Ritkán érzik magukat ennyire sokan ennyire rosszul

2014.03.18. 19:19

ÍGY NÉZ KI A PUTYIN-DOKTRÍNA

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mondott a Kremlben, aminek végén aláírták az államközi szerződést a Krím csatlakozásáról Oroszországhoz. Az elhangzott Putyin-doktrínában azt mondta, a Nyugat képmutató, saját érvrendszere nem tetszik neki. Putyin örömünnepet hozott Szimferopolba, ahol este azonban ukrán források szerint orosz katonák megtámadtak egy ukrán katonai bázist. Egy katona meghalt, egy másik megsebesült a lövöldözésben. Az oroszoknak eltérő a verziójuk a történtekről, de az egy halottat ők is megerősítették.

MEGKEZDŐDÖTT BISZKU BÉLA BÜNTETŐPERE

A volt belügyminiszter az első és minden bizonnyal az utolsó pártállami vezető, aki az 1956-os megtorlások, sortüzek elrendelésében betöltött szerepéértbíróság elé áll. Biszku, ahogy korában, az első tárgyalási napon sem tett vallomást. Bár kicsit nagyot hall, de a 94 éves kommunista a korához képest jó állapotban, friss elmével jelent meg a tárgyaláson. A tárgyaláson felolvasott vádirat alapján úgy tűnik, az ügyészségnek nincs olyan dokumentum a kezében, ami közvetlenül bizonyítaná, hogy a párt vezetői utasították a karhatalmi tanácsot a sortüzekre.

NEM KAMPÁNYOLHAT A FIDESZ HELYETT A KORMÁNY

A Kúria eltiltotta a TV2-t attól, hogy a kormány „Magyarország jobban teljesít" szlogenű kampányainak hirdetéseit sugározza. A végzés szerint a tájékoztató anyagnak álcázott hirdetés valójában kormányzati pénzen végzett kampány volt, amit tiltanak a törvények. A TV2 nem ért egyet a végzéssel, a Fidesz pedig bejelentette, hogy a kormány változtat a kifogásolt szlogenen.

NYILVÁNOS LESZ A NAV CUKORÁFA-VIZSGÁLATA

A Fővárosi Törvényszék kötelezte a NAV-ot, hogy adja ki az LMP-nek a novemberi, egy hétvége alatt lezavart vizsgálati jelentés anyagát. Az adóhatóság azután indított (mindent rendben találó) vizsgálatot, hogy Horváth András ex-adóellenőr a nyilvánosság elé állt azzal, hogy a legnagyobb magyar cégek és multik adócsalásaival elnézőbb a NAV, és a csalások miatt mintegy 1000 milliárdos kár éri a költségvetést. A NAv nem akarta kiadni a jelentést, mire az LMP beperelte.

A KATARIAK MEGVESZTEGETTÉK A FIFA-T A 2022-ES VB-ÉRT

22-en döntöttek arról a FIFA-nál, hogy 2022-ben Katar rendezhesse a futball-világbajnokságot. Közülük a FIFA volt alelnöke, Jack Warner 1,2 millió dollárt kapott egy olyan cégtől, amelyet a Katari Labdarúgó Szövetség egyik korábbi élenjárója vezet. Warner fiai 750 ezer dollárt kaptak ugyanettől a cégtől. További 400 ezer dollárt pedig Warner egyik alkalmazottja kapta, összességében tehát közel 2,5 millió dollár (közel 530 millió forint) kenőpénzt juttattak el a korábbi alelnöknek és társainak, írja a brit sajtó.

FELJELENTÉS LETT A MATOLCSY GOLDMAN SACHSOS ELSZÓLÁSÁBÓL

Az Együtt-PM ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután a gyanú szerint - amelyet egykori kabinetfőnökének könyve megerősít - Matolcsy György 2011 őszén gazdasági miniszterként bennfentes információkat árult el a Goldman Sachs bankárainak arról, hogy Magyarország felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal. 

SZÉLES GÁBOR: LESZ ENERGIACELLA

Lesz energiacella, és ennek kulcsszerepe lesz abban, hogy a magyarok olcsóbban jussanak áramhoz, árulta el Széles Gábor. Az persze továbbra is rejtély, hogy miből termel majd áramot, és mikor lesz kapható. Fontos részletek viszont kiderültek. Az energiacella a lakosság és kisvállalkozások számára lesz fontos, Paks pedig a nagyvállalatoknak és a nagyvárosoknak. Széles új energiacellákkal találkozott az utóbbi időben, amelyek árammal működnek, de az ő energiacellája más lesz. Bonyolult nemzetközi tárgyalásokban vannak nyugat-európai országokkal, ezért csúszik a termék piacra kerülése. 

MEGTALÁLTÁK AZ ASZTROFIZIKA SZENT GRÁLJÁT

Úgy hívják, gravitációs hullám, és már Einstein megjósolta a létezésüket az általános relativitáselméletben. Az, hogy most a gyakorlatban is megtalálták és megmérték, egy csomó fizikai elméletet megerősít, plusz kideríthetjük a segítségével, mi történt az ősrobbanát után közvetlenül. És még egy csomó más mindent is.

VÉGRE LESZ MAGYARORSZÁGON IS XBOX ONE

Még egy év sem telt el a premier óta, és máris megkapjuk a Microsoft újgenerációs játékkonzolját. Persze szürkeimportban már eddig is kapható volt. A hivatalos árat viszont még nem árulta el a Microsoft, és azt sem, milyen, speciálisan a magyar piacra szánt szolgáltatásai lesznek a gépnek.

MEGMENEKÜLT A MILLENÁRIS LECSÓSKERTJE

Bár úgy volt, hogy az egészet megszüntetik, mivel csúszik a Millenáris Park felújítása, ezért megmaradhatnak a közösségi kertek  a Park területén. Két további kert nyílik, a Leonardóban még van hely is.