, amivel éppen a szexizmus ellen kívánják felvenni a harcot.

  Ön szívesen látna itthon is hasonló közlekedési táblákat?

  • 930
   Nem
  • 799
   Ennyi pénzből inkább focipályát építettek volna!
  • 281
   Igen
 • Több mint valószínű, hogy a világ más pontjain is ez történik amúgy, ha ilyesmit csinál az ember, mert ugyan szórakoztatónak hangzik a dolog, és annak is néz ki a róla készült felvétel alapján, azért mégiscsak  eléggé ön- és közveszélyes mutatványról van szó:

  Az egész tényleg nehezen lehetne ennél szürreálisabb, nem is csak azért mert két ember egy mozgó motoron mos hajat félmeztelenül, hanem azért is, mert a motort vezető férfi úgy kormányoz, hogy az ölében még egy karton sör is van.

  vietn.png
  Fotó: Facebook

  A rendőrök amúgy pont a fenti videó alapján találták meg a szabálysértőket, ezen ugyanis látszott a motor rendszámtáblája is. A két férfi végül 1,8 millió vietnámi dongos, vagyis kb. 24 ezer forintos bírságot kapott, ami annak fényében nem is tűnik soknak, hogy a motort vezető Huynh Thanh Khanh-nak még jogsija sincsen.

  (via)