Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bárki bármire is gondol, mi természetesen Trianonról beszélünk. Az Én Budapestem Trianon 100 projektjében ugyanis ismert közszereplők és politikusok, mint Karácsony Gergely, Vona Gábor, Alföldi Róbert, Nyáry Krisztián és még sokan mások, arról beszélnek, mit is jelent nekik Trianon.

  Az összes videót itt lehet megnézni, a rövid előzetes pedig itt található hozzá:

  A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Nekem Trianon videósorozatában megszólal egyébként például a Trianon 100 Kutatócsoport tagja, Abloczy Balázs is, akivel Trianonról itt beszélgettünk.

 • Zoltán nevű olvasónk írt pár napja egy levelet néhány fotóval egy fűzfáról és egy padról. Ráckevén a Duna-parti sétány egyik pontján letérköveztek egy kis részt, tettek rá egy padot. Zoltán szerint azonban nem volt túl szerencsés, hogy olyan közel tették a kis fűzfához, ami már ott volt korábban. Szerinte így esélye sincs a fának megnőnie, és nem érti, miért nem lehetett csak egy kicsit arrébb tenni azt a padot, főleg, hogy korábban is volt ott pad, de távolabb a fától.

  A felvetést beküldtem a szerkesztőségi listára is, mivel számomra sem volt teljesen egyértelmű, hogy vajon tényleg akadályozni fogja a fát a növésben az a pad, vagy sokkal inkább várható, hogy ha hely kell a fának, felnyomja azt a néhány térkövet, ami az útjában van.

  A kollégák válaszait, felvetéseit úgy ahogy van beletettem ebbe a szavazógépbe, szavazzanak, kinek van igaza:

  Ki fog győzni, és egyáltalán, mi ez az egész?

  • 511
   A beton+pad Vs. fűzfa harcban hosszabb távon az utóbbi győz, beborítja a vízbe a padot
  • 264
   Eleve hogy néz ki, és le sem tudsz ülni, mert a fejedbe lóg egy fa folyamatosan
  • 179
   Hagyjuk a fát, mi az a betontömb?
  • 78
   Túl közel a pad, így esélye sincs a kis fának megnőnie
 • A brit Vogue legújabb számának címlapján nem egy ismert modell vagy egy híresség kapott helyet, hanem három olyan nő, aki azokat képviseli, akiknek a munkája nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy amennyire csak lehet, a kijárási korlátozások alatt is működjön az ország. Nem ez a magazin az első, ahol a szerkesztőknek eszébe jutott, hogy ha csak ideiglenesen, de helyet kellene adni a hétköznapi hősöknek is, és nem csak a kiadvány belső oldalain, hanem egyenesen a címlapon.

  vogue-key-workers
  Fotó: Vogue

  A brit Vogue júliusi címlapján szerepel Anisa Omar, aki egyetem mellett bolti eladóként dolgozik, Narguis Horsford, a helyi érdekű vasúthálózat egyik járművezetője és Rachel Millar szülésznő. 

  Omar úgy érzi, az emberek most már jobban megbecsülik a munkát, amit ő végez, sokkal kedvesebbek, megértőbbek lettek. Horsford elmondta, nincs benne félelem, de természetesen arra odafigyel, hogy a családtagjai, különösen a nagymamája biztonságban legyenek, és hogyha esetleg elkapná a vírust, ne fertőzze meg őket. Hozzátette, ez a járvány megtanított minket arra, hogy az élet bizony rövid, és semmit nem szabad természetesnek venni. Millar számára az elmúlt hetek legkeményebb pillanata az volt, amikor ellopták a biciklijét, de barátai felhívására gyorsan összegyűlt 500 font, sőt, az egyik helyi cég megajándékozta egy új elektromos biciklivel.

 • 3754342-1591106904579574

  Luke Flanagan ír képviselő úgy döntött, hogy ha megérkezik a futásból, és gyorsan magára dob egy inget, akkor nem lesz annyira ciki, amikor videochaten be kell jelentkeznie majd a földművelésről szóló vitában, de a végeredmény szerint de, az lett: