Kozák Danuta már négyszeres olimpiai bajnok

Az olimpia tizenharmadik napja

Index
2016.08.18. 15:59

Összefoglaló

A negyedik kajakaranyát is megszerezte Kozák Danuta, ilyen még nem volt a magyar sport történetében
Sastin Marianna és Németh Zsanett kiesett birkózásban, Szabó Barbara magasugrásban járt ugyanígy a selejtezőben
Lement a rangsoroló vívás az öttusázóknál, a nőknél Kovács a 15., Földházi a 33. helyen zárt, a férfiaknál Demeter a 12., Marosi a 24. lett.
A triatlonos Faldum Gábor az eddigi legjobb magyar eredménnyel 20. lett
A férfiak az 5. helyért vízilabdázhatnak majd szombaton, miután kiütötték a helyosztón Brazíliát. Görögország lesz az ellenfelük.
Usain Bolt megnyerte a kétszáz métert is, már nyolcszoros olimpiai bajnok
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az atlétikai versenyek egyetlen csütörtöki magyarja, Szabó Barbarának meggyűlt a baja a 185 cm-es magassággal. Harmadszor sem tudta megugrani, így 180 cm-rel fejezte be a versenyt, csoportjában a 16., utolsó lett és kiesett.

  • Ma is hasonló különbség várható.

  • A 63 kilogrammosok között szereplő Sastin Marianna a selejtezőben kikapott a riói olimpia birkózóversenyeinek csütörtöki versenynapján, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet.

    "Az döntött, hogy az orosz birkózó hosszú évek óta 63 kilogrammban versenyez, Marianna meg nyolc hónapja készül ebben a kategóriában" - kezdte értékelését Wöller Ákos, Sastin férje és edzője. "Amikor Marianna érmet nyert 63-ban, akkor két évig arra készült, mert csak az volt olimpiai súly. Az ereje megvan, az világszínvonalú, még 75 kilóban is jó lenne, de ahhoz kell a rutin, hogy ezt az erőt birkózásban is tudja használni ebben a súlyban."

    Wöller Ákos hozzátette, hogy Sastinnak nem csütörtökön, hanem szerdán 58 kilogrammban kellett volna versenyeznie, ott érmes lehetett volna. Ezzel arra utalt, hogy a tavaly novemberi válogató után Barka Emese indulhatott 58 kilogrammban az olimpiai kvalifikációs versenyeken, míg felesége 63 kilóban.

    "Ez az orosz nem viszi be a vigaszágra, legalábbis én lepődnék meg rajta a legjobban" - mondta keserűen a tréner, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy 33 éves felesége folytatja-e pályafutását. "Az elmúlt időszakban többször arról beszélt, hogy érez magában még néhány jó évet, de nem tudom, mi lesz. Ő fog dönteni, ám az biztos, ha folytatja, akkor némileg át kell alakítani a felkészülését."

    A női versenyek másik magyarja, Németh Zsanett (75 kg) a nyolcaddöntőben kezd majd a kazah Guzel Manyurova ellen.

  • Jelenleg éppen a rangsoroló selejtező vívás zajlik. A magyarokat Földházi Zsófia és Kovács Sarolta képviseli.

  • A nyolcaddöntőben lép először szőnyegre Rióban, a szabadfogású birkózók 75kg-os súlycsoportjában Németh Zsanett, a kazah Guzel Manjurova ellen. 

  • Az 5-8. helyért mehetnek csak a férfi pólósok, Brazília lesz az ellenfél 16.00-tól.

  • Itt visszanézheti a futamot.

    Kozák Danuta aranyérmes lett K-1 500 méteren
  • Kozák Danuta győzelme mellett német, ukrán és spanyol versenyzőkhöz kerültek a csütörtöki döntők után az aranyérmek a riói olimpia kajak-kenu versenyén.

    A magyar kajakoshoz hasonlóan a kenus Jurij Cseban is megvédte címét.

    női K-1 500 m, olimpiai bajnok:

    --------------------------------

    KOZÁK DANUTA (MAGYARORSZÁG) 1:52.494 p

    2. Emma Jörgensen (Dánia) 1:54.326

    3. Lisa Carrington (Új-Zéland) 1:54.372

    férfi K-2 1000 m, olimpiai bajnok:

    ------------------------------------

    Max Rendschmidt, Marcus Gross (Németország) 3:10.781 p

    2. Marko Tomicevic, Milenko Zoric (Szerbia) 3:10.969

    3. Ken Wallace, Lachlan Tame (Ausztrália) 3:12.593

    ...7. HUFNÁGEL TIBOR, CEINER BENJÁMIN (MAGYARORSZÁG) 3:15.387

    férfi C-1 200 m, olimpiai bajnok:

    ------------------------------------

    Jurij Cseban (Ukrajna) 39.279 mp

    2. Valentyin Gyemjanyenko (Azerbajdzsán) 39.493

    3. Isaquias Queiroz Dos Santos (Brazília) 39.628

    ...10. (a B döntőben 2.) HAJDU JONATÁN (MAGYARORSZÁG)

    férfi K-2 200 m, olimpiai bajnok:

    ---------------------------------

    Saul Craviotto, Cristian Toro (Spanyolország) 32.075 mp

    2. Liam Heath, Jon Schofield (Nagy-Britannia) 32.368

    3. Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas (Litvánia) 32.382

    4. TÓTKA SÁNDOR, MOLNÁR PÉTER (MAGYARORSZÁG) 32.412

  • „Nem számítottam rá, hogy ekkora fölénnyel nyerek, de igazából ez nem is számít ilyenkor. A legfontosabb az volt, hogy egészséges legyek. Ez számított, hogy jó legyek a versenyre, de az orvosi stáb összerakott a versenyre, most már semmi bajom” – mondta a verseny után Kozák Danuta.

    Ez volt a cél, amikor Londonban első lettem. Ezt a célt tűztük ki. Meg akartam védeni a címem, egy négyéves álom beteljesülése. Nagyon jó napjaim vannak, egymás után válnak valóra az álmaim.

  • Sporttörténelmet írt Kozák Danuta, megvan a 4. aranya, kajak egyesben is olimpiai bajnok lett pár perce a sportoló. Szanaszét verte a mezőnyt, fölényesen nyert. A kommentátor Knézy Jenő szerint

    ez a teljesítmény pedig nem lehet más, mint férfimunka.

    Ezzel a fordulattal nem először él női sportolók esetében a kommentátor, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó győzelménél is ezzel jött. Talán nem kell nagyon magyarázni, hogy miért – legalábbis valamennyire furcsa  így értékelni egy csodálatos sportteljesítményt, amit történetesen egy nő ért el.

  • A szabadfogású birkózás 63 kg-os súlycsoportjának selejtezőjében Inna Trazukova 3-0-ra legyőzte Sastin Mariannát, így az orosz versenyző jutott a következő fordulóba. 

  • Egészen pontosan 1.834 másodperces előnnyel szanaszét verte a mezőnyt. A dán Jörgensen a második, az új-zélandi Carrington a harmadik.

  • Újabb egy pontos akciót mutatott be az orosz versenyző.

  • Kozák Danuta olimpiai bajnok. Ráadásul elképesztő fölénnyel.

  • Az orosz vezet.

  • de nagyon, lassan már egy hajó előnye van.

  • Mindössze egy ponttal. És még másodjára is megintik Sastint.

  • már az első helyen áll.

  • Litvincsuk nagyon bekezdett

  • Sporttörténelmet írhat Kozák, az első magyar négyszeres olimpiai bajnok kajak-kenus lehet

  • A negyedik helyen végzett a Molnár-Tótka-páros K2 200 méteren. Tótka az m4-nek azt mondta, Kammerer Zoltán régen mondta, hogy egy olimpián a 2-nak és 4.-nek a legrosszabb lenni, ehhez képest, ha két hete nekik valaki azt mondja, hogy indulnak az olimpián, és 4-ek lesznek, kiröhögte volna,. Szerinte ez egy megnyert 4. hely lett, és lehet, hogy nem így várta őket a magyar lakosság, de egy századdal sem tudtak volna gyorsabbak lenni, ezért örülnek neki.

