Gál
3 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Boji.png

  Buszozik, villamosozik, sőt, még a kompot is használja egy isztanbuli kóborkutya, Boji, aki ebből adódóan híressé és közkedveltté vált a városban.

  A kutya naponta akár 30-40 kilométert is utazik, a helyiek mindig szívesen találkoznak vele a járatokon. Boji a helyiek szerint mindig nagyon barátságos és nyugodt,

  és már saját oldala is van, több mint 75 ezer követővel.

  Nem tudni, hogy hogyan került az utcára, de a városi önkormányzattól már kapott egy GPS-es nyomkövetőt is és állatorvoshoz is elvitték. 

  Bojiról a Deutsche Welle részletes videóriportot közölt: 

 • Igaz álommeló!

  giphy.gif
  Fotó: giphy.com

  Már-már kihagyhatatlan ajánlattal rukkolt elő egy angliai ágyakat és matracokat forgalmazó cég, legfrissebb álláshirdetésükben ugyanis olyan embereket keresnek, akik hajlandóak lennének heti 37,5 órában aludni és Netflixet nézni. 

  Miközben meglévő vásárlóinktól elragadó véleményeket kaptunk, szeretnénk bebiztosítani azt, hogy ez így is maradjon — ennek a stratégiának a része, hogy felvegyünk cégünkhöz egy matractesztelőt is, aki a csapatunk teljes értékű tagja lesz

  — nyilatkozta a Wales Online-nak a cégvezető, aki busásan megfizeti az állást megszerző szerencsést, évi szinten ugyanis 

  24 ezer fontos, tehát megközelítőleg 10,2 millió forintos fizetésre számíthat. 

  Az állás betöltéséhez a jelentkezőnek legalább 18 évesnek kell lennie, valamint rendelkeznie kell érvényes egyesült királyságbeli lakcímmel is. Ezek mellett a jelentkezőnek biztosítania kell egy nyugalmas környezetet, ahol tesztelni tudja a matracokat, valamint az sem árt, ha erős kommunikációs és írásbeli készségekkel rendelkezik, mivel többször is felülvizsgálati űrlapokat kell majd kitöltenie.

  Az álláshirdetés szerint a tesztelőnek hetente egy matracot kell tesztelnie, melyet futár szállít ki a házához, majd a hét végén el kell küldenie a beszámolóját — ez a folyamat ismétlődik egészen a szerződés felbontásáig.

  Nem ők az egyetlen cég azonban, akik hasonló állásokat hirdettek meg: májusban még arról számoltunk be, hogy egy szintén külföldi cég közel 450 ezer forintot ajánlott fel egy lelkes szundikálónak, hogy vele közösen kutassák a délutáni alvás előnyeit és hátrányait.