Stefánia
0 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Így hangol Magyarország legnagyobb online hangversenyére a Budapest Concerto. 21 órától élőben Nagy fúga az Indexen:

  Így hangol Magyarország legnagyobb online hangversenyére a Budapest Concerto
  Kapcsolódó

  Beethoven-nap az Indexen

  A 250 éves német zeneszerzőre emlékezünk a Concerto Budapest előadásaival.

 • Aki kedvet érez hozzá, hogy tekerjen egy jót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) drótszamarain idén már csak november 29-ig teheti meg, ugyanis a kerékpárjait felújítják, így azok egy időre elbúcsúznak Budapesttől - tudtuk meg a cég közleményéből. A BKK ezen felül egy Facebook-eseményben hívja a rendszer felhasználóit, hogy az utolsó napon is használják az almazöld bringákat. 

  A cég arról is tájékoztat, hogy a terveik szerint tavasszal térnek vissza a Bubik, azonban ekkor egy modernebb, az elmúlt hat év alatt fokozatosan megváltozott felhasználói igényekhez illeszkedő közbringánkként ébredek majd fel álmukból a bringák.

  A rendszerben kétezernél is több jármű van és használóik már egymillió kilogramm kibocsátott szén-dioxidtól óvták meg Budapestet. A Bubi ügyfelek száma idén már százezernél is több lett.

 • Harmadik alkalommal szervezték meg a Lights ON Romania fényfesztivált, melynek keretében Kolozsváron is érdemes megkeresni a fényszobrokat. Fent a Szent György-szobor árnyéka a Museum of the Moon - A Hold Múzeuma című fényszobron a kolozsvári Lights On fesztiválon a Kálvin János téren. Lent: a Breathe című fényszobor a Központi Parkban.

 • öntörvényű ember volt, tudta mit akar. Stravinsky mondta a Nagy fúgáról, hogy az a zene örökké kortárs marad” – Berecz Mihály, zongoraművész.

  Beethoven rendre utasította a császárt