    Molnár Péter szerint tökéletes pályát sikerült jönniük, és a 3 század (a 3. helyezett ennyivel ért be előbb) ide vagy oda,

    erről szól az olimpia, boldogok vagyunk a 4. hellyel.

    Amikor beértek, először megtörölte  szemét, hihetetlen érzés, kell pár nap, hogy fel  tudja dolgozni.

    Voltunk fönt, voltunk lent, voltak semleges napjaink, minden jó, ha a vége jó.

    Tótka szerint néhány nap múlva, lehet, hogy felmerül, de jó lett volna egy érem, de szerinte ők minden  megtettek ennek érdekében.

    Hogyan látják a jövőt?

    Fogalmam sincsen.

    Ezt Molnár mondta, ő minél hamarabb megpróbál regenerálódni a négyeshez, és jöhet a holnap.

    A nagy koncert már megvolt, jöhet a négyes, és lelkileg ott lesz mellettem Sanyi.

    Ott leszek, mondta Tótka.

  • Egyik oldalán a fehérorosz Litvincsuk, a másikon az azeri Oszipenko-Rodomska. Kettővel a balján a német Franziska Weber. A kettesen az új-zélandi Lis Carrington. A nyolcason pedig a szerb színekben induló Benedek Dalma. Kemény meccs lesz.

  • A világbajnok és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó a 63kg-os szabadfogású számban kezdi meg a riói olimpiát az orosz Inna Trazukova ellen. 2011-ben már találkoztak, akkor az orosz nyert, most a selejtezőben vehet revansot Sastin.

  • Első helye. Jelen Anjusina összetettben a 9. helyet szerezte meg az olimpián

  • A negyedik olimpiai aranyáért száll vízb

  • Az amerikai atléta 100 méteren ezüstérmes lett Usain Bolt mögött, 200-on pedig a döntőbe se jutott, így egyedül a 4*100 méteres váltóban bízhat, hogy valamiben megverje a jamaicait.

    Gatlin nem lett a riói olimpia legnagyobb kedvence, többször is kifütyülték a korábban doppingolásért négy évre eltiltott sprintert, akinek 34 évesen már nem lesz lehetősége több olimpián bizonyítani. De ezt lehet, hogy már nem is bánja, hiszen ő elégedett azzal, amit elért és csöndben akar visszavonulni, amikor eljön az idő. A tiszteletről azért még tartott egy gyors előadást.

    Ez a showmanek sportja. Úgy érzem, hogy a rivalizálás köztem és Usain között már profi birkózásnak tűnhet. Mindenki neki szurkol, de kell, hogy legyen valaki, akit ki is lehet fütyülni. (...) Tisztelem a versenytársaimat és ők is viszont tisztelnek. Tisztelem azokat, akik megveszik a jegyet és eljönnek minket megnézni versenyezni. És tisztelem a riportereket is, akik kijönnek, hogy elmeséljék a történetünket. Erről szól az egész. Ez a tisztelet köre. 

  • az biztos, aztán megjöttek az eredmények. A britek a második, a litvánok a 3. helyen értek be. Tótkáék a negyedikek lettek, de csak 30 ezreddel maradtunk le a dobogóról. Majdnem megvolt.

  • Sikerült, és száznál a mieink az élbolyban repesztenek.

  • lapátolnak majd. Így talán jobban látják a mezőnyt, a legjobb időt menő spanyolok közvetlen mellettük az ötösön

  • A C1 200 méter döntőjében, a két dobogós. Az első Cseban és a harmadik Queiróz

    Ketten is beborultak