Oroszország és Rogán lakása is nagyobb lett

2014.03.31. 19:27

ISMÉT MEGVÁLTOZTATTA VAGYONNYILATKOZATÁT ROGÁN ANTAL

Az új verzió szerint nem 149, hanem 185 négyzetméteres a lakása, amihez hozzácsatolták a felesége 70 négyzetméteres lakásrészét is a szomszédos ingatlanból, így valójában körülbelül 255 négyzetméter körüli lakásuk van egy budai ingatlanban. Ez utóbbi módosításról azonban még nem kapott végleges használatbavételi engedélyt, így nem tartotta szükségesnek feltüntetni.

Rogán Antal több százmilliós vagyonosodásával kapcsolatban egyébként Kerék-Bárczy Szabolcs DK-s elnökségi tag és Juhász Péter Együtt-PM társelnök közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn, amiről az MTI nem tudósított.

MOST A LUDOVIKÁT ADTÁK ÁT

Történelmi kötelezettségnek nevezte a Ludovika felújítását Orbán Viktor, aki szerint a megújult épület méltó főhadiszállása lesz a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. A Ludovika kampusz megvalósításáról és a Ludovika újjáépítéséről 2012 májusában döntött a kormány, s a kiemelt beruházásért Fürjes Balázs kormánybiztos felelt.

MINDENT ÁTADNAK, DE A BKK FUTÁRT, AZT NEM

A meghosszabbított határidő lejár március 31-én, de 300 villamost még mindig nem szerelt fel a kivitelező GPS-es berendezésekkel. A Futár befejezését először 2012 nyarára, aztán 2013 nyarára ígérték, a végső dátum pedig 2014. március 31. volt. A BKK kötbérezni fogja a kivitelező Synergont. A BKV-BKK új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszere.

MINDENKI A MALÁJ GÉPET KERESI

A világ legnagyobb koponyái dolgoznak rajta a legmodernebb technológiákat felhasználva – mondta az eltűnt maláj gép kereséséről Perthben Tony Abbot ausztrál kormányfő. A kutatást koordináló Ausztrália nem szab határidőt a keresés befejezésére, nem csökkenti, sőt növeli a kutatás intenzitását – jelentette be Abbot. A kutatásban részt vevő ausztráliai, kínai, malajziai, amerikai, dél-koreai, új-zélandi és japán hajókon, repülőgépeken és a perthi irányítóközpontban jelenleg összesen 550 ember vesz részt a kutatásban, de ezt a létszámot 1100-ra növelik.

NEM ELÉG, HOGY ELSZAKADT, A KRÍMBEN ÜLÉSEZIK MOSZKVA

Alig két héttel az Ukrajnától való elszakadásról döntő krími népszavazás után kihelyezett ülést tartott az orosz kormány az addig Ukrajnához tartozó félszigeten. Bár az elszakadást sem Kijev, sem az EU és az Egyesült Államok nem ismerte el, Dmitrij Medvegyev hétfői vizitje Szevasztopolban egy szemernyi kétséget nem hagyott afelől, hogy a krími válság rendezése csak azzal záródhat, hogy a világ tudomásul veszi a 28 ezer négyzetkilométeres, 2,3 millió lakosú terület orosz annexióját. 

VALÓDI HATÓANYAGOT TALÁLTAK EGY HOMEOPÁTIÁS SZERBEN

Szerencsére még azelőtt visszavonták a piacról a készítményt, hogy baj történt volna. Bár viccnek hangzik, valóban így történt. A homeopátia alapelve, hogy minél jobban higítjuk a szert, annál jobban megőrzi annak hatását a víz rezgése; ennek megfelelően a végtelenségig higítják, gyakorlatilag cukros víz minden ilyen szer. Az ominózus készítménybe pennicilin került, valahogyan, és azért kellett visszavonni, mert ez nem szerepelt az összetevői hivatalos listáján, és ha valaki, aki használja, éppen érzékeny vagy allergiás rá, nagyon rosszul járhatott volna.

A VÁRTNÁL IS KISEBB LETT A KÖLTSÉGVETÉS TAVALYI HIÁNYA 

Az előzetes adatok szerint a GDP 2,2 százaléka volt az államháztartás európai uniós módszertan szerinti hiánya tavaly – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Magyarország ezzel az Európai Unió élmezőnyében szerepel, és a kormányzati prognózisnál - amely alapján 2,3 és 2,7 százalék közé várta a deficitet a kabinet - kedvezőbb hiányszám alakult ki.

NAGY REKORD A FIZETÉSI MÉRLEGBEN

A tavalyi negyedik negyedévben tovább nőtt Magyarország külfölddel szembeni nettó finanszírozási képessége (vagyis a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege), a szezonális hatások kiszűrésével 1,938 milliárd eurót, a GDP 7,7 százalékát tette ki az egy évvel korábbi 1,016 milliárdot követően. A szám azért lett ilyen jó, mert sok pénzt utalt át nekünk az EU, ami ezt az egyenleget javítja - közölte a jegybank. Közben a forint másfél hónapos csúcsra ért. 

NINCS ÜZEMELTETŐJE A DEBRECENI STADIONNAK

A Nagyerdei Stadiont május elején adják át, úgy tudni, 70 százalékban a debreceni futballklub fogja használni, de a maradékra, ahogy a stadionon belül működő üzletek üzemeltetésére sincs még meg a megfelelő alany. A Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy senki sem pályázatott az üzemeltetésre, ami nem csoda, hiszen 300 millió forintot bele kell ölni a megfelelő vendéglátóipari, és egyéb helyiségek kialakítására.

 A TRÓNOK HARCA FORGATÁSÁN JÁRTUNK

A Dubrovniktól félórányi autózásra lévő, reneszánsz kori botanikus kertben forgatták az HBO legnépszerűbb sorozatának, a Trónok harcának negyedik évadát. A drabális amazon, a lovagi vértezetben kelő-fekvő tarth-i Brienne a valóságban is egy 191 centis óriás, a forgatáson interjúztunk Gwendoline Christie-vel