Ez a poszt a következő Percről percre része:

Megbukik a 100 milliós Bale-üzlet?

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Péntek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A színész és profi pankrátor Dwayne Johnsonról készült egy kis videó, amint erőt emel, és közben még viccelődni is van ideje.

  • A lombardiai Coppa Agostini országúti versenyen a magyar bejegyzésű kontinentális csapat, az Utensilnord-Ora24.eu szezonja egyik legnagyobb sikerét érte el az olasz Marco Zamparella 3. helyével; a győzelmet a Lampre-Merida menője, Filippo Pozzato szerezte meg.

  • Három egységgel lesz jelen a dél-koreai Csungdzsuban vasárnap kezdődő evezős-világbajnokságon a magyar csapat. A könnyűsúlyú egypárevezős Galambos Péter elmondta,

    Borzasztóan erős mezőny lesz Dél-Koreában. A címvédő dán Henrik Stephansen mellett ott lesz az a francia is, aki a világ eddigi legjobb idejét húzta. A 27 induló közül hét-nyolc olyan evezős van, aki nyerhet

    A Tisza Evezős Egylet duója, a kormányos nélküli kettesek között vízre szálló Simon Béla és Juhász Adrián, valamint az egypárevezősök között érdekelt Széll Domonkos is indul a vb-n. Előbbi egység a 6-10. helyet célozza meg, Széll pedig a legjobb 12 közé szeretne kerülni.

  • A DVSC sem a Sporttörvényt, sem az MLSZ szabályait nem kívánja megszegni

    Üzente a debreceni klub arra a szurkolói felvetésre, hogy a vezetőség ítélje el a szurkolói regisztrációt, és akkor teljes létszámban megy ki a tábor a Ferecváros elleni meccsre.

    A szurkolói regisztráció Európa számos országában alkalmazott és elfogadott gyakorlat. Magyarországon, a Sporttörvény és a MLSZ előírásai alapján, 2013. július 1-től kötelező a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a névre szóló jegyértékesítés. Klubunk, hogy teljesítse a bajnokságban való részvétel feltételeit, a nevezés benyújtásával kötelezettséget vállalt arra, hogy elfogadja és betartja mind a Sporttörvényt, mind pedig a MLSZ valamennyi döntését és szabályzatát. A labdarúgó szövetség felé mindent megteszünk azért, hogy szurkolóink világos és megfelelő garanciákat hordozó szabályok mentén látogathassák a meccseket, azonban a törvényi és a szabályzati előírásokat kivétel nélkül betartjuk, és be fogjuk tartani.

  • A Ferencváros új szabályokat vezet be mind az idegenbeli jegyárusítással, mind a molinókihelyezéssel kapcsolatban, írja az FTC hivatalos honlapja. Röviden:

    • Idegenbeli meccsekre csak szurkolói kártyával lehet jegyet venni
    • Minden transzparenst, koreográfiát és zászlót engedélyeztetni kell

    A változtatásokról bővebben is olvashat.

  • 2014-ben, a Forma-1-hez hasonlóan, már három szakaszból fog állni az időmérő a WTCC-ben, az utolsóban azonban csak 1-1 kört tehet meg az öt legjobb pilóta. Ennek ellenére a fordított rajtsorrend megmarad az első 10 versenyző között.

    A versenyek egységesen 60 km hosszúak lesznek (eddig 50 és 60 km közé estek a futamok), és lesz egy rejtélyes, speciális kupa is, melyért a pilóták versenyezhetnek.

  • Fatim Terim lett a török futball válogatott új kapitánya. A törökök a magyarokkal vannak egy csoportban, lemaradva a 2.-3. helyezett magyaroktól és románoktól, de még ők is mennek Bukarestbe, akárcsak a magyarok. Terim a hírek szerint nem kér fizetést a munkájáért.

    Terim továbbra is a Galatasaray vezetőedzője marad, májusig párhuzamosan tölti be a szövetségi kapitányi posztot.

  • A tuttolegapro.com szerint Roberto Mancini másik fiát, Filippót is tesztelték próbajátékon a Budapest Honvédnál. Filippo, akárcsak Andrea, apja klubjainak utánpótláscsapatainál játszott, így megfordult az Internél és a Manchester Citynél is. Miután a Honvéd nem tartott rá igényt, jelenleg a harmadosztályú Gubbiónál próbálkozik szerződéshez jutni.

