Jobb, mint a tévében!

2012.07.27. 12:50

Minek töltené ezt a nagyszerű péntek estét a televízió bámulásával, amikor nálunk el is olvashatja a Danny Boyle által rendezett olimpiai megnyitóünnepség közvetítését? Borzalmas viccek, rengeteg haszontalan ismeret, divat- és fingásszakértő segíti a minél kulturáltabb, ugyanakkor szakmai szórakozást.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jó tudni, hogy nem csak a magyarok kénytelenek csúf cuccokat magukra ölteni, a spanyolok ugyanis már az olimpia kezdete előtt megnyerték a bénaruha-bajnokságot. Egyik kenusuk, Saul Craviotto Twitterre ezzel a szöveggel rakott fel képet magáról: "Itthon, most próbálom fel az olimpiai egyenruhát. Az a legjobb, ha nem mondok véleményt, ezt inkább rátok hagyom." A csiricsáré kollekciót az orosz Bosco tervezőinek köszönhetik, ők felelősek az orosz és az ukrán csapat ruháiért is. Mindenesetre érdemes figyelni a spanyol csapatot a megnyitón, talán meglátjuk a szemük csillanásában a bensejükben pityergő kisgyereket, akire a gonosz nagynéni rákényszerítette a ronda ünneplőt.

    Twitter
    Twitter
  • A jamaikaiak a forma-, a verseny- és felvonuló-dresszek tervezését stílusosan Bob Marley divattervezőként is működő lányára, Cedella Marleyra bízták, akinek besegített az ország sprintcsillaga, a háromszoros olimpiai bajnok Usain Bolt is. Ez az egyik legjobban sikerült szett az összes közül.

  • A sokat kritizált egykori Megasztár-stylist, aki manapság idősödő nőket szed ráncba jó sok pénzért, Facebook-oldalán akadt ki a magyar formaruhán. Az egy dolog, hogy jelentős késéssel, ami viszont sokkal viccesebb, hogy ezt írta:

    "Itt álljunk meg egy szóra!!!! - ahogy Grétsy tanár úr mondaná. Én elhiszem, hogy "divat a magyar", de miért nem lehet a magyar sportolókat egyszerűen csak csinosan felöltöztetni???? Mondjuk, ahogy Ralph Lauren teszi az amerikaikkal. Ott például nem láttam indián fejdíszt vagy rodeó nadrágot...de békepipát sem."

    Ralph Lauren egyébként tényleg lenyűgöző kollekciójában valóban nincs indián fejdísz, de az 1936-os berlini olimpián még simán bevállalták.

  • Ez pont ilyen, Michelle Obama jótékonyságból kapura lő, a háttérben David Beckham koncentrál félmosollyal.

  • Ugye, milyen borzongató érzés nem együtt bámulni azzal az egymilliárd emberrel, aki most a tévén nézi? Mi már beosontunk a stadionba, ahol a focipályára idilli angol tájat építettek tanyával, gyeppel, kerítéssel, a stadion légterében pedig bodros bárányfelhők lebegnek.

  • A kiszivárgott hírek szerint rengeteg élő állat is szerepel majd a Danny Gettómilliomos Boyle által rendezett nyitó műsorban. Az állatvédők persze azonnal vinnyogni kezdtek, Boyle azzal próbálta megnyugtatni őket, hogy az állatok a műsor elején fognak csak megjelenni, még természetes fénynél, és mire bejönnek az erős fény- és hangeffektusok, már elszállítják őket. Mintha az ember nézőket nem érnék ugyanazok az effektusok.

  • Ha jól lárom, két tehenet és két birkát vezettek be a pályára. A tehenek sajnos eléggé gyámoltalanok, ha felállt védelemmel találják szemben magukat.

    2012-07-27T192430Z 1116885431 LM2E87R1HWI2F RTRMADP 3 OLY-OPEN-C
    Fotó: Dylan Martinez / Reuters
  • Ember és állat együtt borzong: a brit hadsereg műrepülői húztak el az előbb az Olimpiai Stadion fölött.

    149359167
    Fotó: Cameron Spencer / Europress / Getty
  • A britek megint nem vicceltek, ma este bármi megtörténhet, ugyanis a ceremónia rendezője Danny Boyle. Bízunk benne, hogy a brit humor és a hollywoodi profizmus csodálatos szerelemgyereke születik meg a londoni megnyitón.

    Danny Boyle
    Danny Boyle
  • hajtottak be a pálya közepébe. A műsor igazából már most elkezdődött, ugyanis néha hangos zene szól, ami elhalkul és átmegy madárcsicsergésbe, a közönség meg hevesen reagál mindenre.

  • Sajnos hajat vágatni is lehet a sportolók szálláshelyén, a Twitteren dokumentált áldozatok közül az első a jamaikai gátfutó, Nickiesha Wilson.

  • Kevesebb, mint 20 perc van hátra a ceremónia kezdetéig. A stadionban gyülekező tömegnek mikrofonos animátorok mutatják meg, hogyan tudnak részt venni a műsorban. Lesznek ugyanis interaktív részek, például nagy, színes labdákat és kék zászlókat adogathatnak körbe a lelátón.

