Emma
-2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Úgy tűnik, Riviai Geraltot nem lehet sokáig kispadra ültetni, vagy ágyba küldeni, ugyanis a hírek szerint visszatértek a munkához a készítők, szóval sikeresen újraindult a Witcher második évadának forgatása. Ebből aztán könnyen lehet következtetni arra, hogy valószínűleg a stáb tagjai felépültek a koronavírusból.

  WNMprmp96geTvrY9urSXrT
  Fotó: Katalin Vermes / Netflix

  A kamerák állítólag már a múlt héten forogni kezdtek az Arborfield Studios falai között, ahol felépítettek egy hatalmas várost, hogy a munkát házon belül is folytatni tudják. Azt is írják egyébként, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a második évad, legközelebb talán tavasszal történhet valami az ügyben.

  Korábban az Index is írt róla, hogy másodszor is felfüggesztették a sorozat második évadának a forgatását.

 • csupaorr

  Sajnos a koronavírus miatt zárva tart a Fővárosi Állat-és Növénykert. Ezért a szokásosnál is több hírrel, képes beszámolókkal és videóval igyekeznek „életre szóló állatkerti élményeket” adni a nagyközönségnek. Legújabb kisfilmjükben például az látható, hogy az állatok mennyire nagyon lelkesednek e remek lehetőségért.

 • A sportlétesítmények népszerű programja a stadiontúra – a koronavírusjárvány azonban ezt is ellehetleníti. Chicagóban különleges stadionbejárást szerveztek: négy pingvint vezettek körbe a Soldier Fielden. 

  GettyImages-1136254006
  Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

  Izzy, Darwin, Tombo és Charlotte előbb körülnézett az 1924-ben épített stadion öltözőjében, majd végigtipegett a pályán is. A Soldier Field a Chicago Fire labdarúgócsapatának és a Chicago Bears amerikaifutballcsapatnak is az otthona, 61 500 néző befogadására alkalmas.

 • Egy programozó „élete legrosszabb évét” interaktív videojátékká alakítja, melyen keresztül saját magának de másoknak is egyfajta terápiát nyújt, mellyel fel tudják dolgozni a tragikus eseményeket.

  A 41 éves cheltenhami származó Russell Quinn, aki most Los Angelesben lakik, élete legtragikusabb eseménye volt, édesanyja és nagymamája néhány héten belül meghalt egymástól. A Linda & Joan című videójáték ezt a traumát interaktív módon dolgozza fel.

  A játékos különböző szerepeket tölt be a családon belül, különféle karaktereket irányít, másokkal beszélget, és feladatokat végez el.

  A 2022-ben megjelenő Linda & Joanban a játékos folyamatosan vált át Mr. Quinn, anyja, Linda és nagymamája, Joan között, hogy különböző perspektívákból segítsen a családnak megbirkózni a különböző helyzetekkel. Párbeszédekben vehetünk részt, a megfelelő válaszokat kiválasztva, vagy egy adott feladatot hajthatunk végre - például taxit foglalhatunk a kórházba.

  Számos éven át digitális narratív élményekkel foglalkoztam, ezért nyilvánvalónak tűnt számomra az az ötlet, hogy a saját történetemet elbeszélő videojátékká alakítsam.

  A játék egyik újdonsága, hogy több nézőpontból ismerheti meg a játékos a szomorú eseményeket. A szoftver egyben visszajelzést is ad a karakterek érzelmi állapotáról, és a játékosnak ezek alapján kell vigaszt nyújtani annak a családtagnak, akinek a legnagyobb szüksége van rá.

  A játékot ingyenesen lehet letölteni a saját honlapról.

  Nem az első eset egyébként, hogy egy tragikus eseményt, vagy családtag elvesztését ilyen módon próbálja feldolgozni egy szoftver: még az idén februárban írtunk arról, hogy a virtuális valóságban látta viszont halott kislányát egy dél-koreai anya.