Stefánia
0 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Harmadik alkalommal szervezték meg a Lights ON Romania fényfesztivált, melynek keretében Kolozsváron is érdemes megkeresni a fényszobrokat. Fent a Szent György-szobor árnyéka a Museum of the Moon - A Hold Múzeuma című fényszobron a kolozsvári Lights On fesztiválon a Kálvin János téren. Lent: a Breathe című fényszobor a Központi Parkban.

 • öntörvényű ember volt, tudta mit akar. Stravinsky mondta a Nagy fúgáról, hogy az a zene örökké kortárs marad” – Berecz Mihály, zongoraművész.

  Beethoven rendre utasította a császárt
 • Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a még aktív amerikai színészek közül Ed Harris az egyik legjobb, amit négy Oscar-jelölése és egy Golden Globe-díja is bizonyít. Volt ő már űrhajós (Az igazak, 1983), sorozatgyilkos (Egy igaz ügy, 1995), nagyhatalmú producer (Truman show, 1998), zseniális festőművész (Pollock, 2000), náci mesterlövész (Ellenség a kapuknál, 2001), és hosszan sorolhatnánk.

  Az utóbbi években leginkább a világsikerű sorozatban, a Westworldben nyújt emlékezetes alakítást, ahol egy velejéig gonosz, aberrált embert kelt életre. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy az Appaloosa – A törvényen kívüli város (2008) című film forgatókönyvírója, producere, illetve szereplője és nem utolsósorban dalszerzője is egymaga volt. A művész 1975 óta gyakorolja szakmáját, a jövő év egyik leginkább várt filmjében, a Tom Cruise nevével fémjelzett Top Gun: Maverick folytatásában is szerepelni fog. Addig is ma még elfújhatja mind a hetven gyertyáját a születésnapi tortáján a jubileumot ünneplő neves színész. 

 • Ne felejtse el, hogy holnap este már meg kell gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún! 

  A kerek koszorú a végtelenség, az örökkévalóság szimbóluma, mely az évnek ebben az időszakában fenyőágból készül, zöld színe az eljövendő reményre utal. Napjainkban a koszorún négy gyertya áll, ami a karácsonyt megelőző négy hetet jelzi, közülük advent vasárnapjain minden héten eggyel többet kell meggyújtani.

  Dekorálás tekintetében mindig van mit tanulnunk a templomok, katedrálisok virágkötőitől.  A képen a Yorki katedrális 4 méter széles adventi dísze kerül a helyére, rajta 1 méteres gyertyák kanócain gyúlnak majd fel az advent fényei.

  Noha az istentiszteletek idén elmaradnak, online azért élvezhetők, de szerencsére ez a körülmény a dekorálási kedvet cseppet sem vetette vissza.