A pofonnál is egyszerűbb elkészíteni ezt a zabkekszet
Két hír között ropogtassa ezt, nagyon egészséges.
Nem árt, ha az ember időnként kipróbál valami újat és egészségesebbet – ez a zabkeksz például kiváló kezdésnek. Több érv is szól e mellett az egészséges nassolnivaló mellett, hiszen azon kívül, hogy rostban gazdag, csupán pár összetevőből áll, és pofonegyszerű az elkészítése.
Ha a hétköznapi rohanásban nincs ideje reggelizni, vagy esetleg már unja a szalámis szendvicset, ropogtasson el néhány zabkekszet, amely egyébként tízóraiként és uzsonnaként is megállhatja a helyét. A hozzávalókat, vagyis a három érett banánt, a 2 evőkanál kókuszolajat, az 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet, az 1 teáskanál őrölt fahéjat, a fél deci juharszirupot, a 10 dkg zabpelyhet, valamint vegyesen a szezám-, napraforgó- és tökmagot és az aszalt gyümölcsöket egy tálban kell összekeverni, majd lehet is formázni és sütni a kekszeket. A teljes receptet akkor érheti el, ha ide kattint.
További receptek és tippek a sobors.hu-n.