2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00 ÉLŐ
Ausztria
Franciaország
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elmúltak már a régi szép idők, amikor még tudtak szórakoztató akciófilmeket készíteni. Na jó, ez talán túlzás, mert persze azért most is akadnak jók, de egészen biztosan sokan visszasírják a nagy stukkerekkel, nagy bicepszekkel, nagy ütésekkel és nagy dumákkal teli jó kis Stallone-, illetve Schwarzenegger akciófilmeket. Utóbbira példa az amerikai mozikban 1988. június 17-én – vagyis éppen 36 éve – bemutatott Vörös zsaru (az eredeti címe: Red Heat).

    A két főszereplőt Arnold Schwarzenegger és James Belushi (két napja, június 15-én lett 70 éves) játszotta. Előbbi egy szovjet rendőrt alakított – Ivan Danko századost, akinek a nyomozása az Egyesült Államokba vezet egy kábítószerkereskedő, pszichopata grúz bandavezér után. Itt jön a képbe Belushi, vagyis a chicagói rendőrség nagyszájú nyomozója, Art Ridzik őrmester, aki egy másik szálon, de szintén a grúz rosszfiú után nyomoz, és arra kényszerül, hogy együtt dolgozzon morózus szovjet kollégájával. A filmben repkednek a poénok és a golyók is, ma is szórakoztató, többször nézhető akcióalkotás.

    Már csak azért is illik emlékezni a Vörös zsarura, mert a Vörös téren kívül többnyire Budapest szolgált díszletként a moszkvai jelenetekhez. A film cselekménye ugyanis a Szovjetunióban veszi kezdetét, így lett orosz templom a Dohány utcai zsinagógából, moszkvai rendőrkapitányság a Budavári Palotából, de például a Rudas gyógyfürdő is szerepet kapott, nem mellesleg pedig ismert magyar színészek bukkannak fel a jelenetekben, többek között Koncz Gábor, Körtvélyessy Zsolt és Növényi Norbert (ő bizony jó nagy öklöst kapott az arcába Ivan Danko századostól).

    Magyarországon 1989. május 4-én mutatták be a filmet.

  • Ilyet még nem láttunk.

    GettyImages-2157869636
    Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images Hungary

    Vasárnap este tartották meg a 77. Tony Awards díjátadót a New York-i Manhattanben, ahol idén is a Broadway Színház kiválóságait ismerték el. A rangos gála vörös szőnyegén Brooke Shields is jelen volt, aki egy sárga, flitteres koktélruhában vonult, amihez meglepő módon csak egy szimpla gumipapucsot párosított.

    Az amerikai modell-színésznő a Peoplenek bevallotta, hogy jelenleg nem tudna egy hagyományos magassarkúban végigcsinálni egy gálát. Shields ugyanis néhány nappal ezelőtt arról posztolt közösségi oldalán, hogy mindkét lábfején megműtötték a nagylábujját. A megjelenés mindenesetre formabontó lett:

  • Úgy véli, a közösségi média az oka, hogy a nyilvánosság más képet alkot róla.

    Szabó Zsófi tavaly év végén, egy évtized után döntött úgy, hogy távozik az RTL kötelékétől, és visszatér régi munkaadójához, a TV2-höz. A tévés idén márciusban pedig már a Mokka műsorvezetőjeként szerepelt a képernyőn. Most az InStyle podcastjában arról is beszélt, hogy számára 2024 a változás éve, de amúgy már rutinosnak vallja magát a változtatásban. Szakmai karrierét tekintve úgy véli, pozitív változást hozott a csatornaváltás.

    A beszélgetésben szó esett arról is, hogy milyen egy ismert ember gyermekeként felnőni, hisz édesapja, Szabó Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész volt. A Mokka háziasszonya bár hosszú évek óta saját karriert épít, máig apjához mérik, és sokan kritikusabbak vele. Mint mondta, az édesapját mindenki szerette, ezt pedig annak tulajdonítja, hogy abban a generációban nem volt rosszindulat, ha valaki nagy dolgot ért el, arra felnéztek.

    Én meg már tök más vagyok. Hiába dolgozom 15 éve, hiába kelek hajnalban, hogy dolgozzak pénzért, az emberek valahogy nem tudatosítják magukban, hogy én egy dolgozó nő vagyok, aki édesanya. Tök más képet alkotnak rólam. Próbáltam eddig magamban keresni a hibát, de azt látom, hogy ez már általános. Most már mindenki rossz, aki ismertebb. A social világ hozta magával ezt a romlottságot

    – fogalmazott Szabó Zsófi.

  • Igazi hősként ünneplik őt követői.

    henry
    Fotó: instagram

    Sokan talán nem hittek Henry Mooresnak, amikor az év elején megosztotta a nagyvilággal a tervét:

    elsétál Manchesterből ibizára.

    A bulizni vágyó 21 éves srác anyagi okokból nem tudott volna repülővel menni a spanyol partiszigetre, de mindenképp ott szerette volna kezdeni a nyári szezont, ezért április közepén (egy hónappal a tervezett starthoz képes) túracipőt húzott, és nekivágott a nagy útnak.

    Moores minden egyes napjáról rövid bejelentkezéseket tett közzé Instagram oldalán, a több mint két hónapos kaland végére pedig már tízezrek izgultak a sorsáért. Végül a kompozással megtoldott, Franciaországon és Spanyolországon keresztülvezető út nem fogott ki a fiatalon, tegnap megérkezett Ibizára, ahol már barátai és csomagjai várták.

    Egyelőre az O Beach, az egyik leghíresebb ibizai klub tulajdonosával, Wayne Linekerrel való, szintén előre beígért koccintása még várat magára, mindenesetre nem mindennapi (jótékonysági adománygyűjtéssel is összekötött) teljesítménye miatt sokan így is valódi hősnek tartják a fiút.

    El sem hiszem, kicsit szürreális, hosszú hónapok óta álmodom erről

    – mondta videós bejelentkezésében Moores.