Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Humoros történetet osztott meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat: a mentők egy ideig azt hitték, hogy kabalaállatkájuk eltűnt, így nyomozni kezdtek. 

  A KOCKÁSFÜLŰ NYÚL ELTŰNÉSE MIATT NYOMOZTAK A MENTŐK❗️😲❤️🚑🇭🇺 Maga “A kockásfülű nyúl” írónője ajándékozta megmentőinek...

  Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. október 29., csütörtök

  Szerencsére kiderült, hogy a plüssállatot csak az egyik doktornő vitte haza véletlenül, aki aztán kárpótlásképp varrt a plüssnek szövetből egy maszkot, hogy ne kelljen az egyszer használatosakat viselnie.

  A poszt alá kommentelők egyike ugyanakkor okkal jegyezte meg: a nyuszi nem jól viseli a maszkot, mert nem fedi az orrát.

 • Devin Booker elkezdte dobálni a hármasokat csapata, a Phoenix Suns edzésén, és nyilván elhatározta, hogy addig dobál, amíg nem hibázik. Elég sokáig tartott a dobóedzés, mert a 23 éves hátvéd 45 triplát vert be hibázás nélkül.

  Mondjuk, ez csak a papírforma volt, hiszen Booker két éve megnyerte a tripladobó versenyt az All-Star hétvégén. 

 • A Nemzeti Filmintézet honlapja bemutatta a finanszírozásában készülő Post Mortem című hiánypótló magyar horrorfilm plakátját:

  A Post Mortem plakátja
  A Post Mortem plakátja
  Fotó: Nemzeti Film Intézet

  Az alkotó, Frank Rizzo szerint 

  szinte adta magát, hogy a filmre jellemző látványt idézzük meg, folk-horror jelzésként megjelenik a falu és néhány ott garázdálkodó kísértet is. Tettünk arra is kísérletet, hogy picit magyarázzuk a címet a fényképész-tevékenység megmutatásával, de végül elvetettük, és a filmhez hű, középutas irányt igyekeztünk tartani, egy rész mainstream, egy rész art horror, azok vizuális eszköztárából: a főszereplők baljóslatú környezetben, kísértetekkel és egy hangsúlyos természetfeletti elemmel.

  A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatók a vásznon. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zenét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

  A film várhatóan januárban érkezik a magyar mozikba.

  Kapcsolódó

  Magyar kísértetek és vámpírok a spanyol rémfilmfesztiválon

  A Drakulics Elvtárs és a Post Mortem is versenyben a spanyolországi scifi- és horrorfilmes seregszemlén

 • gemini1.png
  Fotó: Bonhams

  A NASA az 1961 és 1966 között futó Gemini programjában olyan technikákat fejlesztett ki, amelyek a későbbi Apollo programban, például a holdraszállásnál váltak szükségessé.

  Mielőtt az űrhajósjelölteket fellőtték volna, ilyen eszközökön gyakoroltak Houstonban. A gyakorló eszközön a tényleges műszerfal elemei láthatók egy központi joystickkal.

  A ritkaságot november 5-én bocsátják árverésre, az ára húszezer dollárról indul.