Egy szomorú és viharos nap krónikája

2014.08.06. 19:54

MEGINT ÖSSZEFOG A BALOLDAL, BÁR AZ MSZP MÉG NEM DÖNTÖTT

Mindhárom baloldali párt elfogadta a hétfőn kialkudott egyezséget arról, hogy az őszi önkormányzati választáson hogyan álljanak ismét össze a fővárosban. Ezt szerda délután Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM ügyvezető társelnöke jelentette be. Vagyis a szocik hivatalosan még nem döntöttek, egy küldöttértekezlet még hátra van.

Molnár Csaba, Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes
Molnár Csaba, Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes
Fotó: Huszti István

FURÁN OSZTOGATTÁK A TRAFIKJOGOKAT

Hiába döntött úgy a bíróság, hogy nyilvánosságra kell hozni a trafikpályázatok bírálati anyagait, a dokumentumok közzététele után sem tisztult ki teljesen a kép. Maguk a pályázati anyagok továbbra sem nyilvánosak, így nem is összehasonlíthatóak a vesztesek pályázataival. Mindössze az értékelő lapokat, és a bíráló bizottság tagjainak nevét tették közzé. A nyertes pályázatokat továbbra is a minisztérium őrzi, a vesztes pályázatokat pedig a korábbi ígéretek ellenére visszaküldték a pályázóknak. Furcsaságokat azért találtunk

A FORINT 317 FÖLÉ GYENGÜLT

Lendületesen halad a forint az új mélypontok felé: most már alig több mint 1 százaléknyi gyengülés hiányzik ahhoz, hogy euróban számolva annyira keveset érjen pénzünk, mint még soha. Ma 317 forint fölé gyengült az árfolyam. Összeszedtük, hogy milyen okok állnak a gyengülés hátterében. 

MEGHALT BAJOR IMRE

A halálhír a hosszú betegség ellenére mégis váratlan volt, hiszen még  ma reggel is  arról szóltak a hírek, hogy jobban van, de a gyógyuláshoz nyugalomra és továbbra is csendre van szüksége. A színész-humorista 57 évet élt, pályatársai emlékeztek rá és mi is felidéztük Oli bácsi figuráját

bajori 4
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

A ROSETTA TÍZ ÉV UTAZÁS UTÁN VÉGRE MEGKÖZELÍTI CÉLJÁT, EGY ÜSTÖKÖST

Németországból jelentkező élő közvetítéssel jutott el a Rosetta-küldetés a tízéves utazás végéhez. A Rosetta műhold 2004 márciusában hagyta el a Földet, majd idén a jármű több pályamódosítást hajtott végre, míg elég közel jutott a 67P jelű üstököshöz. A Rosetta hónapokig megfigyeli az opbjektumot, de a küldetés végső célja, hogy – talán már idén ősszel – a 67P felszínére juttassák a Philae nevű leszállóegységet.

ÖNGYILKOS LETT A SCHUMACHER LELETEIVEL ÜZLETELŐ FÉRFI

Szerda reggel felakasztotta magát. A dokumentumokat akkor lopta el, amikor júniusban a volt F1-bajnokot egyik kórházból a másikba szállították át. A mentős csapat tagja volt. Az ügyet a rendőrség lezárta. Ha ennél is többet akar tudni róla, itt tájékozódhat.

BUDAPESTEN TOMBOLT AZ ÉV VIHARA

Szerda kora délután Debrecen, később pedig Budapest belvárosát érte el a vihar hatalmas felhőszakadással. Több helyen leállt a közlekedés, kaotikus állapotok uralkodtak Dél-Pesten is, ahol egy BKV-busz árokba csúszott, a buszon még voltak utasok, nem tudtak leszállni a 30-40 centis viz miatt.