Ma is csak kapkodtuk a fejünket

2015.02.24. 19:24

AZ MNB SZÁZMILLIÁRDOS CSALÁSSOROZATOT GYANÍT A BUDA-CASHNÉL

 A Buda-Cash-t évtizedes csalássorozattal vádolja az MNB A jegybank felügyeleti biztosokat küldött ki a céghez, az ügyfelek számláit zárolták.  A kár a jegybank alelnöke szerint akár 100 milliárdos nagyságrendű is lehet a kár, és a csalássorozat hosszú évek óta tarthat.  A jegybank piramisjáték-szerű csalássorozatot is elképzelhetőnek tart, az ügyben büntetőfeljelentést tett. A cég vezetőinél a rendőrség házkutatást tartott A BC tulajdonosainak érdekeltségébe tartozó DRB bankcsoport négy bankjának irányítását is felügyleti biztosok vették át.  A Buda-Cash alapítója Pintér Zoltán tavaly szállt ki a cégből, de cégcsoportján keresztül sokmilliárdos vagyona van. Siklós pénze is beragadt az ügy miatt, a polgármester válságstábot hívott össze.

ORBÁN AZ AMERIKAI, OBAMA A MAGYAR NAGYKÖVETTEL TALÁLKOZOTT

Ugyan nem hivatalosan, hanem egy házibuliban, de végre-valahára összefutott Orbán Viktor és Colleen Bell, akit hivatalosan még mindig nem fogadott a magyar miniszterelnök. A spontán találkozóra Andy Vajnánál került sor, aki Arnold Schwarzeneggert vendégelte meg. Eközben Washingtonban Szemerkényi Réka új nagykövet átadta megbízólevelét Barack Obama amerikai elnöknek és 8-10 percen keresztül beszélgettek. És ha már ezt a hírt elolvasta, nézze meg Colleen Bell friss videóüzenetét is!

ORBÁN A TÖRÖK MINISZTERELNÖKÖT FOGADTA

Orbán Viktor miniszterelnök és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott az Országházban, miután kétoldalú megállapodásokat írtak alá. Davoutoglu szerint azért néznek ránk furcsán Európában, mert Attila unokái vagyunk. Orbán szerint Törökország Európa legfiatalabb országa, a török recept pedig követendő: a legfontosabb a család. És még sok más okosság is elhangzott, itt elolvashatja.

MEGDÖBBENTŐ A SZIGETSZENTMIKLÓSI ÍTÉLET

A Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdette az elsőfokú, nem jogerős ítéletet a gyerekeiket kínzó szigetszentmiklósi szülőkre abban az ügyben, amely az utóbbi évek legnagyobb gyermekvédelmi botránya volt. A bíróság csak kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek a szülőket, emiatt két évet kaptak, de azt már előzetesben letöltötték, így szabadon elmehettek a bíróságról. A részletes indokláskor elhangzott: az új igazságügyi szakértők szerint a gyerekek nem mondtak igazat, amikor szexuális bántalmazásról beszéltek, a szülők pedig nem aberráltak.

BELÉPTÜNK AZ ESA-BA

Az ESA az európai űrügynökség, amivel már eddig is szorosan együttműködtek a magyar kutatók, de most végre teljes jogú tagok lettünk a szervezetben. Akkor most megint lesz magyar űrhajós? Ez nem ennyire egyszerű, itt elmagyarázzuk.

JÓL JÁRT A VESZPRÉM, KEVÉSBÉ A SZEGED

Sorsoltak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a nyolc közé jutásért a Veszprém a spanyol La Riojával játszik, a Szeged a Rhein-Neckar Löwent kapta. A további párosítások és a mentrend itt.

TÉLEN LESZ A 2022-ES FOCI-VB

A rendező Katar kezdeményezésére és a FIFA munkacsoportjának döntése értelmében nem nyáron lesz a 2022-es világbajnokság. Csak 2022 novembere és decembere között, a szokásos egy hónaposnál rövidebb lehet majd a vb