Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Linda-sorozatok színésznője, Görbe Nóra manapság a nyilvánosságtól elvonultan éli életét, és bár többször is felmerült, hogy újra lehetne indítani a népszerű magyar szériát, végül nem vállalta őket. Az 1984 és 1990 között bemutatott filmsorozat rendezőjétől, a néhai Gát Györgytől egy fia és egy lánya született a színésznőnek. Most a harmincöt éves Márton és öt évvel idősebb nővére, Anna egy közös képet osztottak meg édesanyjukkal, amely mellett a következő sorok olvashatók:

    Egy anyának boldogság boldognak látni a fiát. Szép szombat

    (via Blikk)

  • Az iskolát leginkább a börtönhöz tudná hasonlítani.

    tiktokkű.png
    Fotó: TikTok

    Nem tetszett neki az oktatási rendszer, ezért inkább kivette gyermekeit az iskolából egy brit nő. Cassyanne Clark több dolgot is fel tud hozni indokként: elsősorban azért látta jobbnak, ha nem járatja iskolába 8 és 9 éves lányait, Bugot és Bunny-t, mert szerinte az oktatási intézmény éppen olyan, mint egy börtön. Clark a TikTokra feltöltött videójában kifejti: felháborítónak tartja, hogy a gyerekek nem mehetnek ki akármikor a mosdóba, és a szigorú követelményeken is lazítana.

    Számolásra szerinte például tökéletesen megfelelnek a számológépek, a Google pedig akármikor rendelkezésükre áll, ha utána szeretnének nézni valaminek. Úgy véli, a magántanulóknak sokkal jobb, ha otthon kiugrálhatják magukat, minthogy egész nap egy tanteremben ücsörögjenek.

    Azt gondolom, hogy az iskola egy börtön. A gyerekek napi nyolc órát ülnek végig úgy, hogy közben nem is szólhatnak a padtársukhoz. Jelentkezniük kell, nem mehetnek ki a mosdóba, és körülbelül napi egy órát tölthetnek friss levegőn. Szerintem egy gyerek jóval többet tud megtanulni a nagyvilágban, mint egy tanteremben. Odabent olyan dolgokat kell elsajátítaniuk, aminek többé nem is veszik hasznát az életben

    – fogalmazott a szépségipari vállalkozó, aki szívesen kifizet havonta 4-500 fontot (179-224 ezer forintot) lányai magánoktatására. Állítása szerint a tanulás mellett rengeteg dologra van idő: Clark lányai sütni tanulnak a nagymamájukkal, úszásoktatásra járnak. Szerinte fontos, hogy új élményeket szerezzenek.

    Az írás, az olvasás és a jó szociális készségek elengedhetetlenek, de nem kell ennyi ideig tanulniuk. A szorzótábla ismerete mellett ott van a Google a keresésre, vagy a számológép

    – jelentette ki a nő, hozzátéve, neki nincs érettségije, de az nem is kell ahhoz, hogy vállalkozást tudjon vezetni.

    (via Daily Mail)

  • Eredetileg más néven anyakönyvezték.

    ruff-6791
    Fotó: TV2

    Gregor Bernadett a Duna Névjegy című műsorban mesélt arról, hogy szülei eredetileg a Gregor Györgyi Zita nevet adták neki, majd négy éves korában ezt hivatalosan is megváltoztatták.

    „Ennek az volt az oka, hogy édesapám viccesen Bernátnak szólította anyukámat valamiért, engem pedig kis Bernátnak hívtak, arra nem is hallgattam, hogy Györgyi. Édesapám egyik operaénekes kollégájának felesége javasolta, hogy egyszerűbb lenne, ha Bernadettre változtatnák a nevem” – emlékezett vissza névadásának történetére a Jászai Mari-díjas színművész, aki úgy érzi, neve jelentéséhez hűen maga is erős nő.

    „18 éves koromban eljöttem otthonról, és elég korán megtanultam a saját lábamon állni. Az életem is valahogy úgy alakult, hogy szükségem volt mindig erre az erőre. Szeretem, hogy nem függök senkitől és semmitől, és az élet viharában egyedül is helytállok bármilyen helyzetben” – tette hozzá.

  • Új mozifilmjén dolgozik a színész.

    GettyImages-1205144557
    Fotó: Jeff Kravitz / Getty Images Hungary

    Keanu Reeves a tavalyi John Wick negyedik felvonásával mondhatni keretbe foglalta a címszereplő bérgyilkos történetét, de a kanadai színész ezt követően sem szűkölködik szerepek terén. Bár azt még nem lehet tudni, hogy az erősen fejlesztés státuszban lévő ötödik Mátrix-film ben visszatér-e Neoként, de az már biztos, hogy ő fogja kölcsönözni Sonic című videójáték-adaptáció folytatásában Shadow karakterének hangját.

    Az 59 éves akciósztár nemrég egyébként szabályosan sokkolta rajongóit, ugyanis megszabadult a már-már védjegyének számító hosszú tincseitől. Most az is kiderült, mi vette rá, hogy a jól bevált fazont a Mátrix-korszakát idéző rövid stílusra cserélje. Reeves jelenleg gőzerővel dolgozik a Jonah Hill rendezésében készülő Outcome című filmen, amelynek Los Angeles-i forgatásán sikerült lencsevégre kapni.