Majdnem elárultuk, ki a legnagyobb kommunista egy bizonyos közösségben

2015.06.16. 19:16

FIDESZES PLAKÁTKAMPÁNY? OKÉ!

Kisebbségben vannak a plakátrongálók és elvbarátaik – állapította meg a Századvég felmérése nyomán a Napi Gazdaság, amely címlapon állapítja meg: a baloldali szavazók józanabbak pártjaiknál. A három plakátszlogent a nagy többség támogatja, a legnagyobb, 85 százalékos a tetszési indexe ennek a kijelentésnek: "Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket!"

A FIDESZES CIVILEK NEM HAGYJÁK MAGUKAT

Sajtótájékoztatót tartott kedden a Gellért szállóban a Civil Összefogás Fórum. Ez az a szervezet, ami a Békemenetet is szervezi. A mai esemény apropója az volt, hogy a CÖF ki van akadva, amiért a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus nevű cég – egy konzorciumban – megbízást kapott az Európai Bizottságtól (EB). Ezt a CÖF az EB elnökénél, Jean-Claude Junckernél kifogásolta egy levélben, amire most kaptak választ.

MIKOR MOND LE FARKAS FLÓRIÁN?

Hadházy Ákos, és Ikotity István LMP-s politikusok újabb sajtótájékoztatót tartottak ma délben a Parlamentben az Országos Roma Önkormányzat, illetve annak Híd a munka világába nevű foglalkoztatási programjával kapcsolatban. Szerintük Farkas Flóriánnak most már tényleg semmi keresnivalója hivatalában. 

HA A FARKAS NEM IS MOND LE, GÖMÖRI MEGTETTE

A paralimpiai bizottság elnöke lemondott. Igaz, előtte a magának kedvező pénzügyi döntésekkel felháborította a parasportolókat, stílusával a társadalmat, majd az olimpiai bizottság elnökét, majd Lázár Jánost, a rendőrség aztán nyomozást indított a vele is kapcsolatba hozható ügyek miatt. 

A HOSSZÚ NYÁRI SZÜNET IS VESZÉLYBE KERÜLT

A nyári vakáció előbbre hozásán és lerövidítésén, de hosszabb őszi, téli és tavaszi szüneten gondolkodik az Emmi köznevelési államtitkársága, derült ki az ATV reggeli műsorában. "Azt gondolom, hogy ideje gondolkodni sok ok miatt a hosszú nyári szünidőn. De inkább fogalmazzuk meg arról az oldalról, hogy a tanítási napok számát egy picit másképp rendezni. Lehet, hogy okszerű volna" - ezt válaszolta az ATV reggeli műsorában Czuinyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár arra a kérdésre, hogy nem túl hosszú-e a két és fél hónapos nyári szünidő.

DEMJÉN RÓZSI LEGALÁBB ANNYIRA ÉNEKEL AZ ÚSZÓINKÉRT, MINT ORBÁN VIKTORÉRT

A 2017-es, Magyarországon rendezett vízes világbajnokság hivatalos dala lesöpri az összes fesztiválhimnuszt, már a szám önmagában is erős, de a klipjében gyakorlatilag többet szerepel a miniszterelnök, mint az énekes, az utoljára a kilencvenes évek esküvői videóiban látott effektekről meg inkább nem is mondunk semmit.

A VOLKSWAGENT FELDARABOLHATJÁK 

A tervek szerint négy holdingtársaságba szednék szét a Volskwagent, így próbálják meg növelni a cég nyereségességét. Az egyik holdingtársaság az olyan tömegautók gyártásával foglalkozna, mint a Volkswagen, a Skoda és a Seat, a második a teherautó-gyártásra fókuszálna, a maradék kettő pedig a prémium márkákra specializálódna, a Prosche és az Audi brandek vezérletével. Az új vállalati struktúra kialakításával jelentősen átalakulhat a konszern vezetése is, több forrás szerint a cég jelenlegi eladásokért felelős vezetője, Christian Klinger elveszítheti pozícióját.

TÜNTETTEK A TAXISOK A BUDAPESTI BELVÁROSBAN

200 autóra kértek engedélyt, végül több mint 300 autóval tüntettek a taxisok az Alkotmány utcánál kedden dél és fél egy között, de az autók már fél órával korábban elkezdtek gyülekezni – mondta az Indexnek Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke. A demonstráció miatt a rendőrség délután kettőig lezárja az Alkotmány utcát. A taxisok azért tüntettek, hogy a kormány fogadja el a már tavaly november óta kidolgozott, valamint a kormányzati szervek és a taxis szervezetek által már elfogadott taxisrendeletet. 

ERŐS HÁTSZELET KAPOTT A FORINT LONDONBÓL

A forint és a lengyel zloty, valamint a magyar és a lengyel államkötvények tovább gyengülhetnek a görög válság elmélyülésével párhuzamosan, ezt azonban a két ország gazdasági fundamentumai egyáltalán nem indokolják - idézi a Dow Jones hírügynökség a Morgan Stanley pénzintézet ajánlását. Az elemzőház szerint a forint árfolyamának gyengülése jó belépési lehetőséget ad rövid befektetési pozíciók felvételhez. 

BEMUTATKOZTAK AZ E3-ON A JÖVŐ VIDEOJÁTÉKAI

A Los Angeles-i E3 nulladik napján magyar idő szerint keddre virradóra a Sony, az EA és a Ubisoft játékkiadó is bemutatta, milyen játékokkal próbálja majd elnyerni a játékosokat 2015 végén és 2016-ban. Lesz Uncharted 4, elképsztőenk látványos Star Wars Battlefront, a régóta készülő The Last Guardian, és még sorolhatnánk. Összefoglalónkat itt találja.

MAGYAR NŐ A NEMZETKÖZI MENSA ÉLÉN

Magyar elnöknő vezeti a világ legintelligensebb embereit összefogó, világszerte mintegy 130 ezer tagot számláló nemzetközi Mensa szervezetet júliustól. Balanyi Bibiána a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott. Balanyi 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és tíz évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; négy évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért.