Ez a poszt a következő Percről percre része:

Törökék 7300 méteren a Himalájában

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Országház Vadásztermében kedden a Szófiában jövő hét pénteken kezdődő siketlimpián induló magyar sportolók ünnepélyes fogadalomtételére került sor, a győztesek több mint tízmillió forintot kapnak majd. A fogadalomtétel szövegét Túróczy Erika asztaliteniszező és Máthé Gábor teniszező mondta el jelbeszéddel. A szófiai siketlimpián 13 sportágban 56 magyar sportoló indul. A legutóbbi, 2009-es tajvani játékokról két arany- és 3 bronzéremmel tért haza a magyar csapat.

  • A kétszeres olimpiai bajnoknő 12 év kihagyás után ismét versenyzett, négy számban indult és mind a négyet megnyerte a hétvégén megrendezett Mesterek Magyar Bajnokságon, Szolnokon.

    „Az egész úgy indult, hogy megkértek, álljak rajthoz mix kategóriában K-4 200 méteren” – meséli a néhány hónapja az MTK-nál edzőként dolgozó Kőbán Rita. A vége pedig az lett, hogy két párost és két négyes is ment, és mind a négy versenyszámot megnyerte.

    „Két hónapja szálltam vízre a tanítványaimmal. Ennek azért tavaly ősszel már volt némi előzménye, akkor eveztem két hónapot, viszont előtte 12 évig hajóban sem ültem. Az erőm megvan, de az állóképességem még finoman szólva sem a régi.”

  • cikkünk a témában:

    A közmédia közvetíti a birkózó-vb-t

    A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) úgynevezett host broadcasterként közvetíti a szeptember 16. és 22. között megrendezendő budapesti birkózó-világbajnokságot. Az MTVA keddi közleménye szerint a három fogásnem (kötöttfogás, szabadfogás, nők) összesen 21 súlycsoportjának küzdelmei mindennap kiemelt helyet kapnak a közmédia felületein. A Papp László Sportarénában megrendezendő világbajnokság az áprilisban rendezett cselgáncs Európa-bajnokság és az augusztusi vívó-vb után idén a harmadik nagy világverseny lesz, amelyet az MTVA host broadcasterként közvetít.

  • A Chelsea-vel Ázsiában haknizó portugál edző szerint augusztus végéig, amikor az átigazolási piac zárul, nem sok értelme van arról beszélni, kik lehetnek a klub játékosai, egyelőre a jelenlegi keretből akarja kihozni a legjobbat.

    Meglátjuk, kit tudunk még igazolni addig, de arra koncentrálok, hogy a már meglévő játékosainkra koncentráljak. Igazi élmény velük dolgozni. Régóta hiányzott már ez a fajta munkakapcsolat, nemcsak nekem, nekik is. Eltelt egy hét, és nagyon boldog vagyok, mert a srácok fantasztikusak.

    Áradozott a portugál a fiatal Chelsea-keretről. A londoni klub Európa Ligát nyert a múlt szezonban, Mourinho erről azt mondta, nagy csalódás lenne, ha ebben a sorozatban védenék meg a címüket, ő egyáltalán nem akar szerepelni az EL-ben.

  • A csakfoci szerint a holland csapat edzőjének tetszett a liverpoolos Adorján Krisztián játéka, ezért kölcsönvennék a következő szezonra az angoloktól. Az U21-es válogatott magyar játékos ügyében már meg is kezdték a tárgyalásokat.

  • A gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez egy speciális korrekciós intézetben lesz a tárgyalásig, napi egy órát van levegőn, a többi rabtól teljesen elkülönítve tartják bent. A Boston.com szerint az NFL-es igyekszik formában tartani magát, guggolásokkal, felülésekkel és fekvőtámaszokkal edz cellájában. Meghallgatása a jövő héten kezdődik.

  • Spanyol lapok úgy tudják, Manchester City közel áll a megegyezéshez a Sevillával, hogy leigazolja a spanyol válogatott csatárt. Negredo állítólag 25 milliórt válthat klubot. A Citynél továbbra is képben van Jovetics, és Ibrahimovicot is megvennék.

  • Raúl Albiol is Rafa Benítez csapatában köthet ki, legalábbis erről ír a Gazzetta dello Sport. A védőt a Valencia és az Atlético Madrid is vinné. Ha összejönne az üzlet Albiol lenne a második játékos – Jose Callejon után – aki a Realból szerződik a Napolihoz a nyáron, az olasz klub Gonzalo Higuaín esetleges szerződtetéséről is tárgyal.

  • A hétfő reggeli orvosin találkozott a keret, a rutinvizsgálatok után délután Ancelotti már az első edzést is levezényelte.

  • A székesfehérvári klub egy kört sem ment az Európa Ligában, ami hatalmas csalódás, de Tóth Balázs már tudja, hogyan feledtethetnék a kudarcot a szurkolókkal.

    Sokat beszélgettünk róla José Gomes vezetőedzővel. Mindannyiunknak magunkba kell néznünk és rájönnünk arra, hogy miben hibáztunk, mit kellett volna másképp, jobban csinálnunk. Ezeken a dolgokon pedig javítanunk kell. A szurkolókat pedig szeretnénk bajnoki címmel valamint kupákkal kárpótolni a szezon végén, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön!

  • Lékó Péter döntetlennel zárta kedden a pekingi sakk Grand Prix-versenyt, melyen így egyedüliként maradt veretlen a mezőnyben. A torna honlapja szerint a magyar nagymester a 11. fordulóban az előtte fél ponttal álló orosz Alekszandr Griscsuk ellen ült asztalhoz. Lékó ezúttal a sötét bábukat vezette, s már a 19. lépés után remiben állapodott meg riválisával. A szegedi versenyző egy győzelemmel és tíz döntetlennel, összességében hat ponttal zárta a tornát.

  • Az Everton megegyezett a spanyol Granadával, és 4 millió fontért megszerzi a baloldali védőt Guilherme Siqueirát, akit a Galatasaray szívesen leigazolt volna. Így ha Leighton Baines a Manchester Unitedhez igazol a liverpooli klub a spanyollal pótolhatja.

  • Egyre jobban megy a játék a Schalkéban, aminek nagyon örülök. Alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon! Sokat jelent nekem, hogy ennyien bíztattok, köszönöm!

    Üzente a magyar csatár Facebook oldalán. Szalai már gólt is rúgott a csapat egyik felkészülési meccsén.

  • Kedden véglegesítették a második számú európai kupasorozat, az Európa Kupa mezőnyét, mely a hét, az Euroliga selejtezőtornájáról kieső együttessel együtt 48 csapatot számlál majd ebben a szezonban, írta a kezdő5.hu. A szervező, az ULEB végül egy magyar csapatnak, a bajnok Alba Fehérvárnak adott jogot az alapszakasz-csoportkörben való indulásra, míg az ezüstérmes Szolnoki Olaj KK végül nem kapott szabadkártyát, így marad az EuroChallenge-ben, három másik magyar klubbal, a hazai meccseit Salgótarjánban játszó Jászberénnyel, a Körmenddel és a Pakssal.

  • 25 milliót korábban egyetlen saját nevelésű játékosért sem kapott a klub, az eddigi rekordot Ivan De La Pena tartotta, akit a Lazio vitt el 15 millió euróért még 1998-ban. Arteta is dobogós, őt 10 millióért adták el a Celticnek.

    A Barcelona még a 25 milliós összegen felül is kereshet a játékosból, a Bayernnel ugyanis egy barátságos meccsről is megegyeztek, az ebből befolyó tévés jogdíjak a katalánokhoz mennek.

  • A milliárdos csapat állítólag a Serie A-ból kiesett Siena kapusát, Gianluca Pegolót nézte ki. A játékos szabadon igazolható, várhatóan péntekig meg is egyezik a Monacóval. Az orosz tőkéből szponzorált klub eddig megszerezte Falcaót, a barcás Abidalt, a Portótól James Rodriguezt és Moutinhót.

  • José Mourinho korábbi segítője közös megegyezéssel távozik a sztárklubtól. Aitor Karanka még három napig marad a csapatnál, spanyol lapok szerint akár vezetőedzői munkát is kaphat máshol.

  • A Bors szerint 220 millió forintért vásárolhatja meg a szlovákiai vállalkozó, Csörgő György a budapesti klubot. A gabonaszállítmányozással foglalkozó üzletember állítólag szerda éjfélig vár az MTK vezetőinek válaszára.

  • Úgy fest, a Napoli elnökét lepte meg a legjobban, hogy az uruguayi Cavaniért ekkora összeget, 64 millió eurót fizetett nekik a francia bajnok PSG. Antonio de Laurentiis szerint a Real Madrid vagy a Chelsea biztosan nem áldozott volna ennyi pénzt egyetlen futballistára.

    A klubelnök elmondta, ha nincs a szezonról szezonra növelt kivásárlási záradék a játékos szerződésében, akkor meg sem fordult volna a fejében, hogy megváljon tőle, mert nem etikus, hogy egyes klubok mindenkit megvásárolhatnak kedvükre.

  • A Szeged pályázna a megszűnt Atlético helyére

    Az Atlético Madrid múlt heti csődje és megszűnése után az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) még nem döntött arról, hogy miként tölti fel a férfi Bajnokok Ligája főtábláját. A spanyol klub eredetileg a B csoportba kapott besorolást, ám kiesésével módosulhatnak a selejtezős párharcok. A Szeged selejtezőt játszik, de azt szeretnék, ha a Matelurg Szkopje elleni esetleges továbbjutás már egyből BL-főtáblát érjen.

  • A katalán Sport ezzel a címmel tájékoztatott a PSG brazil hátvédjével kapcsolatos helyzetről, ez pedig mindent el is mond. A Barcelonának gyakorlatilag semmi esélye nem maradt, hogy hátvédsorát a Konfederációs Kupát megnyerő csapat játékosával erősítse meg.

    A klub állítólag mindenben megegyezett a játékossal, miközben a PSG és a Barcelona egymásra mutogat, miért nem tudtak dűlőre jutni. Állítólag harmincmillió euró körüli összegért jöhetett volna létre az üzlet.

  • Új edzővel, az eddig az utánpótlásért felelős Fabio Liveranival folytatja a felkészülést a Genoa, amely már eddig is öt új játékost igazolt és még továbbiak szerződtetését tervezi, írta Itasportpress. A szakember már arról is beszélt, hogy kikre nem számít a övetkező szezonban. Ezek között van Tőzsér Dániel is, aki 2012-ben a Genktől érkezett a Serie A-ba. A magyar játékost sorsa így bizonytalan, egyelőre az angol másodosztályban szereplő Watford érdeklődött iránta.

  • Ezt állítja Sandro Rosell, a Barcelona elnöke, reagálva Pep Guardiola múlt heti nyilatkozatára. A Bayern-edző azt mondta, Tito Vilanova betegségét használták fel, hogy őt támadják, és nem hagyták békén New Yorkban sem. A Barca-vezér szerint ez nem így van.

    Amit Pep állított Tito betegségével kapcsolatban, az nem igaz. Hangsúlyozom, senki sem használná fel Vilanova betegségét ilyen célokra. Amióta elbúcsúzott a klubtól, csak egyszer kerestem, gratuláltam neki, hogy kinevezték a Bayernnél. A hétvégén volt egy beszélgetésünk, de ez magánügy.

    Az elnök nem szeretné, ha a szurkolókat megosztaná a történet, azt kérte, továbbra is tiszteljék Pepet. Rosell elmondta, nyilvánvaló volt számukra, hogy Thiago Alcantara a Bayernhez akar igazolni, hogy Guardiolával dolgozhasson, ezért nem is nagyon marasztalták.

  • 17.00, Budapest, Hidegkuti Stadion: MTK–Vasas (II.)

    18.00, Muraszombat (Szlovénia): Ferencváros–Leeds United (angol, II.)

    18.00, Bükfürdő: Diósgyőr–Hapoel Ramat Gan (izraeli II.)

    19.30, Mechelen (Belgium): KV Mechelen (belga)–Újpest

  • Nem túl hálás feladat. Legalábbis ezt állítja a Los Angeles Lakerstől viharosan távozó Dwight Howard, aki a Houston Rocketshez írt alá. Most tovább ásta a szakadékot kettejük között.

    Hogy kemény volt-e Kobe-val együtt játszani? Nagyon kemény. Megvoltak a nézeteltéréseink, és voltak nagy pillanataink is együtt. Mindenki tudja, Kobe szeret pontokat szerezni. De nem ezért jöttem el a Lakerstől. Úgy érzem, Houston sokkal jobb hely a karrierem szempontjából.

  • Csütörtökön kezd a Győr női kézicsapata

    Csütörtökön kezdi a felkészülést a következő szezonra a Bajnokok Ligája-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A Győrben edzőtáborozó olimpiai és világbajnok norvég válogatottal július 27-én, 17 órakor lesz edzőmérkőzés. Ezt követi egy külföldi edzőtábor és több felkészülési összecsapás. A csapat augusztus 23-25-én Győrben vesz részt a PWC Handball Fiestán, amelyen európai élcsapatok mérik össze erejüket. Az ETO mellett a szlovén Krim Ljubljana, a macedón Vardar Szkopje, a francia Metz, a német HC Leipzig és az orosz Rosztov-Don szerepel a háromnapos tornán.

  • A Manchester United hétfőn harmincmillió eurót ajánlott a barcás Fabregasért, de a Guardian szerint nem a spanyol játékos az egyetlen célpontjuk, a középpályára szeretnék megszerezni az Everton belga középpályását, Marouane Fellainit is.

    David Moyes jól ismeri a fiatal belgát, éveken át edzette őt az Evertonnál. A Times és a Guardian is úgy tudja, a két igazolásra közel 60 millió eurót szánna az angol bajnok.

  • A MotoGP-ben szereplő Dani Pedrosa, aki a hétvégén megint hatalmasat bukott és törött kulcscsontjára sérült rá, twitter üzenetben tudatta, hogy jól érzi magát és szinte biztosan ott lesz a hétvégi, Laguna Secában rendezendő vb-futamon.

  • Portugál lapok szerint még a nyáron összeházasodik a Real-sztár Cristiano Ronaldo és modell barátnője, Irina Shayk. Állítólag a lagzi Portugáliában, Porto Santo közelében lenne, a pontos időpont még nem ismert. A futballista már három éve van együtt Irinával, a nyáron is együtt nyaraltak.

    Irina Shayk: The FACE of Beach Bunny Swimwear 2013
  • Wayne Rooney-ra csak Van Persie helyetteseként számítana David Moyes a Manchester Unitednél a következő idényben, ezért az angol lapok szerint újra él a Chelsea-Rooney-szál. A londoniak fiatal középpályása, Eden Hazard például örömmel játszana együtt az angol válogatott támadóval.

    Rooney óriási igazolás lenne. Nagy játékos, aki már elég tapasztalt, mégis, huszonhét évesen fiatalnak számít. De sajnos nem rajtam múlik az üzlet.