  • Hernandezt megvádolták a gyilkossággal

    Az attleborói bíróságon gyilkosság miatt emeltek vádat az NFL-es Aaron Hernandez ellen csütörtök este, a vád szerint ő ölte meg június 17-én a huszonhét éves félprofit, Odin Lloydot.

  • Willian, Lamela és Pjanic ügye sincs még lezárva, de a román Vlad Chiriches neve is felmerült a Tottenham csapatánál. A 23 éves védő a Steaua Bucurestiből igazolhat Angliába.

  • Marouane Fellaini, az Everton középpályása még idén nyáron klubot váltana, mert attól tart, hogy a 2014-es világbajnokság után olyan magasra szökne az értéke, hogy senki nem tudná megvenni a liverpooli csapatból. A 25 éves belgát Lieghton Bainesszel együtt vinné a Machester Unitedbe korábbi edzője, David Moyes, az Everton azonban nem szívesen adná őket.

    Belgium jelenleg vezeti a selejtezőcsoportját, három ponttal megelőzve a 16 pontos Horvátországot, és másodiknál rosszabb helyen már nem zárhat a csoportban.

  • Hátulról beletérdelt Poliba az edzésen.

  • Már csak 10 napja van arra Arsene Wengernek, hogy megerősítse keretét, miután eddig senkit nem tudott leigazolni idén nyáron. Felbukkant azonban a csapatnál Mathieu Flamini, akinek lejárt a szerződése a Milannál, így ingyen igazolható. A középpályás 2008-ig játszott Wenger csapatában, onnan szerződött Olaszországba.

    Yohan Cabayéhoz is közelebb került az Arsenal, miután a francia L'Equipe szerint a PSG kiszállt a Newcastle csatáráért folyó harcból. Ugyanakkor a Newcastle állítólag csak 25 millió fontért engedné el francia támadóját, így könnyen lehet, emiatt mondott le róla a PSG.

  • A Nemzeti Sportnak adott rövid interjújában a BL-selejtezős csatár, Szalai Ádám, azzal magyarázta a Schalke jelenlegi teljesítményét, hogy a csapat védekezése (ebbe magát is beleérti) nem megfelelő.

    labdavesztés után sokkal hatékonyabbnak, agresszívabbnak kell lennünk, különben olyan gólokat kapunk, mint Wolfsburgban vagy a PAOK-tól

    - mondta. A PAOK-kal a jövő kedden játsszák a visszavágót, amit az idény egyik legfontosabb párharcának nevezett.

  • Nem lélegezhet fel Brendan Rodgers annak ellenére, hogy az Arsenal végleg letett Luis Suarez megszerzéséről. A Liverpoolnál attól tartanak, hogy az uruguayiért a Real Madrid fog bejelentkezni.

    Biztos vagyok benne, hogy az átigazolási időszak utolsó napjai eseménydúsak lesznek. A nyár során többször is úgy tűnt, hogy Luis távozik tőlünk, de 11 nappal az átigazolási időszak lezárulta előtt nagyon nehéz lenne pótolnunk őt.

  • Még meg sem tette harmadik ajánlatát José Mourinho Wayne Rooneyért a Manchester Unitednak, David Moyes máris elutasította azt. A Chelsea korábban 22, majd 30 millió fontot kínált a támadóért.

  • Ma lenne 84 éves Czibor Zoltán. Az 1929 augusztus 23-án született vb-ezüstérmes futballista az Aranycsapat tagja , olimpiai bajnok, a válogatottban 43-szor szerepelt és 17 gólt rúgott.

  • Közös megegyezéssel szerződést bontott az MKB Veszprém csapata és Marco Oneto. A chilei beállós tavaly érkezett Veszprémbe, a csapat honlapja szerint a német Magdeburgnál folytatja majd.

  • Manuel Pellegrininek nagyon kellene egy középső védő a Manchester Cityhez, miután Kompany, Richards és Nastasic is sérült, emiatt pedig csak Lescott bevethető. A célpontja pedig Martin Demichelis, aki alig egy hónapja igazolt ingyen Pellegrini korábbi csapatából, a Malagából az Atletico Madridhoz. A spanyolok 5 millióért adnák el az ingyen szerezett védőt, a City azonban maximum hármat adna érte.

