Ottó
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ivókutatakat adták át a 3-as metró vonalán, pontosabban 8 állomáson: Nagyvárad tér, Lehel tér, Dózsa György út, Göncz Árpád városközpont, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-Városkapu és Újpest-Központ. Az ivókutakat, ami a BKK közlése szerint alkalmasak palackok, kulacsok feltöltésére is, a peronokon lehet megtalálni. 

  Ha kíváncsi, hogyan vette rá a marketing a világot arra, hogy palackozott vizet igyon, ezt a cikkünket olvassa el.

 • A veszprémi rendőrség egy újabb kis szürreális videókölteménnyel szeretné jobb belátásra bírni a részegen kocsikázó embereket. Az előző részhez hasonlóan itt is Badár Sándor alakítja a kaszást, aki most a totálon lévő Szőke Andrást cukkolja bele egy közúti balesetbe egy elsőre ártatlannak tűnő kártyázással. 

  Eddig se terveztem, hogy legyen jogosítványom, de most már végleg elvették a kedvemet. Nem adok esélyt a kaszásnak!

 • Persze nem minden korosztályra igaz ez az állítás, de úgy tűnik, hogy az azonos környéken élő egészen kis gyerekeket összehozta a koronavírus. 

  A gyerekpszichológusok szerint a gyerekbarátságok értelemszerűen az osztálytermekben alakulnak, hiszen egész nap együtt vannak. Ez a járvány alatt megváltozott, a nagyobb gyerekek az internet segítségével tudták tartani egymással a kapcsolatot, de a kisebbek nem. A barátkozás helyszíne megváltozott, a szomszédok kezdtek el egymással barátkozni, és a kutatók szerint ez kifejezetten jó. 

  Azt figyelték meg, hogy azok a gyerekbarátságok maradnak meg a legtovább, ahol a gyerekek közel laknak egymáshoz, akár iskolán kívül is össze tudnak járni. Ráadásul azért is jó, ha a szomszéd gyerekekkel bandáznak, mert valószínűleg nem lesz heterogén az életkor szerinti összetétel, és ez kedvezően hat a gyerekek fejlődésére. 

  A jelenséget, amikor a gyerekek iskola és óvoda helyett egyre többször az utcán játszanak együtt, az egész világon észrevették a kutatók, és úgy tűnik, hogy ha más nem is, de ennyi pozitív kicsengése biztosan volt a járványnak, hogy a szomszéd közösségek megerősödöttek. 

 • Elvágták a kábelt, ezért szerda hajnaltól nem működött a biztosítóberendezés a Városligeti elágazás és a Nyugati pályaudvar között, azon a szakaszon, ahol felújítás miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Nyugati pályaudvar és Zugló között, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon 30-50 perces késésekre és járatelmaradásokra kellett számítani. A probléma ilyen fotókat szült:

  83650451 4067162090021486 8554130564728324693 o
  Fotó: Olvasónk / Facebook/100a vasútvonalon utazók IDE!

  És ilyet:

  106595490 4067162256688136 8330461803565537197 o
  Fotó: Olvasónk / Facebook/100a vasútvonalon utazók IDE!

  A 13 óra körül közzétett tájékoztatás szerint délelőtt helyreállították a sérült kábeleket, így 13 óra körül már ismét működött a biztosítóberendezés. A menetrend fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon, kora délután még késésekre, járatelmaradásokra kell számítani.