Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A gumiabroncsokból készült női torzót Baráth Gábor készítette Mohácson. A művész használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.

 • A Louis Vuittont a legtöbben valószínűleg a táskáiról, és egyéb luxuskiegészítőiről ismerhetik az emberek, a francia cég azonban az utóbbi időben egyre inkább kacsingat az ékszerek felé is, most pedig

  megvették a világ második legnagyobb gyémántját, a tavaly áprilisban egy botswanai bányából előkerült, teniszlabda méretű Sewelô-t.

  Az 1758 karátos, 350 grammos gyémántból most az azt kibányászó Lucara Diamond Corp, a belga gyémántkészítő HB és a Louis Vuitton közös erővel fognak kisebb ékszereket készíteni, ami a cég szerint egy korábban sosem látott együttműködés.

  1 (2)
  Fotó: CNW Group/Lucara Diamond Corp

  Azt nem tudni pontosan, hogy a megállapodásnak mekkora az értéke, az viszont biztos, hogy a Lucara előre megkapja majd a pénzét, és 50 százalékos tulajdonrésze lesz a csiszolatlan kőből készült gyémántokra. Egyelőre a kő árát sem tudni, de az eddigi tapasztalatok alapján több tízmillió dollárra is felszökhet majd az ára.

  (via)

 • A Blikk készített interjút Vajna Tímeával, az apropó valószínűleg az volt, hogy január 20-án lesz egy éve, hogy Andy Vajna meghalt.

  Az özvegy többek között beszélt arról, hogy 

  • sajnálja, hogy nem figyelmeztette időben férjét arra, kiben ne bízzon meg;
  • „Andy azóta is a szívében is a gondolataiban van”;
  • Az első három hónapban „önkívületi állapotban volt”, és a mai napig nem tudja feldolgozni, de már megtanulta elfogadni a halált, hogy egyszer mind meghalunk;
  • erős nő, aki megvédi magát, és „nem hagyja, hogy felfalják!” Szerinte férje büszke lenne rá, hogy ezeket a céges ügyeket kitartóan viszi tovább azokkal a szakemberekkel, akikkel ő is együtt dolgozott és akiket megbízott. Ugyanakkor sok minden miatt csalódott lenne;
  • január végén költözik ki Amerikába, ahol egy nagyobb házat bérelne/venne;
  • Amerikában Andy Vajna filmes dolgait vinné tovább, fánkozót nyitna és „belekóstolna az ingatlan bizniszbe”;
  • legjobb útravaló, amit férjétől kapott: „élvezzek minden percet, amit az élet adhat, valamint hogy sok pénzt keresni csak akkor tudsz, ha nem munkának fogod fel azt, amit teszel, hanem élvezettel csinálod.”

  Tavaly októberben derült ki, hogy eltűnt az egykori filmügyi kormánybiztos eredeti végrendelete, a hagyatéki eljárás alapján a közjegyző pedig megállapította: az egyedüli örökös Vajna Tímea.

  Hagyatéki vagyonként 

  VAJNA TÍMEÁT ILLEtte AZ AV PERFECT NEVŰ CÉG, AMELYNEK ÉRTÉKE 123 MILLIÓ 376 EZER DOLLÁR (37,3 MILLIÁRD FORINT),

  valamint

  • az AV Holdings nevű cég,
  • egy Bentley,
  • három bankszámla,
  • egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás,
  • műkincsek.

  Ezeknek egy részét az özvegy tavaly decemberben elárverezte

 • "Magyarországon nincs semmi baj a sajtószabadsággal" - szokták kormánypárti politikusok szajkózni. Akkor mutatunk egy újabb példát, hogy például mi a baj a Fidesz szerint okés médiaviszonyokkal. A közmédia honlapja, a Hirado.hu péntek este arról számolt be, hogy a full kormánypárti (ezt nem említették) Hír tv szavazást indított arról, hogy a gyöngyöspatai szegregált roma diákok kártalanítása ügyében kinek van igaza: a miniszterelnöknek vagy a "Soros-szervezeteknek". A fontos információ a kormánymédia több felületén is megjelent, ők azt csinálnak, amit akarnak. De rendes közszolgálati médiában ilyen nem jelenhetne meg. Nincs ugyanis relevanciája, hírértéke, ráadásul totál elfogult a szavazás tálalása is. Az Indexen naponta vannak hasonló szavazások, ennyi erővel arról is beszámolhatnának, de nyilván ilyen sose történhetne, nincs is ilyen vágyunk amúgy. De a magyar közmédia kizárólag olyan hírekről, eseményekről számol be, amik a kormányzati üzeneteket erősítik. Ez, mármint a kiegyensúlyozatlanság ráadásul a saját törvényeikkel is szembemegy, mégis háborítatlanul működnek így hosszú-hosszú évek óta. De lehet tovább mantrázni, hogy itt aztán minden rendben van.