  • Godin nem akarta Messit bántani

    Diego Godin magyarázkodik. Szerda éjjel a spanyol Szuperkupa-döntő odavágóján Messi megsérült, amire az uruguayi Godin is gyorsan reagált, jelezte Messi védőjének, hogy hol lehet az argentint gyötörni. A Marca szerint azonban Godinnak nem volt szándéka, hogy Messit rugdossák, mint egy uruguayi rádiónak Godin elmondta, nem volt benne rosszindulat, csak arra kérte a védőt, hogy szorosabban fogja az aranylabdást.

  • Teszi fel a kérdést minden magára valamit adó rajongó. 100 millió? 91 millió + még egy játékos? Euró vagy font?  Nem valószínű, hogy ezeken múlik az átigazolás, ezek aprópénznek tűnnek a teljes összeghez képest. Szakértőnk szerint a háttérben a Tottenham időhúzása áll, hogy még azelőtt megegyezzen Bale utódjaival, hogy bejelentenék a Reallal az üzletet, mert gyorsan felverheti az utódjelöltek árát, ha kiderül a kérőről, hogy sok pénz állt a házhoz.

  • A spliti MMA, Grappling és Pankration felnőtt világkupa és a korosztályos világbajnokságon Laczkó Balázs főhadnagy egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett, írja a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

    Ez a verseny számomra nagyon fontos volt, hiszen már régóta képviselem hazánkat nemzetközi versenyeken, és most végre sikerült igazán  a csúcsra felérnem

    - mondta Laczkó.

  • Ilyen, amikor Ronaldo viccel

    Szegény Arbeolának sosem volt kiváló a kapcsolata Ronaldóval, és még a nyári átigazolási szezon sem segített rajta, nem kell senkinek, erre Raul búcsúmeccsén Ronaldo még a fülét is meghúzza. Hát ki érti ezt?

    CR7 Arbeloával viccelődött
  • A tizedik lett a magyar válogatott a Budaörsön és Érden zajló U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon. A csütörtök esti helyosztón 35–29-re kikapott Brazíliától a magyar csapat. A péntek esti döntőben (Érd, 17 óra) Dánia és Horvátország csapata csap össze.

  • A rossz időjárás miatt félbeszakadt pénteken a női döntő a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságon. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, a nagy esőzés és a viharos időjárás miatt a vívás és az úszás után megszakították a küzdelmeket. A két döntős magyar közül az Európa-bajnok Földházi Zsófia 1940 ponttal a 20., míg Kovács Sarolta 1920-szal a 23. helyen áll. A férfiaknál Marosi Ádám, Kasza Róbert és Demeter Bence jutott a 36-os döntőbe.

  • Bár már 2008 óta nem szerepelt az olasz válogatottban, Cesare Prandelli azonban a Sky Sports Italiának tett említést arról, hogy a rutinos játékosokkal is számolna jövőre a világbajnokságon. A 39 éves Alessandro Del Piero mellett Antonio Di Natale és Francesco Totti neve is felmerült a szövetségi kapitánynál. A 91-szeres válogatott Del Piero jelenleg az ausztrál Sydney FC csapatában játszik.

  • A napi jó hír, hogy ismét képernyőre kerül Konta Barbara, egykori sorozatsztár, és hogy még jobb legyen a kedvünk, olasz focit fog kommentálni, és műsort vezetni szombatonként és hétfőnként a Sportklubon. Itt egy fotó róla, azoknak, akik már elfelejtették (Sebők és Lisztes fogja közre).

  • A Chelsea után a Real Madridnál is bejelentkezett a világ legjobban kereső labdarúgója, Samuel Eto'o, akinek minden bizonnyal mennie kell az orosz Anzsitól magas fizetése miatt. Eto'o korábban felajánlotta szolgálatait a Chelsea-nél dolgozó José Mourinhónak is, akivel még az Interből ismerik egymást, ám konkrét ajánlat híján a Real Madridot is felkereste. A kameruni a Real saját nevelésű játékosa, ám végül mégis a rivális Barcelonában futott be.

  • Az olasz harmadosztályban szerelpő Paganese ismét bejelentkezett a Napoli magyar játékosáért, Novothny Somáért, akit egy szezonra vennének kölcsön. A 19 éves csatár azonban jól szerepelt a felkészülés során, és könnyen lehet, hogy bizonyítási lehetőséget kap a Napoli első csapatában Rafa Benitez vezetőedzőtől.

  • Az Ascolitól távozó Feczesin Róbert ma már alá is írhat a Serie B-ben szereplő csapathoz.