  • És indul a műsor. Elfogultak vagyunk, sokat várunk Danny Boyle-tól, akinek el kéne feledtetnie a kínaiak totalitárius showműsorát.

  • 79656533
    Fotó: Popperfoto / Europress / Getty
  • Valamiért most különösen fontosnak érzik az olimpikonok, hogy megmutassák a nagyvilágnak, milyen laza és vicces figurák is ők. Persze nem lehet könnyű folyton olyan képeket visszanézni magukról, amiken orrcsipesszel, vigyorogva, sírva vagy üvöltve látszanak, mégis túlzásnak tűnik ez a fotósorozat a sportolókról, melyet az instagramra toltak ki az elmúlt napokban. Viszont érdemes figyelni az Athletes Hubot, itt jelenleg 2000 olimpikon tweetjeit és Facebook-bejegyzéseit követhetik nyomon, és a fejlesztők úgy számolnak, ez a szám felmehet 5-6000-re is.

  • Már a helyén ül Cameron miniszterelnök, a felesége Samantha, Anne hercegnő és William Hague külügyminiszter. Befutott férfiszerelmem, Boris Johnson,a  világ legszellemesebb polgármestere és felesége, a lakóparknevű Marina. De ott bámul Rowan Williams canterbury érsek is.

    2012-07-27T195214Z 1942389137 TB3E87R1J6T0M RTRMADP 3 OLY-OPEN-C
    Fotó: Suzanne Plunkett / Reuters
  • de szokás szerint nem értenek semmit.

  • Ezen az olimpián olyan sok jó nőt láthatnak majd,  hogy alig győztük kiválogatni a legjobbakat. A teniszezők saját galériát kaphatnának, úgyhogy ahhoz, hogy a focisták és a pályakerékpárosok ne szoruljanak ki összeállításunkból, kénytelenek voltunk kiválasztani közük a két legszebbet. Az olimpikonnők között két olyan szépség is van, aki az élsportolás mellett modellkedik is.

  • A Temze és kis csatornák fölött száguldott a kamera, aztán vonatoztunk, repültünk sokat, kriketteztünk, aztán megint visszatértünk aTemze fölé, hogy a végén befussunk a stadionba.

    2012-07-27T195045Z 84176244 LM2E87R1J4A41 RTRMADP 3 OLY-OPEN-CER
    Fotó: Mike Blake / Reuters
  • Nem viccelünk ám, tényleg egy magyar nő, Kiss Angéla arca lesz látható mindenfelé a megnyitón, mégpedig az országok tábláját hordozó hoszteszek ruháján. A Londonban élő író önkéntes fellépőnek jelentkezett az olimpia megnyitóünnepségére, bár elmondása szerint nem tud táncolni, és még ritmusérzéke sincs. Ennek ellenére dobosként lesz jelen a ceremónián, és ami még fontosabb, hogy az arca pontosan a hoszteszek ruhájának közepén lesz látható. Facebook-oldalán még térképet is posztolt, ahol nyomon lehet követni, mikor merre láthatjuk arcképét az ünnepség során. Azt is megtudtuk, hogyan került Angéla a hoszteszek hasára:

    "Tavaly télen az egyik meghallgatás végén Sarah Hardy fotóművész tömegfotókat készített rólunk. Hogy mindezt miért csinálták, akkor vált világossá számomra, amikor a múlt héten, a főpróbán elsétált mellettem a Finnország tábláját vivő lány, és a ruhán, amit viselt, egyszer csak észrevettem az arcomat. Nem akartam hinni a szememnek! A döbbenet csak fokozódott, amikor rájöttem, hogy nem csak Finnországén, hanem az összes ruhán ott van az arcom."

    Keresse ön is Kiss Angélát!
    Keresse ön is Kiss Angélát!
  • megy a visszaszámlálás.

  • az integető Bradley Wiggins, a Tour de France első brit győztese, aki megkondítja a világ legnagyobb működő harangját.

  • közben a focipályán elhelyezkedő idilli brit tájban idilli parasztok méhészkednek.

  • A megnyitón eddig minden nő kövér, a gyermekkórus tagjai viszont kifejezetten soványak. Danny Boy, I love you so.

  • egy omnibuszt, köcsögkalapos fickók mászkálnak.

  • Shakespeare Viharjából idézi Calibant, a szigetről. Értik, a Sziget!!!

    2012-07-27T200715Z 1920547130 TB3E87R1JVU0Q RTRMADP 3 OLY-OPEN-C
    Fotó: Suzanne Plunkett / Reuters
  • mert rengeteg munkás mászkál és táncol, a hatalmas tölgyfa pedig felrepült az égbe. Változott a táj, az iparosítás percek műve volt.

  • már zakatolnak a gépek, növény alig maradt, az állatok is elmentek relaxálni. És most eltüntetik a gyepet és egy hatalmas kémény emlekedett ki a földből.

  • A feudalista köcsögök leléptek az indokolatlanul magasra nőtt fűről, na mi lesz most?

  • dől a füst, most nem lennék a veszélyezetett fajok helyében.